Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 16, 2013 22:07 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Swoją drogą czytałam dzisiaj z ciekawości na Zooplusie opinie o tym żwirku Cat's Best Nature Gold i nadal mam wątpliwości. Pojawiły się opinie, cytując: "Używam tego żwirku od dobrych kilku lat ( co najmniej 5-7) i niestety od jakiegoś czasu znacznie obniżyła się jego jakość. Dużo gorzej się zbryla a przy czyszczeniu kuwety kule się rozpadają na drobne kawałki. Kiedyś zbrylał się super. Poza tym chyba dużo szybciej jego "ziarenka" rozpadają się w miał, bo czasami tego pyłu w kuwecie mam mnóstwo i przy czyszczeniu kuwety wybieram go łopatką. Wydaje mi się również, że bardziej się nosi (kiedyś się nie nosił w ogóle)."

I teraz sama nie wiem, bo za jakiś tydzień-dwa muszę złożyć zamówienie gdzieś i któryś żwirek wybrać. CBE+ kupowałam na Allegro, 40l za 79zł, na Zooplusie ten Nature Gold za 40l wychodzi 119zł, więc to 40zł różnicy. Jeśli jest dobry, to jestem skłonna tę różnicę wydać, ale jeśli zapłacę te 40zł więcej i znowu dostanę pylący się wór miału, a w kuwecie rozpadające się bryły jak teraz przy CBE+ to chyba mnie szlag trafi... :?

Nie pomogę, bo mój kupowany był w Niemczech.
No ale towar z Zooplusa też stamtąd przyjeżdża...
Tak czy owak mnie trafił się bardzo dobry.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sty 16, 2013 22:09 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:Nie pomogę, bo mój kupowany był w Niemczech.
No ale towar z Zooplusa też stamtąd przyjeżdża...
Tak czy owak mnie trafił się bardzo dobry.

No a ja właśnie czytałam, że jakość niemiecka a jakość polska jest diametralnie różna - te polskie żwirki właśnie są w opłakanym stanie, a te niemieckie super jakości. Tak się zastanawiam, że skoro Zooplus paczki wysyła z Niemiec, to w takim razie czy ten żwirek przyszedłby niemiecki, czy polski.

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Śro sty 16, 2013 22:18 Re: Jego Wysokość Malagito :)

ja kupuję CB z zooplusa choć na jakiś czas zamieniłam go na ten z krakvetu :strach: bez porównania...z krakvetu dostawałam właśnie miał i dlatego kupuję w zooplusie, nie zauważyłam żeby był zmiałowany, a że się nosi...to nie wina żwirku tylko kocich łapek :mrgreen:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Śro sty 16, 2013 22:22 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Ja w KV żwirek zamówiłam jeden jedyny raz - przyszedł wór owinięty chyba dziesięcioma rolkami folii, ale jak to odwinęłam to się okazało, że był przedarty chyba w 4 miejscach i wszystko się pięknie posypało - myślałam, że mnie szlag trafi. O jakości nic nie powiem, było podobnie jak u Ciebie. :roll: W Zooplusie jeszcze nigdy nie kupowałam żwirku, bo CBE+ był tam droższy niż na Allegro. Chociaż jeśli jest szansa, że te żwirki mają "niemiecką" jakość, to lepiej wydać te kilkanaście złotych więcej.

solarie

Post » Śro sty 16, 2013 22:27 Re: Jego Wysokość Malagito :)

http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... best/30773 moim daniem jakość jest super, przychodzą oczywiście w kartonie w całości a nie wygniecione i upchane jak jak nie wiem co, jak zsypuję z worka do pojemników to nawet w nim nic nie zostaje, zbryla się też moim zdaniem dobrze, ale jest żwirek którego bym używała gdyby mnie było stać (na razie mam w dwóch kuwetach tylko) o ten http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... any/136671 po prostu rewelacja

dinzoo

Post » Śro sty 16, 2013 22:34 Re: Jego Wysokość Malagito :)

No ten drugi cenę ma solidną. 8O Dwa razy droższy od Cat's Besta, ale jeśli cena idzie w parze z jakością... Ja cudów w kuwecie nie potrzebuję, bo to w końcu tylko kuweta. :lol: Noszenie się żwirku mi nie wadzi, mam obok kuwety zostawioną zmiotkę z łopatką i przy sprzątaniu automatycznie zmiatam co zostało na dywanie. Zależy mi tylko na tym zbrylaniu, bo denerwuje mnie to rozwalanie się brył, potem cała łopatka mi się oblepia od tego mokrego żwirku, a w kuwecie zostają takie małe zanieczyszczone zlepki, których nie sposób usunąć.
Koszmar po prostu. :roll:

