Czterej Muszkieterowie - Aster po operacji

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 19, 2015 10:51 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

miszelina pisze:Dzisiaj też była mała bójka i mam wrażenie, że wiem, jak to się w sobotę mogło rozegrać: Drabik jak zwykle zaatakował Feluśka, ten zaczął wrzeszczeć, na to jak bomba wypadł Kikur i rzucił się na Drabika. W pewnym momencie Drabik wił się leżąc na plecach i wyjąc ze strachu, a Kikur próbował na niego skoczyć. Ja nie wiem, co tym kotom odbija?

Rozdzieliłam je, pozamykałam osobno i zobaczymy, co będzie wieczorem.

Dziendobry Beatko, tak doczytuję i doczytuję i te Twoje kocidełka stale się piorą no! :)
A Kikur takie dobre wrażenie spokojnego, statecznego Pana sprawiał :D
.

Sheila86

Od: Czw wrz 05, 2013 14:10

Post » Nie kwi 19, 2015 11:47 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Sheila86 pisze:
miszelina pisze:Dzisiaj też była mała bójka i mam wrażenie, że wiem, jak to się w sobotę mogło rozegrać: Drabik jak zwykle zaatakował Feluśka, ten zaczął wrzeszczeć, na to jak bomba wypadł Kikur i rzucił się na Drabika. W pewnym momencie Drabik wił się leżąc na plecach i wyjąc ze strachu, a Kikur próbował na niego skoczyć. Ja nie wiem, co tym kotom odbija?

Rozdzieliłam je, pozamykałam osobno i zobaczymy, co będzie wieczorem.

Dziendobry Beatko, tak doczytuję i doczytuję i te Twoje kocidełka stale się piorą no! :)
A Kikur takie dobre wrażenie spokojnego, statecznego Pana sprawiał :D

Witaj Sheila86, Kikur to jest zaprzeczenie stateczności :mrgreen: Na szczęście na razie przestały się bić.

W sobotę zawiozłam Kikurzy mocz do badania kontrolnego po miesięcznej kuracji, jest lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. W poniedziałek po konsultacji z wet będę wiedzieć więcej. Feluśkowa martwica kurczy się, jeszcze z miesiąc i powinno być po sprawie. Cieszy mnie, że Drabik w formie, a Aster jakby bardziej rozbawiony i miziasty. Szkoda, że znowu jest zimno i kociaki balkonować nie mogą, Felicjan codziennie się naprasza. No i grymasi przy jedzeniu, nawet ulubiony exigent jest be, zdecydowanie woli Drabikowego renala, a przecież nie powinien. Eh, te koty :x
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon kwi 20, 2015 7:22 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

W takim razie za Kikurze zdrowie :ok: I cieszę się, że Feluś zarasta :)
Pogoda rzeczywiście byle jaka - zupełnie nie sprzyja balkonowaniu...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto kwi 21, 2015 19:25 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Felusiek właśnie zerwał sobie strupa i to z tej najmniej zagojonej części rany :( A już tak dobrze było i zarastało, martwica zmniejszyła się o połowę. No i znowu octenisept w robocie :(
Obrazek

miszelina

Post » Wto kwi 21, 2015 21:36 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

W sobotę zawiozłam Kikurzy mocz do badania kontrolnego po miesięcznej kuracji, jest lepiej, ale do ideału jeszcze daleko. W poniedziałek po konsultacji z wet będę wiedzieć więcej.

O Bidulek Feluś a jak tam mocz Kikura? Głaski dla wszystkich Twoich muszkieterów i niech zdrowieją! :201461
.

Sheila86

Post » Śro kwi 22, 2015 5:00 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Kikur dalej ma leki i karmę leczniczą, patrzy na mnie wilkiem, jak tylko do niego podchodzę, żeby podać tabsy, no ale cóż, musi. A Drabik w piatek ma konsultacje ortopedyczna kolanek.
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 23, 2015 10:21 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

:ok: no to kciuki trzymam za Drabika i współczuję z powodu Kikurka, nie wyobrażam sobie codziennego podawania tabletek kotu...
.

Sheila86

Post » Czw kwi 23, 2015 10:40 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Sheila86 pisze::ok: no to kciuki trzymam za Drabika i współczuję z powodu Kikurka, nie wyobrażam sobie codziennego podawania tabletek kotu...

Kwestia przyzwyczajenia :mrgreen: Kot nie ma nic do gadania.
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 23, 2015 19:05 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Hah.. ze Spockiem nie ma tak łatwo niestety, ale sądzę, ze to pewnie też kwestia wprawy a on jeszcze na nic nie chorował (całe szczęście) więc i tabletek nie podawaliśmy.
.

Sheila86

Post » Pt kwi 24, 2015 19:39 Re: Czterej Muszkieterowie - Kikur ma błoto w pęcherzu :(

Jesteśmy po konsultacji kolanka Drabikowego, na razie spróbujemy wyleczyć stan zapalny po ostatnim urazie, przy dobrych układach czeka nas miesiąc leczenia. Jak sie uda, operacji nie będzie. Oby nereczki się nie odezwały, bo wtedy trzeba będzie przerwać kurację i operować.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 24, 2015 19:48 Re: Czterej Muszkieterowie - proszę o kciuki za Drabusia

Ojej :( to trzymam mocno! :ok: :ok: :ok: :ok: - oby wszystko było w porządku
.

Sheila86

Post » Pt kwi 24, 2015 20:33 Re: Czterej Muszkieterowie - proszę o kciuki za Drabusia

trzymamy mocno :ok: :ok: :ok:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

Post » Pt kwi 24, 2015 21:02 Re: Czterej Muszkieterowie - proszę o kciuki za Drabusia

Mocne :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob kwi 25, 2015 11:47 Re: Czterej Muszkieterowie - proszę o kciuki za Drabusia

Jutro zaczynamy kurację przeciwzapalną, co tydzień będzie badanie krwi (nerki), mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Drabik doskonale zdaje sobie sprawę, że jedna łapka jest felerna, wyraźnie ją oszczędza (przy pomiarze wyszło, że mięsień uda jest mniejszy w obwodzie o 1 cm). Oby nie trzeba było operować.
Obrazek

miszelina

Post » Pon kwi 27, 2015 11:56 Re: Czterej Muszkieterowie - proszę o kciuki za Drabusia

Kciuki mocne :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

[poprzednia][następna]