Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 20:27 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Dzisiaj zaczął smarkać Pasik :(
To najgorsza z opcji, bo on jest właściwie niełapalny i na dodatek nie można mu podawać leków doustnych :roll: Przez chore dziąsła jakikolwiek lek w paszczy powoduje krwawienie w pyszczku :(

Juz tylko Brzydal trzyma sie bez smarków. Nie wiem, skąd te problemy - przecież jest ciepło, a koty mam zaszczepione.

Dzisiaj wygłaskałam Trisię. Myślę, że nie będzie problemów z łapaniem jej - dziś miałam ją na rękach :D Garnie sie do człowieka, widac, ze jest młodziutka - chciałaby sie jeszcze bawić trawką, patyczkiem ;)
Mam już 80% pewności, gdzie mogą być kociaki. Teraz tylko muszę przypasować właścicieli działki, bo muszę wejść do ich szopki.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 31, 2012 20:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Avian, jesteś niesamowita. Powadzenia w poszukiwaniach właścicieli.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt sie 31, 2012 21:16 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

A rudy się pokazuje?

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt sie 31, 2012 21:41 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Nie, rudego już dawno nie widziałam ...
Mam nadzieję, że ma się lepiej.

Niestety przy Wściekłym Radku nie mam za dużo szans na oswajanie obcych kotów :(
Dzisiaj pogonił z mojej działki Trisię :evil: Pognał za nią przez 3 kolejne działki, w końcu dopadł i przewrócił :evil: Biedaczka musiała się wycofać ...
Straszny jest ten jego terytorializm - jego działka jest nienaruszalna, ma na nią wyłączność :roll:
Reszta chłopaków prawie się czołga w krzakach, żeby sie jakoś do altany prześlizgnąć wieczorem.
Gnojka muszę od razu po przyjściu na działkę łapac i zamykać w klatce - przez niego mam cały rok klatkę w altanie rozstawioną ...
Resztę kotów chodzę karmić kilka działek dalej, z dala od Radka - a i tak czasem tam zagląda i są rozróby :evil:

... a to taki fajny dla człowieka kot ... przymilny, łagodny, wielki miś.
Ech, jakby go ktoś zechciał ... miałby fajnego kota.
Obrazek

Avian

Post » Sob wrz 01, 2012 22:23 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Wieści z frontu :
Pasiu bardzo smarka i osowiały, oczywiście zaszył się na suficie (mam podwieszany) - stamtąd go nie wyciągnę :evil:
Batonik wg mnie lepiej, już tak nie siorbie ;)
Brzydal się trzyma, a Radek ... chyba mu jednak coś na kształt grzyba wyłazi na głowie :roll:
Chłopaki zapuszkowani w altanie, póki nie wyzdrowieją.

Trisia przybiegła w podskokach na wołanie :lol:
... ale z zupełnie innej działki - tam, skąd przybiegła miałaby nieźle, tam jest budka, kociolubne panie i bezpiecznie w miarę (nie licząc wielkiego psa za niskim płotkiem - ale ostatnio rzadko bywa).
Tam mogę wejść (nielegalnie - ale panie rzadko bywają ;) )

Maru chudziutki, pewnie oddaje żarcie "żonce" i dzieciom ... alimenty ;)

Był też czarny chudy - nie rozumiem jak można być tak chudym kotem i funkcjonować jakoś (już kilka miesięcy go z daleka widuję, jak przecinek wygląda).
Obrazek

Avian

Post » Nie wrz 02, 2012 15:11 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Ojej ale się posypało :(
Za chorowitki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Nasza Kicia Pocztowa tak gania Cośka :evil: Dziś wyszedł przy mnie spod auta , chciał się umyć ,a Kicia go napadła i musiał uciekać do piwnicy :(
Jak mam go oswoić ? :?
Ona pilnuje tej swojej michy i terytorium i jeszcze zazdrosna o mnie chyba :wink: :lol:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie wrz 02, 2012 15:42 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

No taki trochę niefart chorować latem.. :/
Zdrówka dla kociastych ! :ok:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie wrz 02, 2012 19:58 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Triśka prawie mi wskoczyła w ramiona wieczorem ;)
Przybiega na każde wołanie.
Coś mi to wygląda bardzo, że nie ma juz dzieci :(
Cycuchy maleńkie, właściwie normalne ...
Przecież jakby karmiła (a powinna, bo wg mnie kociaki miałyby może z 3-4 tygodnie) byłoby widać chyba po sutkach? Ale apetyt ma nieziemski, je bardzo dużo.

