♥♥♥ Marcel, Tosia i Luna ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 07, 2014 16:44 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Ja bym się chyba nie zdecydowała skoro są takie warunki, ale ciężko mi się wypowiadać z perspektywy osoby, która już ma pracę...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 08, 2014 11:49 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Do pracy rodacy 8) Decyzja łatwa nie była, biłam się z myślami i wyobrażałam sobie jakie tam warunki muszą być, że tak gorąco i w ogóle, ale doszłam do wniosku, że naprawdę byłoby chyba nie na miejscu to, że odmówiłabym choćby zobaczenia jak praca tam wygląda, gdy pracy potrzebuję, prawda?. Nasłuchałam się, że warunki fatalne, że w lato ... tragedia na hali, ale jak nie zobaczę sama, to pewności miała nie będę, prawda?. Dzisiaj na 14 tą jadę na szkolenie. Pan z Agencji Pracy pytał o rozmiar buta i wzrost, bo kupi jakieś buty robocze i ciuchy ...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Wto lip 08, 2014 12:18 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Powodzenia i oby warunki nie były tak tragiczne.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto lip 08, 2014 12:27 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Ja też trzymam kciuki - daj znać :)
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Wto lip 08, 2014 12:34 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Powodzenia ! może faktycznie nie będzie, aż tak źle :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 08, 2014 13:22 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

sprawdzisz sama i będziesz wiedzieć jaką podjąć decyzję
powodzenia :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lip 08, 2014 17:12 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Aniu i jak? Faktycznie taka masakra na hali?

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Wto lip 08, 2014 18:57 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Mam nadzieję, że nie jest tak źle...
Pako

Post » Wto lip 08, 2014 20:26 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Pewnie zmęczona po szkoleniu...

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Wto lip 08, 2014 23:02 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Jestem, dotarłam do domu .. zmęczona 8) Szkolenie - hmm, normalnie dzisiaj pracowaliśmy, było szkolenie BHP, na którym będąc i słysząc co ten Pan do nas mówił - miałam ochotę wstać, przeprosić i wyjść, bo wiele mówił o ucinanych palcach, miażdżonych rękach etc. Zapytałam czy często takie wypadki mają tam miejsce, Pan mówił, że bywa różnie. Tam są maszyny, jest bardzo gorąco, ta wełna .. Pomimo, że miałam dwie pary rękawiczek na rękach i takie coś na nadgarstek i do zgięcia ręki, to i tak mam pełno powbijanych tych paskudztw - nawet po prysznicu nic nie jest lepiej. Byłam dzisiaj na jednym z .. około 40 stanowisk?. Jest ich naprawdę dużo. Wytłumaczono mi co i jak robić no i robiłam ... Dziewczyny mówiły, że normy jakie trzeba zrobić są bardzo duże, ale to wina ludzi, bo zasuwali i pokazywali, że potrafią ( nie dostali więcej pieniędzy za to, że dużo zrobili ).Tak więc szczypie mnie wszystko i piecze, łatwo nie jest. Prysznic w domu nie pomógł. Ponoć to mija, ponoć. Pracuje tam sporo kobiet, są też dziewczyny moim wieku, po kilka lat tam pracują. Niby idzie przywyknąć, ale same po każdej zmianie psioczą, że mają dość ;)

Ciężko, ogólnie ciężko :)

Zwierzaczki takie stęsknione były jak wróciłam ... M. w domu jest około 19 tej, a ja wyszłam z domu o 13.30. Marcello cudownie miauczał jak weszłam do domu, gadał i gadał - chyba się żalił?. Tylko na co?. Zajrzałam do miseczki i PUSTO, nie ma żarełka. Pytam M. czy widział, że niuniek nie ma jedzonka, to powiedział, że myślał, że jedzonko ma :evil: Dałam saszetkę, kocio zjadło cudownie i przyszło na miziaki. Lunka dostała mięsko swoje, bo karmy nadal nie ma 8O 8O 8O Jestem zła, kupiłam 2 lipca, a tu cisza. Napisałam do Pani, że już tej karmy nie chcę, że jeżeli teraz ją wyśle nagle, to nie odbiorę przesyłki!. Tak się nie robi :o
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 09, 2014 4:58 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Aniu, po 1) to przez tydzień w tej pracy tylko, tak? Dasz radę :1luvu: a po 2) to wełna mineralna to cholerstwo, kolega z pracy ostatnio cały dzień sobie to wyciągał z palców i nie mógł wszystkiego wydłubać... po 3) w sprawie karmy napisz do miejskiego rzecznika praw konsumenta, on/ona powie Ci jak postępować.

Spilett

Od: Śro wrz 25, 2013 14:57

Post » Śro lip 09, 2014 8:25 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Hej

Wszystko mnie piecze i szczypie :placz: Spać w nocy nie mogłam :( Myślałam o tej pracy i .. M. powiedział, że skoro faktycznie warunki tam są ciężkie, to nie powinnam tam pracować tylko dalej szukać pracy, no i liczę na to, że odezwą się z tej firmy, w której na rozmowie byłam ostatnio. W pewnym sensie, to cieszę się, że spróbowałam, że sama zobaczyłam jak tam jest, naprawdę.
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 09, 2014 8:27 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Hej

Wszystko mnie piecze i szczypie :placz: Spać w nocy nie mogłam :( Myślałam o tej pracy i .. M. powiedział, że skoro faktycznie warunki tam są ciężkie, to nie powinnam tam pracować tylko dalej szukać pracy, no i liczę na to, że odezwą się z tej firmy, w której na rozmowie byłam ostatnio. W pewnym sensie, to cieszę się, że spróbowałam, że sama zobaczyłam jak tam jest, naprawdę.

pójdziesz tam jeszcze?
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro lip 09, 2014 8:32 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

Biję się z myślami, naprawdę. Mało spałam w nocy, bo wszystko szczypało i piekło. Warunki tam naprawdę są bardzo ciężkie. No i nie ukrywam, że po szkoleniu BHP boję się o siebie, bo to jakie sytuacje przytaczał ten Pan - urwane palce, zmiażdżone dłonie, jakieś upadki z wysokości i zabieranie przez karetkę do szpitala. Zdarzają się też pożary... ja nie chcę palca stracić czy ręki. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, naprawdę :(
Obrazek

aannee99

Post » Śro lip 09, 2014 8:35 Re: ♥♥♥ Marcelek & Luna ♥♥♥

aannee99 pisze:Biję się z myślami, naprawdę. Mało spałam w nocy, bo wszystko szczypało i piekło. Warunki tam naprawdę są bardzo ciężkie. No i nie ukrywam, że po szkoleniu BHP boję się o siebie, bo to jakie sytuacje przytaczał ten Pan - urwane palce, zmiażdżone dłonie, jakieś upadki z wysokości i zabieranie przez karetkę do szpitala. Zdarzają się też pożary... ja nie chcę palca stracić czy ręki. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, naprawdę :(

na szkoleniach muszą przedstawiać takie rzeczy, żeby ludzie mieli świadomość co ich może spotkać jak nie będą uważać
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]