Moja gromadka - Kituś['],Nutka[']; Pawełek i Antoś z felv...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 12:32 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

viewtopic.php?f=20&t=131351&start=0 - zapraszam na bazarek :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt sie 05, 2011 15:22 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Liwia_ pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=131351&start=0 - zapraszam na bazarek :)

Ogromne dzięki!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pt sie 05, 2011 15:29 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Eduś po zabiegu czuje się dobrze, na tyle, że już wczoraj wieczorem jadł mokrą karmę, a dziś nawet suchą.

Kiwusia ma stan zapalny, z noska zaczęła jej cieknąć ropa, no i miała wysoką gorączkę. Osłuchana została, wszystko ok. Ma brać antybiotyk. Test na felv/fiv negatywny. :)
Strasznie mi Kiwusi żal, to jest taki biedny, kochany kotek, którego nikt nie chce... :|
Teraz leży mi na kolanach, wywija nóżkami i krzyczy. :D

A dziś byliśmy z Wojtusiem na teście na felv/fiv i jest negatywny! :)

Zrobiliśmy też badania mojemu ukochanemu Luckowi, i wyszły fatalne, do tego stopnia, że jest możliwość, że maszyna była zepsuta. W poniedziałek pojedziemy zrobić badanie jeszcze raz, ale takie w Idexxie. Martwię się bardzo, okropnie. Okropnie to mało powiedziane. :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt sie 05, 2011 15:36 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Nie martw się, to pewnie rzeczywiście kwestia awarii maszyny. :ok:
Jeden parametr tak źle wyszedł czy wiecej?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sie 05, 2011 20:09 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Trzymam za zdrowie chorowitków :ok:
Mam nadzieję, że z tymi wynikami Lucka to jednak jakaś pomyłka...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob sie 06, 2011 14:11 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Za kochane chorowitki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 09, 2011 8:43 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Bazyliszkowa pisze:Nie martw się, to pewnie rzeczywiście kwestia awarii maszyny. :ok:
Jeden parametr tak źle wyszedł czy wiecej?

W zasadzie jeden, w biochemii, a w morfologii kilka. Dziś po południu będą wyniki z labu zwierzęcego. Wczoraj byliśmy rano z Luckiem w Bielsku, oddać krew. Był bardzo grzeczny i dzielny. Krew miał pobieraną z szyjki, więc nawet nie wiedział za bardzo, że mu coś robią, a potem miał sprawdzane ząbki. Na koniec leniwie wyciągnął prawą nóżkę w gorę, celem rozprostowania paluszków. Cały Lucek. :)

Dziś też powinny być wyniki histopatologii Puchatka.

Nie chcę się denerwować, ale ciężko.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 09, 2011 8:55 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Od weekendu mamy na tymczasie pewną kotkę.
Wszystko się jakoś dziwnie poukładało.
Wiele razy ostatnio odmówiłam zabrania kota, bo ktoś nie może, bo wyjeżdża, bo dzieci przyniosły, bo lubię koty przecież :evil:
Ale tą kotkę zabraliśmy. Jej opiekunowie oddali ją do uśpienia, podobno z powodu alergii dziecka, podobno byli 'zdeterminowani'.
Znajoma pani wet poprosiła o pomoc.
Oczywiście nie spodziewałam się TAKIEGO kota.
Myślałam, że może buraska jakaś, krówka zwykła, kilkuletnia.
A tu... Potwornie utuczony kot, tak gruby, jakby się w ogóle nie ruszał, tylko jadł.

Obrazek Generalnie to kicia jest śliczna

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Rzut z góry

Koteczka jest kontaktowa, ruchliwa, jak na jej gabaryty. Pierwszą noc przepłakała, ale teraz jest już dobrze. Cieszy się na nasz widok, szczególnie lubi Tomka. To w ogóle duża kotka, a otyłość powoduje, że wygląda masywnie i groźnie wręcz czasem. :wink: Brzuch wisi jej do podłoża, nie umie położyć się jak kot, tylko leży na boku. Nie potrafi się umyć.
No biedne zwierzę.
Na pytanie: co z nią zrobić, kto ją zechce i tp. nie umiem odpowiedzieć.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 09, 2011 9:12 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Koteczka wygląda prawie jak "moja" Kasia po powrocie z adopcji. Udało się ją odchudzić na obesity, niestety restrykcyjna dieta, porcja dzielona na 3 posiłki. Ale tam gdzie mieszka teraz jest jedynaczką, wiec aż takie trudne to nie było. Mam nadzieję, że jej też się uda zrzucić trochę ciałka. Kasi niestety został wiszący fałd na brzuchu.
A kicia jak ma na imię? Ma cudne paputki :1luvu:

Za dobre wyniki Puchatka :ok:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto sie 09, 2011 9:23 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Ma na imię Sara, ale ja mówię na nią Berta. :)
Obesity nie smakuje. :? Mieszam jej na razie z inną karmą.
Czarno to wszystko widzę z nią.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 09, 2011 9:30 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

koteńka śliczna, tylko jak se poradzicie z jej odchudzeniem? przy takim stadku?
co do ds, to zawsze loteria, czasem takie "zwykłe" burasie szyciej znajdują domki niż rude, tri czy inne chodliwe kolorki
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Wto sie 09, 2011 9:35 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

anita5 pisze:Ma na imię Sara, ale ja mówię na nią Berta. :)

No tak gruba Berta ;)
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Wto sie 09, 2011 9:44 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Za wyniki Lucka i Puchatka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A Berta.... no cóż, sporo jej jest :?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 09, 2011 16:33 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Lucek ma idealne wyniki! :dance: :dance2:

Piekielna machina miejscowa zrąbała mi nastrój na kilka dni, ech...

No, ale moje szczęście pachnące bielusieńkie jest zdrowe, i to się liczy.

Wyniki Puchatka będą jednak dopiero koło 16 sierpnia.

Poza tym wczoraj Kiwusia znowu miała gorączkę, a dziś Marylka. :|
Wczoraj był taki wilgotny dzień, więc Przemek nie czuł się najlepiej, pokładał się w łóżku, a przy jedzeniu leżał... Tak robi, leży i je. Dziś natomiast biegał i bawił się, bo ciepło i sucho.
Przemek jest na mnie trochę zły, bo w jego pokoju jest grubunia.

Grubunia zaś stanowczo nie chce jeść karmy odchudzającej. I ona umie się krygować! Rozbrajająca jest ta koteczka.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 09, 2011 17:37 Re: Moja gromadka - Kituś ['], Nutka [']; Fifi i Marylka...

Wiedziałam, że to tylko głupi błąd :ok: Bardzo się cieszę, że wyniki ok!

Antosiowi też się zdarza jeść na leżąco ;) Czarne okrąglutkie kotki chyba tak miewają, po prostu ;)
Kciuki za chorutki...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

[poprzednia][następna]