Cosia,Czitka,Balbi,Niemój.Dżonką do psychiatry.Kto jeszcze?

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 01, 2008 10:38

Powiem szczerze, że się boję. Panikarą nie jestem, ale ta Emma nie wygląda dobrze. U nas już leje i zaczyna wiąć.
Udało mi się wszystkie Futra zagnać do domu, w tym Micia, który jęczy pod drzwiami, ale nie wypuszczę.
Zagrożony Hilton i folie na płocie. Wszystko będzie w strzępach.
Czitka od rana zgłaszała alarm, ona czuje wszystko. Mić miauczy strasznie, bo chce wyjść.
Muszę mu jakoś wytłumaczyć.
Jak u Was?
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob mar 01, 2008 10:58

U nas tylko leje - wiaterek taki sobie, do Emmy nie podobny.
A Miciek niecg sobie pomiauczy - płuca sobie usprawni. Natomiast Ty za chwilę będziesz musiała zapewne wyłączyć zmysł powonienia :evil:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Sob mar 01, 2008 11:03

U nas, tak jak Bungo pisze - leje, wieje umiarkowanie, ale z każdą chwilą bardziej :evil:

Rano, mimo deszczu koty poszły na spacer, wróciły kompletnie mokre po dziesieciu minutach. A przed chwilą musialam wyrzuci śmieci, kosz mam ustawiony ok 10 m od domu. otworzylam drzwi, Kicia wyprysnęła jak strzała i jeszcze szybciej wrocila a Bonkers poszedl ze mną :lol: Oboje wrociliśmy przemoczeni całkowicie :cry:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Sob mar 01, 2008 11:24

Nie mam właściwie dostępu do TV, mama i Młoda bez przerwy okupują. Jaka Emma - wiater, znaczy duży?
Ja miałam dziś dziwny sen - śniło mi sie, że mieszkałam gdzieś-nie-u-siebie, i własnie naciągała jakaś wichura, ale taka potężna, woda była na ulicy, jakaś rzeka jakby i wszyscy patrzyli, że już niedługo przeleje sie przez wybetonowane nadbrzeże. We śnie wiało potężnie, naprawdę dachy latały :roll: :? .
U mnie wiatru nie ma, pada tak sobie październikowo.
Marcelibu

Post » Sob mar 01, 2008 11:38

Zaraz zwariuję, Miciek się drze i chce wyjść, a jak się nie drze, to obszczywa całe mieszkanie :roll:
Przyziemie pozaznaczane dokładnie, teraz przystąpił do włości parterowych. Emma to małe piwo.....
Wypuszczę go, ma komórkę, trudno, nie dam rady.
Nie będę cały dzień latać za sikającym Miciem ze szmatką.
O, teraz Balbina chce wyjść......
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 01, 2008 11:51

u nas leje tragicznie i dosyc troche wieje a w charakterze Micka występuje mój młody który umówił się z kumplami na swoje rowerowe sporty ekstremalne i na mnie wyzywa swoją frustrację :evil: , tyle że niczego nie obsikuje
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Sob mar 01, 2008 12:01

Wieje coraz bardziej :( . Przedostatnia wichura uszkodziła coś na dachu, ostatnia poprawiła mocniej - administracja zamówiła firmę dekarską, ale przed weekendem nie zdążyli. Łomot już jest okropny, ciekawa jestem, czy po weekendzie będę jeszcze mieć dach nad głową :evil: . Moher zachwycony, chce siedzieć na balkonie i moknąć. On jednak ma coś nie tak z głową :twisted:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob mar 01, 2008 12:05

U nas w miarę spokojnie, ale to pwnie cisza przed burzą.
Micia wypuściłam. Zabezpieczyłam na ogrodzie wszystko, co sie dało, dzrwi do komórki otwarte, ma tam swoje legowisko.
Poszedł bardzo zadowolony, koty moje uwielbiają kataklizmy, Balbusia siedzi pod drzwiami i wyje, ale nic z tego :evil:
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 01, 2008 12:06

Jeśli ta Emma nadchodzi z Wysp Owczych, to dlaczego w Krakowie wieje, a w Warszawie cisza?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob mar 01, 2008 12:08

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob mar 01, 2008 12:41

Wojtek pisze:Jeśli ta Emma nadchodzi z Wysp Owczych, to dlaczego w Krakowie wieje, a w Warszawie cisza?
Ja mam okna otwarte po obydwu stronach, lekki przeciąg.
Przed chwilą mówili, że na wschodzie i w centrum trudna bedzie dzisiejsza noc i niedziela. Czyli dojdzie, ale później. Kurcze, mam jechac wieczorem z Meo na kroplówke i antybiotyk :? ...
Marcelibu

Post » Sob mar 01, 2008 13:01

Jakoś Emmy chyba jeszcze nie ma. Miałam wyjść i pozałatwiać milion spraw, odwołałam wszystko, kukam przez taras na Micia, ale przepadł. na noc postaram się go capnąć, a jak będzie darł mordkę, to wyląduje do rana w przyziemiu i finał.
Wieje gdzieś? Albo pada?
Obrazek

czitka

Post » Sob mar 01, 2008 13:05

Mam nadzieje, że ci sie uda. U nas na Grunwaldzie powiewa co nieco, ale na razie nic groźnego. Od rana po budowie kręcą sie robotnicy, chyba zabezpieczają co się da - bo jak wiało poprzednim razem, to tylko słyszałam łomot lecących blach, a dziś cisza... Zajrzałam już na meteo - szczyt wichury ma być we Wrocławiu koło 19.00. No zobaczymy, czy mi uda sie na trening dojechać...
Moje koty nerwowe, kręcą się po mieszkaniu i co rusz wybucha jakaś draka... Rodzice na działke pojechali, nakarmić tamtejszych rezydentów i zabezpieczyć altanę...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob mar 01, 2008 13:09

aktualnie mam burzę z gradem :strach: i porywisty wiatr :strach:

ja nie chcę.............

koty siedzą w oknie i patrzą 8O

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Sob mar 01, 2008 13:12

Na www.twojapogoda.pl pisza, że na zachodzie apogeum w godz. 17-22, w centrum 22-3 rano i niedziela. Niszczycielska siła to prędkość, ale i długość trwania wichury. W nocy z niedzieli na poniedziałek już spokojnie.
Marcelibu

[poprzednia][następna]