"I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 15, 2016 6:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Zaopiekuj sie Smoku naszymi futerkami za Teczowym Mostem - a moze to futerka sie zaopiekuja Toba? Do zobaczenia Zloty Smoku [*]
Jeśli ktoś mówi, że nie lubi kotów to znaczy, że nie spotkał jeszcze tego właściwego.
Kicuś 04.1997 - 22.10.2010..........Troczuś 2004 - 14.02.2019...............Myszka.................... Mirmił.................GRysiu
Trzy zdjęcia kotów to za dużo.
Obrazek

Irlandzka Myszka

Od: Nie sie 15, 2010 16:49

Post » Wto mar 15, 2016 6:39 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

bardzo przykro :(
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto mar 15, 2016 13:19 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

[*]
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto mar 15, 2016 14:03 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

normalnie szok :(

[*]
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 15, 2016 14:23 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

cholera dlaczego ..taki dobry czlowiek
Obrazek[/url]

otulona_snem

Od: Sob lut 19, 2011 12:06

Post » Wto mar 15, 2016 14:45 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Bardzo, bardzo współczuję :( [*][*][*]
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Wto mar 15, 2016 15:51 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Dzisiaj, w samo południe zapaliłam znicz Villenowi na podleśnej łące.
Łąka, tak piękna latem, była spowita we mgle, pokryta śniegiem. Spośród okalających drzew dobiegały ptasie świergoty.
Drobna mżawka osiadała na rzęsach i policzkach.
Miała słony smak.
I wiecie - kiedy pojawił się płomień - szare, ciężkie chmury nieco się rozsunęły pokazując skrawki błękitnego nieba. Nawet słońce wyjrzało.
Płomień płonął jasnym światłem dla Villena i tych których wcześniej żegnaliśmy na Miau - dla Zofii.Saszy, Basi horacy7, Delfinki, Iwony, Madzi i dla Grzegorza - Męża Boo. Było bardzo cicho i smutno.
Kiedy odchodziłam, niebo znów zasnuły szare, niskie chmury.
Znów mżawka osiadała na twarzy.
I miała słony smak.

Wiem, rozumiem, że śmierć jest nieodłączną częścią życia. I jak napisała jedna z forumowiczek - najtrudniejszą.
Ale nie umiem się z nią pogodzić...
[*]
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto mar 15, 2016 19:50 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Villenie rozwiń szeroko skrzydła i leć ku gwiazdom!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto mar 15, 2016 19:56 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Blekitny.Irys pisze:Dzisiaj, w samo południe zapaliłam znicz Villenowi na podleśnej łące.
Łąka, tak piękna latem, była spowita we mgle, pokryta śniegiem. Spośród okalających drzew dobiegały ptasie świergoty.
Drobna mżawka osiadała na rzęsach i policzkach.
Miała słony smak.
I wiecie - kiedy pojawił się płomień - szare, ciężkie chmury nieco się rozsunęły pokazując skrawki błękitnego nieba. Nawet słońce wyjrzało.
Płomień płonął jasnym światłem dla Villena i tych których wcześniej żegnaliśmy na Miau - dla Zofii.Saszy, Basi horacy7, Delfinki, Iwony, Madzi i dla Grzegorza - Męża Boo. Było bardzo cicho i smutno.
Kiedy odchodziłam, niebo znów zasnuły szare, niskie chmury.
Znów mżawka osiadała na twarzy.
I miała słony smak.

Wiem, rozumiem, że śmierć jest nieodłączną częścią życia. I jak napisała jedna z forumowiczek - najtrudniejszą.
Ale nie umiem się z nią pogodzić...
[*]

... i dla Kociego Taty

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto mar 15, 2016 20:09 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

już wiem dlaczego mówił, że nawet posmierci mamy nie będzie mógł zaopiekować się kotami ... on czuł ... :(

Villenie [*]
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto mar 15, 2016 20:30 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

(*)

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto mar 15, 2016 20:38 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

albo wiedzial jaki jest jego stan faktyczny i nie chcial nikogo tym martwic ani obciazac,nawet o pomoc poprosil w ostatniej chwili,ja od dwoch dni uswiadomilam sobie jeszcze bardziej jedno,zyc kazdym dniem,cieszyc sie z najmniejszych drobiazgow i pamietac jak to napisal kiedys Villen,ze"najwazniejsze rzeczy nie sa rzeczami".....piekny wzruszajacy post napisala Blekitny Irys uklony ujelas wszystko naprawde z wielka delikatnosci i wyczuciem
Obrazek[/url]

otulona_snem

Od: Sob lut 19, 2011 12:06

Post » Wto mar 15, 2016 21:04 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III ZŁOTY SMOK ODSZEDŁ [

Wszystko miało być nie tak, faktycznie... ale każdy wybór niesie konsekwencje. Myślę, że kilka osób wie co mam na myśli. Nie wiem co Wam pisał Villentretenmerth, czytałam tylko fragmenty, ale rzeczywistość wirtualna dość się jednak różniła od "realu". Na niekorzyść dla rzeczywistości, niestety.

Chciałabym Wam napisać kilka słów... w podziękowaniu za pomoc w "udomowieniu" Muszkieterów, bo widzę, że tak piszecie o kocurach Villentretenmertha.
Bardzo nam pomogłyście/pomogliście. Akcja lipiec 2015 była początkiem końca, ja nie miałam możliwości wziąć kociarni do domu, bo trzeba było myśleć o Dużych; wróg był bardzo sprytny i Villentretenmerth nie spodziewał się zagrożenia z tej strony. Gdybym była kotem, to może Villentretenmerth by częściej ze mną rozmawiał. Ale jestem tylko człowiekiem. A ludzi nie słuchał.

Napisałam dziś kilka słów, w zasadzie chyba pożegnania, ale nie było ich komu powiedzieć. Villentretenmerth był samotnikiem, więc i ostatnia droga była także dość... (w dzień urodzin jedynej wnuczki...) a Jemu czytać ich nie musiałam, bo i tak wie co napisałam. Trafiły więc głęboko do kieszeni, nie wiem czy kogokolwiek to jeszcze będzie interesowało. Kiedy człowiek odchodzi, jego realna wizja rozpływa się jak mgła o poranku.

Gdyby ktoś chciał zapalić lampkę to najlepszą godziną będzie wczesny ranek, kiedy słońce dopiero się budzi. 6:20

Wszystkim - dziękuję.
Morelowa, Ayo - dziękuję szczególnie, myślę, że wiecie i więcej rozumiecie...
otulona_snem - niestety nie jest tak idealnie; nie wiedział, gdyby zrozumiał może byłoby inaczej... przepraszam, ale nie umiem mówić, że jest dobrze jak nie jest...
Ostatnio edytowano Wto mar 15, 2016 22:07 przez krukru, łącznie edytowano 1 raz

krukru

Od: Wto mar 15, 2016 20:06

Post » Wto mar 15, 2016 21:28 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

niewiemkimjestem pisze:Witam
Jestem przyjacielem "VILLENA"
Informuję, że zmarł 2 dni temu
to wszystko.

9 marca

krukru

Od: Wto mar 15, 2016 20:06

Post » Wto mar 15, 2016 22:48 Re: "I tak człowiek trafił na kota"III PILNE POMOC dla SMOKO

krukru pisze:
niewiemkimjestem pisze:Witam
Jestem przyjacielem "VILLENA"
Informuję, że zmarł 2 dni temu
to wszystko.

9 marca

ale pisał 13 marca , tzn. ze zmarl 11-tego
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]