Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 04, 2015 23:31 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Pragnę również nadmienić,iż w okolicach łąki płynie strumyczek :D Mały,bo mały, jak się człowiek uprze to na drugi brzeg nasika bez zbędnego trudu niemniej jednak jest. A nie masz jak o poranku gdy kac suszy popełznąć resztką sił i zanurzyć znękaną czaszkę w chłodnych odmętach... :D W lesie miejsc do biwakowania mnogo, na jesieni rosną tam grzybki duże i dorodne oraz bytuje tam kilkunastu przedstawicieli naszej rodzimej fauny jako to padalce,zaskrońce, dzięcioły kowaliki oraz dzięcioły zielone, sójki ( straszliwie drą mordy o poranku ale da się wytrzymać ) oraz kilka chrząszczy z gatunku kózkowatych bardzo ładne żuczki, a nad łąką romantycznie szybują myszołowy w ilościach przemysłowych. W zeszłym roku było 9 par, z czego 7 dochowało się potomstwa. Nie wspomnę już o zajączkach radośnie kicających po łączce, sarenkach czających się w krzaczkach nad strumyczkiem... No po prostu trzeba to na własne oczy zobaczyć :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Nie sty 04, 2015 23:34 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Mnie skusiłaś :twisted: Zwłaszcza wizja zgorszenia , eeee ... zapoznania się z co bardziej nielubianymi przez Ciebie sasiadami ... wróc ! zaznajomienia sie z ludzmi sympatycznymi i pełnymi zrozumienia i empatii . Dobra , zacznę urlop planowac i sie pakować :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie sty 04, 2015 23:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

W razie czego zapewniam wsparcie lotnicze :D Czyli zaprzyjaźnionych ukraińskich separatystów z 49 Brygady Powietrzno-Desantowej w Pruszczu Gdańskim o ile jej do tej pory nie rozwiążą :D Mili chłopcy szczerze mówiąc, mogą stać na czatach i odganiać namolnych sąsiadów w czasie kiedy my ( znaczy ELITA ) będziemy czytać książki, porównywać swoje rękopisy oraz ewentualnie śpiewać sprośne piosenki :D Ogólnie mniemam,iż może być fajnie :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Nie sty 04, 2015 23:45 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

jak najbardziej . Choc przypuszczam , ze jak zaczniemy na głos czytac (zwłaszcza ja ) to ciekawscy samy uciekna w popłochu . :roll:
Dobrze mniemasz . Bedzie super :ok:

barbarados

Post » Nie sty 04, 2015 23:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

:D Od początku mówiłam :D Jak się zbierze elita to nie ma bata a jak się postaramy to kto wie, może i telewizja przyjedzie i zrobią o nas reportaż? Że grupka zapaleńców spotyka się na terenie rezerwatu, śpiewa po cichutku żeby chronic przyrodę ojczystą i nie stresować sarenek i sąsiadów? A potem nakręcą o nas film, potem serial puszczany w godzinach największej oglądalności, ja napiszę książę w kilku tomach która stanie się bestselerem a na samym końcu wystąpimy grupowo w programie u jakiegoś ważniaka i wtedy wstaniemy z siedzeń i głośno oraz wyraźnie zaapelujemy o pokój na świecie i żeby ludzie dbali o zwierzątka. A co jak szaleć to szaleć :D Tak wiem, lekko bredzę ale każdy by bredził gdyby mu kot spadł z lodówki na głowę razem z koszyczkiem pełnym puszek po piwie....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Nie sty 04, 2015 23:54 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Czyli jakiś plan jest . Teraz czekamy na zapisy . Ekipa się zbierze . I bedziemy sławni ! I rozpoznawalni ! :mrgreen: I tak w ogóle , no :mrgreen:

barbarados

Post » Pon sty 05, 2015 0:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

I będziemy się głupio ubierać oraz wymądrzać w mediach i nikt nam nie zarzuci że robimy z siebie debili bo celebrytom wszystko wolno i będziemy mogli wywoływać skandale i ogólnie będzie fajowo :D Jak szaleć to szaleć cholera :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Pon sty 05, 2015 0:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

No żebyś wiedziała ! Ja dzis ujrzałam jakiegos pana ubranego w Bario-rózowy gajerek 8O Celebryta chyba jakiś , twierdzacy , ze jest na antydepresantach , bo inaczej nie moze . W takich ciuchach tez bym nie mogła inaczej . Gender chyba . Nie wiem , kto to był i nie chce wiedziec .
Nas tez beda naśladować :mrgreen:

barbarados

Post » Pon sty 05, 2015 8:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Myszołowy? Dzięcioły? Jaaaadęęęę!!!!
A sowy? Są? Eee, na pewno są! Muszą być.
Sąsiadami się nie przejmuję. W razie czego niech się bronią sami :mrgreen:
Koty odwiedzające namioty o poranku? Suuper! Poproszę od razu o kilka, albo i kilkanaście (Tak się dziś w nocy kręciłam, że tylko Ofelia przy mnie wytrwała, Czarnidełko poszło spać gdzieś-nie-wiem-gdzie :( , więc ogrzewanie futrowe było słabe)
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sty 05, 2015 10:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Czy da się jakoś przyspieszyć pory roku? Pakuję plecak i jadę na ojczyzny łono by podziwiać tę łąkę zieloną....

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pon sty 05, 2015 12:18 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

Sowy owszem jak najbardziej :D W mojej własnej osobistej stodole dopóki się z lekka nie rozwaliła mieszkała płomykówka :D Widywałam również w sadzie sowę mszarną co ponoć jest ewenementem przyrodniczym bo one raczej na bagnach mieszkają, możliwe,że tą konkretną wyeksmitowano i zamieszkała bliżej ludzkiej siedziby? Z pierzastych przedstawicieli fauny widywałam również bażanty, cietrzewie jedną pustułkę i jastrzębia a w zimie do karmnika przylatywały sikorki bogatki i sikorki modre, gile i jemiołuszki. Koty miały ubaw po pachy i interaktywne Animal Planet :D A ja miałam uświnioną kocimi nosami szybę :D No i oczywiście wiadomo jak to na wsi, wszelkie okazy jadalnej fauny pierzastej jako to kaczki, kury indyki perliczki a ostatnio nawet gąski. Ponadto z okazji iż sąsiadka hoduje drób jadalny namiętnie dowiedziałam się wstrząsającej rzeczy, mianowicie penis 11 letniego kaczora ma długość 30 centymetrów. Szok. Widziałam na własne oczy.....
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Post » Pon sty 05, 2015 13:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

No ładnie, takie widoczki, takie zwierzątka w pobliżu echh :) <3
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon sty 05, 2015 20:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

To ja na cele spacerów leśnych kupię sobie szpilki. Celebrytce wolno

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon sty 05, 2015 23:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen IV- i po świętac

No prosze , jakie zacne grono się zbiera :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

[poprzednia][następna]