Spróbuję chyba z tym Goldem, gorzej niż z CBE chyba nie będzie. :roll:

solarie

Post » Czw sty 17, 2013 10:39 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Jak ktoś ma jednego kota i dobre finanse to może sobie bez obaw pozwolić na ten drugi żwirek.
Jego cena :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Czw sty 17, 2013 10:45 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Miraclle pisze:Jak ktoś ma jednego kota i dobre finanse to może sobie bez obaw pozwolić na ten drugi żwirek.
Jego cena :roll:

ja mam pięć kotów :twisted: ale na dwie kuwety ten żwirek mi starcza na cztery miesiące bo z niego nie ma wcale odpadów wszystko zbryla się na beton a gówienka oblepia jak plastelina i wyrzuca się tylko "brudy" reszta zostaje czyściutka...i wyrzuca się do toalety :ok: na jednego kota to na pół roku spokojnie taki worek wystarczy

dinzoo

Post » Czw sty 17, 2013 10:46 Re: Jego Wysokość Malagito :)

aaaa...i jeszcze nic nie czuć z tej kuwety, nawet qoopal w kuwecie w sypialni czasem jest przez to niezauważalny :ryk:

dinzoo

Post » Czw sty 17, 2013 11:29 Re: Jego Wysokość Malagito :)

No tak, ale ja i tak raz na 2-3 tygodnie myję i odkażam kuwetę, więc od razu zmieniam cały żwirek na świeży. Jakoś tak nie widzi mi się opcja trzymania tyle miesięcy jednego żwirku i ewentualnie tylko dosypywanie żwirku jak jest go mniej...

Swoją drogą, wiecie co Malagito zaczął robić w podzięce za kupienie tego pięknego drapaka? Zaczął go konsumować. :evil: Najwyraźniej hiacynt wodny, z którego budki i koszyki są zrobione trafił w jego gust smakowy, bo teraz zamiast się na drapaku bawić to siada i go skubie... Normalnie jakby mu zęby wychodziły. Nie wiem co z nim jest, że on wszystko gryzie - mojego laptopa, nogi od stołu, pudła, teraz drapak... Normalnie jakbym go głodziła. :roll:

solarie

Post » Czw sty 17, 2013 11:41 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Piękny drapak! I... do gryzienia widać dobry :roll:
Jaka Ty masz fajną wnękę na to kocie poidełko? Specjalnie budowałaś? :lol:
Ja bardzo lubię wnęki a jak na złość w domu nie mam żadnej... No, mam jedną, w łazience ale ona przez piecyk zajęta.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw sty 17, 2013 11:56 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Pewnie, w sumie jak Malaga był mały to mama stwierdziła, że przy okazji remontu zmienimy dla kota w domu parapety na szersze i drewniane, żeby mu było wygodniej leżeć, więc czemu by nie pójść o krok dalej i przebudowywać ścian. :mrgreen:
Chociaż ta wnęka powstała akurat samoistnie, bo na tej ścianie mamy wybudowaną taką biblioteczkę, wygląda tak:

Obrazek

Tylko półek nie robiliśmy już do samego dołu, więc powstało tam puste miejsce i jak się okazuje, poidło się tam idealnie wpasowało. :) Wnęki są fajne, bo je można właśnie jak widać zagospodarować w najróżniejszy sposób. :ok:

solarie

Post » Czw sty 17, 2013 12:10 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Pewnie, w sumie jak Malaga był mały to mama stwierdziła, że przy okazji remontu zmienimy dla kota w domu parapety na szersze i drewniane, żeby mu było wygodniej leżeć, więc czemu by nie pójść o krok dalej i przebudowywać ścian. :mrgreen:

:lol:
Ale tak w ogóle - świetna sprawa!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Czw sty 17, 2013 12:22 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Nie wiem co z nim jest, że on wszystko gryzie - mojego laptopa, nogi od stołu, pudła, teraz drapak... Normalnie jakbym go głodziła. :roll:

:twisted:
Jedzenie to sens jego życia :mrgreen:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw sty 17, 2013 12:28 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:
solarie pisze:Nie wiem co z nim jest, że on wszystko gryzie - mojego laptopa, nogi od stołu, pudła, teraz drapak... Normalnie jakbym go głodziła. :roll:

:twisted:
Jedzenie to sens jego życia :mrgreen:

Nie sposób temu zaprzeczyć. :mrgreen: Nieważne co robi - jak tylko zobaczy, że się zbliżam z pełną michą albo sięgam po paczkę przysmaków - reszta świata przestaje istnieć. :lol:

solarie

[poprzednia][następna]