solarie pisze:Swoją drogą czytałam dzisiaj z ciekawości na Zooplusie opinie o tym żwirku Cat's Best Nature Gold i nadal mam wątpliwości. Pojawiły się opinie, cytując: "Używam tego żwirku od dobrych kilku lat ( co najmniej 5-7) i niestety od jakiegoś czasu znacznie obniżyła się jego jakość. Dużo gorzej się zbryla a przy czyszczeniu kuwety kule się rozpadają na drobne kawałki. Kiedyś zbrylał się super. Poza tym chyba dużo szybciej jego "ziarenka" rozpadają się w miał, bo czasami tego pyłu w kuwecie mam mnóstwo i przy czyszczeniu kuwety wybieram go łopatką. Wydaje mi się również, że bardziej się nosi (kiedyś się nie nosił w ogóle)."
I teraz sama nie wiem, bo za jakiś tydzień-dwa muszę złożyć zamówienie gdzieś i któryś żwirek wybrać. CBE+ kupowałam na Allegro, 40l za 79zł, na Zooplusie ten Nature Gold za 40l wychodzi 119zł, więc to 40zł różnicy. Jeśli jest dobry, to jestem skłonna tę różnicę wydać, ale jeśli zapłacę te 40zł więcej i znowu dostanę pylący się wór miału, a w kuwecie rozpadające się bryły jak teraz przy CBE+ to chyba mnie szlag trafi...
Nie pomogę, bo mój kupowany był w Niemczech.
No ale towar z Zooplusa też stamtąd przyjeżdża...
Tak czy owak mnie trafił się bardzo dobry.