Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 17:17 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Ale piękne foty :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie mar 06, 2011 15:37 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Dziekujemy :oops: jak modele śliczni i słoneczko świeci to jakoś tak łatwiej :wink:

Gamiś już na stałe zaanektowała włóczniaczek 8) tylko czasami Frygdze udaje się ją podsiąść :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ale Gusi to nie przeszkadza, ona ma wiele miejsc do spania :wink:

Obrazek

Obrazek

A w ogóle u nas cudów ciąg dalszy :o 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Taaacyyy jesteśmy zreslaksowani :mrgreen:

Obrazek

Moje małe srebrne słoneczko ma wreszcie świetne wyniki - płukanie poskutkowało i schodzimy już z kroplówek co tydzień na raz na 2-3 tyg :D
Tym bardziej mnie cieszą obrazki jak wyżej - lepsza komitywa :arrow: mniejszy stress :arrow: więcej zdrówka :kotek:

Obrazek Obrazek

Obrazek

I na koniec - F jako futrzasta kula :lol:

Obrazek

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Nie mar 06, 2011 15:48 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Bardzo się cieszę, że w futrzatej rodzince panują takie dobre stosunki. :)

Może jeszcze wstawisz kiedyś zdjęcie Gusi wylizującej F łepek? :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie mar 06, 2011 16:04 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:Może jeszcze wstawisz kiedyś zdjęcie Gusi wylizującej F łepek? :D

:ryk: nie byłabym w stanie utrzymać aparatu :lol:
Na dzień dzisiejszy szybciej obstawiałabym taka akcję między Gusią i Gamisiem :D - wciąż mało prawdopodobną, no ale nigdy nic nie wiadomo :wink: Fryga raz jeden w życiu wylizała uszko Arii :o - ale to była ekstremalna sytuacja, kiedy to biedną Arię wszyscy oprócz mnie opuścili na długie 3 tygodnie i Aria się bardzo umartwiała brakiem domowników, ona była bardzo rodzinnym kotem :)
Niestety to zaciśnienie więzi między nimi było chwilowe - po wakacjach wszystko wróciło do "normalnego" stanu i Fryga już nigdy nie zbliżyła się tak do Arii :roll:

ewkaa

Post » Nie mar 06, 2011 16:10 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

No to masz taką krótkowłosą "hrabinię Bajrę" :) Grunt, ze stosunki są bardzo dobre i nie ma spięć i stresów.
Obrazek

MariaD

Post » Nie mar 06, 2011 16:19 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:No to masz taką krótkowłosą "hrabinię Bajrę" :)
Wiem :1luvu: Bajra zawsze mi się charakterologicznie z Frygusią kojarzyła :mrgreen:

MariaD pisze:Grunt, ze stosunki są bardzo dobre i nie ma spięć i stresów.
:ok: I tego się będziemy trzymać :D

edit: znalazłam fotki archiwalne - oczywiście z komórki, bo w takiej sytuacji aparatu nigdy nie ma pod ręką :roll: był tez filmik, ale nie mam pojęcia gdzie wsiąkł

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ewkaa

Post » Nie mar 06, 2011 16:47 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

:1luvu: moja kochana czarna perełka :1luvu:

zosiajuly

Od: Pon sie 16, 2010 10:56

Post » Nie mar 06, 2011 17:57 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Ta komitywa mi sie bardzo podoba :P
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon mar 07, 2011 19:39 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Trochę za wcześnie ich pochwaliłam :roll: nad niektórymi jeszcze trzeba popracować :wink:

Zapomniałam opisać jaką traumę zafundowałam Gamisi jeszcze przed wystawą w Mysłowicach :lol:

Pojechałam przed wystawą do Marii - odebrać włóczniaczek :mrgreen: i pożyczyć drugi transporter z ocieplaczem na wystawę :)

I już teraz wiem co by powiedziała Gamiś na nowego kota :roll:
Włóczniaczek oba koty obejrzały bez żadnych watów, odczytały wiadomości od rodzinki :wink:
F dużo bardziej niż włóczniaczkiem był zainteresowany transporterem :lol: i jak go tylko postawiłam zaczął się ocierać, a jak mu go otworzyłam od razu szczęśliwy ułożył się w środku 8)
I tu zaczęły się schody 8O przyszła Gamiś - obwąchała leżący na kanapie włóczniaczek, usiadła sobie, rozejrzała się i zobaczyła F w transporterze i nagle w syk, warkot, buczenie :| F popatrzył na nią, na mnie - zrobił takie 8O oczy, a Gamina w nogi i pod balkon się schowała. No to F za nią - ale bez żadnego warczenia czy coś, on był po prostu szczerze zdziwiony, tym, że ona syczy :roll: no i jak on do niej niuch niuch, to ona uszy po sobie i phhhyyyy :roll: F usiadł przemyślał sprawę i poszedł do transportera z powrotem. Gamiś wzięta na ręce dalej syczała na kota w transporterze - puszczona uciekła pod stół, ale dała się wywabić klikerem i przysmaczkami, w między czasie F wylazł już z transportera i poszedł na drapak. Okazuje się, że F na drapaku już był rozpoznawalny dla Gaminy jako F :wink: , sam pusty transporter też obejrzała, bez stresu :) - za to jak miała wyjść z pokoju była bardzo spięta i rozglądała się gdzie zniknął ten obcy kot :roll: :lol:

