♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 Jest i choinka ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 08, 2014 22:15 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Klaudia W ten sposób kapuśniaka nigdy nie jadłam,a ostre rzeczy bardzo lubię :)

Znów jestem chora :roll: Rano obudziłam się z bólem gardła, leżałam przed tv teraz i usnęłam, dreszcze i gorączka,brrrrr :x Malutka będzie dopiero w poniedziałek u mnie, odebrała Ją mama dzisiaj ode mnie i mówiła,że do lekarza jedzie,bo też miała gorączkę tak jak Julia w weekend,no i co?. Anginę ropną ma,dlatego zostaje z malutką w domu, a dzięki temu i ja się podkuruję....
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon gru 08, 2014 22:58 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

kapuśniak tylko z kwaszonej :D

Pozdrawiamy cieplutko .KTI i Qbeł.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto gru 09, 2014 0:06 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

To Ci powiem aannee99 - gotujesz kapuśniak z białej kapusty, czyli zupę jarzynową do której dajesz - kapustę, marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, por (co tam lubisz w zupie) i jak się wszystko ugotuje to dajesz (zależy na jaką ilość zupy) koperek (dwie gałązki wystarczą), jedną-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego (na duży gar dwie łyżeczki) i papryki ostrej do smaku. Zupa ta ma słodkawy smak (można dodać szczyptę cukru) i ostry i już mi się smak wielki zrobił i jutro też będę taką mieć :) Ja ją uwielbiam i wyjadam z gara nawet jak jest zimna. Najważniejsze w niej jest to dosmakowanie koncentratem - to nie ma być pomidorowa ;) Ale koncentrat ma być wyczuwalny :) Aca i jeszcze zasmażka i jak kto chce wuszt ;) Ja jem wegetariańską wersje, choć czasem z kiełbaską wędzoną wege. Ale najbardziej lubię warzywną :)

Ps. tak samo robię rosołek w podobnej wersji, kiedy mam smak na taki ostrzejszy - to dwie łyżeczki koncentratu i papryka ostra. I to jest przepyszna zupka :)
I tak jak mówię to nie ma być pomidorowa, ale tak lekko zabarwiona koncentratem, ale nie za mało -tak pomiędzy :) ech, nie umiem pisać przepisów :oops:

Najlepiej już bym ją zaczęła gotować :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto gru 09, 2014 9:02 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Dzień dobry

Mroźno... odprowadziłam Wiki do szkoły,wróciłam i poszłam z Lunką na krótki spacer,szaleć jeszcze nie może ze względu na te poduchy,goją się,ale biegania jeszcze nie ma :( Widzę,że jej tego brakuje trochę,ale musimy zagoić te łapeczki nasze :)

Noc była do niczego,miałam dreszcze,zimno..ciepło..brrrr :x

Qba Piękne kotełki <3

Klaudia Zrobię sobie w ten sposób zupkę,tzn. zrobię normalny kapuśniak,ale sobie do garneczka małego odleję,dodam koncentratu troszkę, paprykę ostrą i ciut cukru,bo ostre rzeczy,to u nas jadam tylko ja. Tzn. Wiki też lubi,ale nie dużo i nie często :) Narobiłaś mi smaka na ostre jedzonko,które lubię :kotek: :)
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 09, 2014 10:25 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Cześć Aniu ! :1luvu:
Zdrówka życzę :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto gru 09, 2014 10:29 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Dziękuję <3

Póki co,to jest lepiej,ale zazwyczaj wieczorem wszystko wychodzi :roll: Mam tabletki na gardo i przeciwbólową tabletkę też wzięłam,będzie dobrze. Najważniejsze żeby Wiki nie podłapała,jeszcze troszkę i przerwa świąteczna :)

A jutro wypłata :ok:
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 09, 2014 11:11 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

w weekend zamuliłam a tu Wikusia taaaaaaaaaka śliczna <3 <3 <3
ja nadal nie mam płaszcza.
A jak kurtka czarna Aniusiu to czapka szalik i rękawiczki zdecydowanie kolorowe!!!! przecież Ty uwielbiasz kolory! <3
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Wto gru 09, 2014 11:46 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Hihi ja nie robię bardzo ostrej zupki :) Ale połączenie tego koncentratu i papryki daje już zupełnie inny, świeży i wyrazisty smak :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto gru 09, 2014 13:39 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

MamaMeli pisze:w weekend zamuliłam a tu Wikusia taaaaaaaaaka śliczna <3 <3 <3
ja nadal nie mam płaszcza.
A jak kurtka czarna Aniusiu to czapka szalik i rękawiczki zdecydowanie kolorowe!!!! przecież Ty uwielbiasz kolory! <3

Dziękuję :) <3

Tak,kurtka jest czarna,podszewka morska,więc widać to na kapturze od wewnątrz,oraz na ściągaczach na rękawach i na dole kurtki.Bardzo lubię kolory,ale nie wiem jaki kolor najfajniej byłoby dobrać do tej kurtki. Kurtka sportowa jest.Dlatego nie chciałabym żadnych kwiatuszków czy diamencików przy czapce ;) Nie wiem nawet czy pompon przy czapce,to dobry pomysł,wolałabym raczej prostą czapkę ;)

Obrazek

I choć kolory lubię,to pomyślałam o szarej czapie,kominie i rękawicach,ale..sama już nie wiem?. Co radzicie kochane?

http://allegro.pl/polski-zestaw-czapka- ... 54014.html

http://allegro.pl/komplet-zestaw-czapka ... 56167.html

http://allegro.pl/monita-stile-czapka-d ... 82017.html
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 09, 2014 14:19 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Ja bym wzięła coś z II lub III linku. Kurtkę masz sportową, dlatego pierwszy link odpada. Nie pasowałaby stylistycznie. drugi i trzeci link jak najbardziej. Możesz poszaleć z fioletem - będzie pasowało.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 09, 2014 14:24 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Tak właśnie myślałam,że te z 1 pierwszej aukcji do sportowej kurtki się nie nadają :) Najbardziej podoba mi się zestaw z drugiej aukcji,ale wolałabym żeby komin jednak grubszy był, z kolei te z 3 aukcji wydają się być ok,ale nie jestem do końca przekonana co do tego by brać zestaw jakiś kolorowy,raczej na szary stawiam :oops:

Wiem,marudna jestem :mrgreen:
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 09, 2014 14:26 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Trzeci zestaw też mi się bardzo podoba. Bardzo fajny. Może spróbuję taki kiedyś uszyć... Teraz na wszystko patrzę przez pryzmat "ciekawe, czy umiałabym taki zrobić" :lol:

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto gru 09, 2014 14:46 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

Bardzo fajnie Milenko,naprawdę :) Super jest mieć taki fach w ręku :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Wto gru 09, 2014 15:32 Re: ♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥ cz. 2 IDZIE ZIMA ;)

fiolet będzie super!!!!
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

[poprzednia][następna]