Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 14:56 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Dużą nawiedził jej TŻ na tydzień, Mroczek nawet po kilku godzinach wylazł, więc nie jest źle.
Mi do końca nie przeszkadza, dwie ręce do głąskania, tyle, że nie mam wstępu do sypialni (bo TŻ nie lubi sierści), no i zajmuje MOJE miejsce na kanapie.
Przeżyję.
Badylek nie do końca szczęśliwy
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt sty 13, 2012 18:55 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Dużą nawiedził jej TŻ na tydzień, Mroczek nawet po kilku godzinach wylazł, więc nie jest źle.
Mi do końca nie przeszkadza, dwie ręce do głąskania, tyle, że nie mam wstępu do sypialni (bo TŻ nie lubi sierści), no i zajmuje MOJE miejsce na kanapie.
Przeżyję.
Badylek nie do końca szczęśliwy

Badylku, to może na tydzień nawiedzisz MNIE i będziesz moim TŻ?
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 15, 2012 10:47 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Chętnie Ineczko!
Tylko Duża mówi, że jak chcę się przeprowadzać, to mam sam sobie transport załatwić :( a to chyba daleko :(
Badylek

Badylkowi strasznie się śmieciły oczka ostatnio, dzisiaj miał jedno całe zalane :( Muszę pójść do weterynarza z nim, co to może być :( Zawiał sobie oko na balkonie czy co? :(
Mroczka strasznie stresuje obcy w domu... Tyle, że w ogóle wychodzi, je i się załatwia, to jest ważne, ale... To prawdopodobnie tylko przedsmak co się będzie działo, kiedy znajdzie się mu domek :( Martwię się:(
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Nie sty 15, 2012 10:53 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Badylkowi strasznie się śmieciły oczka ostatnio, dzisiaj miał jedno całe zalane :( Muszę pójść do weterynarza z nim, co to może być :( Zawiał sobie oko na balkonie czy co? :(
Mroczka strasznie stresuje obcy w domu... Tyle, że w ogóle wychodzi, je i się załatwia, to jest ważne, ale... To prawdopodobnie tylko przedsmak co się będzie działo, kiedy znajdzie się mu domek :( Martwię się:(

Może Badylek sobie zawiał, a może się przeziębił na balkonie. Idź do lekarza.
A Mroczek w nowym domu oczywiście będzie musiał się przyzwyczaić. To może potrwać, a może "zaskoczy" błyskawicznie :ok: Koty wiedzą, że są tymczasowym domu. Jak się poczuje u siebie, kto wie, jak pięknie się rozwinie. Nie martw się na zapas.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sty 15, 2012 11:19 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Może komuś kalendarz?
Miałam w zeszłoroczny, było warto, a cel :ok:
viewtopic.php?f=20&t=137472&start=0

Z Badylkiem pójdę jak będę miała za co, na pewno w tym tygodniu... :?
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pon sty 16, 2012 9:04 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Badylku, to ja wyślę po Ciebie moją Dużą.
Inka

MaryLux

Post » Pon sty 16, 2012 13:44 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Czekam!
Badylek stęskniony za Ineczką

Mroczek wczoraj zrobił przedziwną rzecz.
Późnym wieczorem wylazł zza kanapy, wskoczył na swoje stałe miejsce i obrócony do nas tyłkiem zaczął ugniatać swój koc. Ugniatać wiadomo, jak to koty robią na kolanach, ich odruch z maleńkości. Ugniatał tak jakieś 5 minut. Potem, na nasze cmokania obrócił się i zeskoczył za kanapę (po kilku minutach wrócił i już bez ugniatania się położył)
CO takie ugniatanie znaczy? Zawsze wydawało mi się, że kot robi to, kiedy jest zadowolony... ale chyba nie do końca w tej sytuacji to pasowało :?
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Pon sty 16, 2012 14:00 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Czekam!
Badylek stęskniony za Ineczką

Mroczek wczoraj zrobił przedziwną rzecz.
Późnym wieczorem wylazł zza kanapy, wskoczył na swoje stałe miejsce i obrócony do nas tyłkiem zaczął ugniatać swój koc. Ugniatać wiadomo, jak to koty robią na kolanach, ich odruch z maleńkości. Ugniatał tak jakieś 5 minut. Potem, na nasze cmokania obrócił się i zeskoczył za kanapę (po kilku minutach wrócił i już bez ugniatania się położył)
CO takie ugniatanie znaczy? Zawsze wydawało mi się, że kot robi to, kiedy jest zadowolony... ale chyba nie do końca w tej sytuacji to pasowało :?

Na 100% oznacza to zadowolenie :D
Dlaczego nie pasowało? Miło, ciepło, miękko, brzuchol pełny - on to docenia i Ci pokazuje.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob sty 21, 2012 9:10 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Mam w końcu wstęp do sypialni! Hurra!
Mroczek ogląda właśnie z Dużą Kocim Okiem na Discovery. Bardzo mu się podoba. Ja wolę się nacieszyć łóżkiem
Badylek
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Sob sty 21, 2012 9:47 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Oczywiście, że zadowolony. I bezpieczny.
Ciociu, nie czepiaj się Mroczka.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sty 21, 2012 15:58 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Mam w końcu wstęp do sypialni! Hurra!
Mroczek ogląda właśnie z Dużą Kocim Okiem na Discovery. Bardzo mu się podoba. Ja wolę się nacieszyć łóżkiem
Badylek

Którego dnia i o której godzinie jest ten program?

MaryLux

Post » Sob sty 21, 2012 16:41 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

Dzisiaj był na Animal Planet HD (a nie Discovery :oops: ) od 8:25 do 9:10.
Coś jak Rodzina Surykatek, tylko o kotach ;)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Nie sty 22, 2012 15:22 Re: Badylek - cushingowiec, szukamy DS dla ostrożnego Mroczka

caldien pisze:Dzisiaj był na Animal Planet HD (a nie Discovery :oops: ) od 8:25 do 9:10.
Coś jak Rodzina Surykatek, tylko o kotach ;)

Postaram się oglądać w przyszłości.

MaryLux

[poprzednia][następna]