Jeśli nie ma kociąt, po 15 września zaplanuję sterylkę.
I zaczynam ją ogłaszać ... fajna jest, oswojona, przyjazna i mrrrruczy :D
Szkoda, zeby pałętała się po działkach zimą ...

Tak się pięknie wyginam :lol:
Obrazek

Radka nie lubię :evil:
Obrazek

Taka jestem "pociapana" :D
Obrazek

Obrazek

Udało mi się dziś podac antybiotyk Pasikowi, spróbuję go jutro złapac i zabrać do weta.
Obrazek

Avian

Post » Nie wrz 02, 2012 20:13 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Piękna pociapana :1luvu: Ciekawe co z dzieciakami :(

Za Pasika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Nie wrz 02, 2012 20:38 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Prześliczna Triśka :D :kotek:

Jak dobrze, że ma Ciebie Avianku i pełną miseczkę :1luvu:

Kciuki trzymam za zasmarkanych czarno armistów :ok: :ok: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie wrz 02, 2012 21:55 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Jaka piękna Plameczka :) :1luvu: Myślę, że długo na domek czekać nie będzie :)
Ciekawe co z jej maluchami...

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon wrz 03, 2012 11:40 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Założyłam Trisi wątek adopcyjny na Kociarni
viewtopic.php?f=13&t=145754

Czas zacząć szukac dla niej domu ...
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 12, 2012 7:47 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - karmiąca tri :(

Kociska co miały wysmarkać, już wysmarkały ;)
Radkowi łeb też się już powoli goi, za to dziurami na głowie wyparowała mu reszta rozumu :evil:
Teraz to już sobie urządza normalne zawody w polowaniu na inne koty :evil:

Najpierw pilnuje (akurat wtedy, kiedy przyjeżdżam, wie, że wtedy najlepsze łowy), żeby żaden z altankowych nie miał jak wejść do altany. Zaczaja sie w krzakach przy wejściu albo naprzeciwko okna ...
Jak już jednak uda się któremuś wejść, albo dłuży mu się czekanie, zmienia miejsce - idzie na miejsce karmienia pozostałych i tam czatuje :evil:
Najpierw z radością pogoni Maru, a potem specjalnie łazi za Trisią - zachodzi jej drogę, żeby musiała się wycofywać :evil:
Jak tak dalej pójdzie, spędzi resztę życia w klatce :evil:

Triśka przychodzi już dosc regularnie, właściwie jak zawołam, zaraz się wynurza z jakichś krzaków.
Juz myslałam, że wiem, gdzie pomieszkuje, ale jednak od paru dni znów przychodzi z innego miejsca ...
W przyszły piątek planuję sterylkę, mam nadzieję, że kociaki - jeśli sa - poradzą sobie kilka dni bez niej.

Maru też przychodzi regularnie, nawet sie oswoił na tyle, że potrafi podejśc do miski kiedy jeszcze do niej nakładam :D

Brzydal miał robione bad.krwi, bo taki jakiś smutny ... krew rzadka płynęła i wetka wystraszyła sie, że mogły znów siąść nerki. Jednak wyniki są wzorcowe :D
Widocznie u niego bardziej psyche siadło - przed Radka oczywiście ...
Batonik miał badania tarczycy, wyszły w normie. Tylko trochę podniesiony cholesterol.

Dobra, za dużo tekstu ;)
Fotki 8)

Brzydal
Obrazek

Radek (z rozwalonym łbem ;) )
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pasikowi najbardziej woda smakuje z beczki sąsiadów :lol:
Obrazek

Foczka Batonik
Obrazek

Maru
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Triśka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Śro wrz 12, 2012 17:33 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Trisia szuka DS na zim

Skarpetki (buciki :roll: ) Maru są boskie :1luvu:
Radek jak zawsze robi wrażenie 8)
Batonik to pawdziwa foczka, dobrze że chłopak zdrowy :ok:

Trisia przepiękna. Za domek :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Sob wrz 15, 2012 18:15 Re: Pń/Luboń:Działkowa czarna armia - Trisia szuka DS na zim

Piękne okazy :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

[poprzednia][następna]