Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2013 14:33 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Jestem ofiarą pięknego bezchmurnego nieba - uważajcie na siebie :ok: .

Alienor, chora jesteś? Nie doszłam jeszcze do doczytania Twojego wątku, zaraz to nadrobię :wink:
Rano wypuszczając konie ubieram się już bardzo zimowo bo w ocieplane trapery, czapkę, rękawiczki, wełniany sweter i puchową kamizelkę. Ale w domu mam przeciągi remontowe i też boję się że mnie przewieje a panowie robociarze wciąż wietrzą chałupę :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon wrz 30, 2013 15:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:Jestem ofiarą pięknego bezchmurnego nieba - uważajcie na siebie :ok: .

Sorki, ale :lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon wrz 30, 2013 16:19 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Guzik, Ola :mrgreen:
wstaw.org - nadal nie działa , mówi o tym serwerze... :twisted:
imageS... - albo ja jestem głupia, albo komp, albo my oba.. Zdjęcie wybrane łyknął, pokazał miniaturę,kody do forum i inne .... ,a potem okienko, żeby rejestracja, logowanie...I nie chce dalej. Okna nie można zamknąć, nie zaaprobował hasła, chce drugi raz adres, a jak dostał to mówi, że on już zajęty - niech się wypcha. Jak przyjął hasło... to nie loguje "nieznany błąd. spróbuj ponownie". Nie. Nie bedzie zdjęć. Nie mam czasu na takie zabawy.
Odczekam, może sie naprawi.

A jak kot wysiedzi pisklaki, to one będą miauczeć ??

Ale, Olu - w związku z Toba przypomniało mi się o filmikach simonowych. Niedawno zaglądałam - było pełno nowych :mrgreen:

Ja już podgrzewam , Broszka, nocą na tańszej taryfie, na najniższym stopniu. W dzień - słońcem przez szyby.
Ale rano ok. 3 st., szron na samochodach :twisted:

Dorota pisze:

Cos sobie wyobraziłaś , Dorotko?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon wrz 30, 2013 16:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:
Dorota pisze:

Cos sobie wyobraziłaś , Dorotko?

Nic :mrgreen:
Mam wyobraznie.

Lecem czytac Tarzana wsród małp (1922?) :twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon wrz 30, 2013 17:05 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

o rany , to coś u Ciebie nie te wiatry, u mnie wsio działa

Dobrusiu, a wrzucisz mi kłota link , bo pewnie lata świetlne nie oglądałam , a móiwsz,że nowe są :piwa:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 30, 2013 18:02 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 30, 2013 19:15 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jestem na 28 s.
Wciagnelo mnie :oops: :lol:

Dorota

Post » Pon wrz 30, 2013 20:04 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

To jeszcze 372? Do rana?
Czytanie wciąga.. Nie zapomnij nakarmić kotów i pójść spać :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 30, 2013 22:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dorota pisze:

No kto nie wie niech się dowie: jesienią i zimą bezchmurne niebo+wiatr powodują o wiele większą utratę ciepła, niż gdy niebo jest zachmurzone. Dlatego przy minus 10 w zimie zawsze słoneczko jasno świeci. No i mnie ten spadek temperatury załatwił do końca :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto paź 01, 2013 7:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Alienor pisze:No kto nie wie niech się dowie: jesienią i zimą bezchmurne niebo+wiatr powodują o wiele większą utratę ciepła, niż gdy niebo jest zachmurzone. :( .

O, to to. Nawet w domu jest mi zimno od tego wiatru :( A jedyny pożytek ze słoneczka,to jak świeci w szyby :twisted:
A poza tym - tak jak lubię kiedy koty jedzą więcej, tak mnie to martwi sugerując przyjście zimy i to, że może im też jest zimno :(

Trzymaj się Alienorze!

Obrazek

morelowa

Post » Wto paź 01, 2013 15:13 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas dzisiaj rano zupełnie było zimowo: bialuteńko od szronu i -2 na termometrze :evil:
I lodowate wietrzysko cały dzień wieje...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto paź 01, 2013 15:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A mi dziś było lepiej jak byłam 'w terenie' . Wczorajszy wiatr nawet psychicznie mnie zmęczył, dziś trochę spokojniej i zgodnie z teoria Alienorka, cieplej bez ostrego słońca. Tzn było, bo już jest jakby wieczorny spadek temperatury. W nocy ok.2 zapowiadają :twisted: Ostatkiej silnej woli się powstrzymuję przed podkręceniem ogrzewania, tłumacząc SOBIE i kotom, że może się przyzwyczaimy do chłodu.. :roll:
Z drugiej strony, jak sie wychładza to potem trzeba więcej ciepła, żeby wrócić do ludzkiej temperatury..
Ty Broszka, to szczególnie uważaj. A jak zwierzaki znoszą tę temp.? One gdzies zamknięte , tak?

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 02, 2013 9:12 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Próbuję ze wstawiaczami zdjęciowymi. Kiedyś się zepsuł imgur.com..

Obrazek
Barcelona 2 tyg. temu . Nie ja niestety, syn. Też dobrze :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 02, 2013 9:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Przeszło. Ale to miniaturki. Nie umiem wybrać innego rozmiaru :(
Ola, jesteś? Ty się kiedyś znałaś na tym imgurze..

Obrazek

morelowa

Post » Śro paź 02, 2013 9:18 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A próbowałaś http://naforum.zapodaj.net/ ?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]