To Ci powiem aannee99 - gotujesz kapuśniak z białej kapusty, czyli zupę jarzynową do której dajesz - kapustę, marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, por (co tam lubisz w zupie) i jak się wszystko ugotuje to dajesz (zależy na jaką ilość zupy) koperek (dwie gałązki wystarczą), jedną-dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego (na duży gar dwie łyżeczki) i papryki ostrej do smaku. Zupa ta ma słodkawy smak (można dodać szczyptę cukru) i ostry i już mi się smak wielki zrobił i jutro też będę taką mieć

Ja ją uwielbiam i wyjadam z gara nawet jak jest zimna. Najważniejsze w niej jest to dosmakowanie koncentratem - to nie ma być pomidorowa

Ale koncentrat ma być wyczuwalny

Aca i jeszcze zasmażka i jak kto chce wuszt

Ja jem wegetariańską wersje, choć czasem z kiełbaską wędzoną wege. Ale najbardziej lubię warzywną

Ps. tak samo robię rosołek w podobnej wersji, kiedy mam smak na taki ostrzejszy - to dwie łyżeczki koncentratu i papryka ostra. I to jest przepyszna zupka

I tak jak mówię to nie ma być pomidorowa, ale tak lekko zabarwiona koncentratem, ale nie za mało -tak pomiędzy

ech, nie umiem pisać przepisów
Najlepiej już bym ją zaczęła gotować