A dziś znowu znęcałam się nad biednym koteczkiem :| - Gamiś wyhodowała sobie jakieś paskudztwo na ogonie :( - strąki, a po dokopaniu się do skóry (co nie jest u niej łatwe) jakąś łuszcząca się skorupę :? kilka ostatnich dni szedł gruubooo puder kaolinowy, a dzisiaj goop, mam nadzieję, że pomoże

Teraz siedzi lekko oburzona faktem popsucia JEJ ogona :wink:

Obrazek

A Maria to chyba znowu telepatycznie się z kociakami porozumiewa :twisted: bo właśnie ona jeszcze przed wystawą ostrzegała mnie żeby sprawdzać czy w tym przepuchaconym ogonie coś się nie ukrywa - no wykrakała można by rzec 8) :roll:

ewkaa

Post » Pon mar 07, 2011 19:46 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Czasami i kastratom się ogonek tłuści, i nie tylko kocurkom. Babci też ogonek pudruję. :)
Obrazek

MariaD

Post » Pon mar 07, 2011 19:49 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:Czasami i kastratom się ogonek tłuści, i nie tylko kocurkom. Babci też ogonek pudruję. :)

Dorasta Dzidzia :lol: ja to mam farta do tych ogonków :roll:
Ale za to z jaka rozkoszą ją wczoraj czesałam :mrgreen: mruczenie, wywalanie brzusia, kręcenie ósemek, baranki - no miodzio :1luvu: a Fenriś patrzył na to wszystko zdegustowany z kanapy :ryk: ja ruszyłam w jego stronę ze szczotką na wszelki wypadek się ewakuował :roll: :wink:

ewkaa

Post » Pon mar 07, 2011 20:00 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Gia też się daje z rozkoszą czesać. Też wywala brzuszek i podstawia kryzkę pod grzebień. :)
Obrazek

MariaD

Post » Pon mar 07, 2011 20:06 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

MariaD pisze:Gia też się daje z rozkoszą czesać. Też wywala brzuszek i podstawia kryzkę pod grzebień. :)

Gia z Gamisią to charakterologicznie chyba bliźniaczki, domek który sobą zaszczyci będzie mieć prawdziwy skarb :1luvu:

Kryza jest akurat jedyną częścią futra, którą Fenriś akurat chętnie daje czesać :mrgreen: mam teorię, że on nie lubi miec kryzy - bo mu w piciu, jedzeniu, a nawet ziewaniu przeszkadza :lol: więc daje ja czesać, żeby szybciej wyszła 8) :ryk:

ewkaa

Post » Pon mar 07, 2011 20:10 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Jesli to by byl typowy tlusty ogon w straszliwym straku to mietowy Ludwik z woda ...zalatwil sprawe do czysta.....tylko ,ze ja glupia wtedy Rysiowi ogonas wyczesalam....wiec potem mial szczurzy ,bo zrobilam to w dodatku na mokro :roll: :oops:

Ale nauczylo mnie to .....uwaznego ogladania ogonaska....czy czysty w srodku.
Ostatnio edytowano Pon mar 07, 2011 20:30 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon mar 07, 2011 20:28 Re: Mała Księżniczka i Tańcząca z Wilkiem (od str. 40) ;D

Płyn do mycia naczyń pójdzie w następnej kolejności 8) ale licze na to że kaolin + goop pomoże :ok: ja nie wiem czy to typowy tłusty ogon - strąki niby takie same jak F miał, ale ta skorupa mnie wystraszyła 8O , no ale może to dlatego, że ten ogon taki grubaśny, dokopanie się do skóry jest bardzo trudne :wink:
Na razie daję mu wyschnąć i nie tykam :) oglądać będę jutro, a czesać tylko jak uzyskam kompletną pewność, że dogłębnie wysechł - czyli pewnie nie wcześniej jak za 2-3 dni :lol:

ewkaa

[poprzednia][następna]