Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Chat pisze:O. Ja lubie na maszynie do szycia marki Singer. Czy mam sie niepokoic?
Alyaa pisze:Dzięki Ci, o Boska4, za wyjaśnienia![]()
Zastanawiałam się o co chodzi znajomym na FB.... Nie bardzo tylko jestem w stanie ogarnąć, moim małym rozumkiem, jak to niby ma zwiększyć świadomość na temat walki z rakie piersi
Alyaa pisze:Dzięki Ci, o Boska4, za wyjaśnienia![]()
Zastanawiałam się o co chodzi znajomym na FB.... Nie bardzo tylko jestem w stanie ogarnąć, moim małym rozumkiem, jak to niby ma zwiększyć świadomość na temat walki z rakie piersi
Lemingi, szczególnie z gatunku leming właściwy zamieszkującego Skandynawię, wykazują szczególną formę przystosowania się do zmieniających się okresowo warunków środowiska. W sytuacji masowego rozmnożenia się gatunku duże grupy osobników opuszczają przegęszczony teren i wędrują w obrębie areału gatunku, a czasami migrują nawet znacznie dalej. Zwierzęta, zasiedlające zazwyczaj górskie łąki, rozpoczynają migrację w dół dolin, gdzie mogą łączyć się w wielkie gromady. Podczas migracji przebywają rzeki, a nawet wchodzą do morza i płyną przed siebie. Nie potrafią ocenić odległości od celu, a jeśli odpowiednio szybko nie natrafią na ląd (nie są w stanie przepłynąć dystansu większego niż 200 m) – masowo toną. Gryzonie te widywano też biegnące po lodzie, nawet 55 km w głąb oceanu. Podejmowane wędrówki mają charakter trwały – lemingi nie wracają do swoich wcześniejszych siedlisk. Jeśli zatrzymają się na terenach leżących poza zwykłym zasięgiem występowania gatunku, a warunki okażą się niekorzystne, giną.
Alyaa pisze:Jestem pół-leminżycąKredyt na mieszkanie mam, pracuje w korpo (co prawda polskie, ale jednak, nawet biurowiec z klimą jest), uprawiam sport (głównie spanie) i (czasem) chadzam do kosmetyczki. Nie jeżdżę natomiast na wakacje do ciepłych krajów. Do zimnych z resztę też. W ogóle nie jeżdzę na wakacje
Wykształcona (podobno) jestem, nawet tytuł inż., oprócz mgr, posiadam, ha! Gorzej z tą karierą w dużym mieście.... Miasto, co prawda wojewódzkie, ale średnio duże... No i kariera... Ups...
Bloga nie prowadzę! Szczególnie kulinarnego! Ale udzielam się na forum kocim - liczy się?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 97 gości