Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 28, 2017 7:32 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Z gwary się uśmiałam bo ja nietutejsza, dla mnie to jak obcy język. Kubuś to taki typ kota Gapcia, śmieszny. Ma takie krótkie łapki jak mój Bambek. Jak kiedyś znajomy powiedział, że ten kot jest gruby to odpowiedziałam, że jest w sam raz tylko ma krótkie łapki i dlatego tak wygląda. Do tej pory się z tego śmiejemy :ryk: Napisz w jakich konfiguracjach śpicie? Bo chyba kotki z Tobą razem. Co do kuwety to też mam taką z wysokim rantem, nie łączona góra dół bo też przesikiwał na łączeniu Bambek aż na ścianę.

klaudiafj pisze:Zuza przyszlam w pore, bo juz patrzal za smakolykami :D

Martus znam te teksty, ale mnie już nie wzruszaja ;)

Normalnie rozwala mnie ten Kubek :mrgreen: wlasnie postanowilam zasadzic kotom nowa kocią trawke.i jak juz bylo ladnie, przyszedl Kubek i stwierdził, że to wszystko jest źle i zaczął robić po swojemu! Ale sie z niego smialam :D caly byl z ziemi. wszystko wymieszal i uznal, że już jest dobrze :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw gru 28, 2017 8:16 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Cudak :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 28, 2017 8:48 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Normalnie rozwala mnie ten Kubek :mrgreen: wlasnie postanowilam zasadzic kotom nowa kocią trawke.i jak juz bylo ladnie, przyszedl Kubek i stwierdził, że to wszystko jest źle i zaczął robić po swojemu! Ale sie z niego smialam :D caly byl z ziemi. wszystko wymieszal i uznal, że już jest dobrze :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

uznał ,że sie nie znasz na takiej robocie i musi Ci pokazać jak to sie robi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 28, 2017 9:19 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Kubisław ogrodnik, to brzmi dumnie!
Ale zobaczcie jaką on ma minę, jakby chciał powiedzieć "widzisz, poprawiłem po Tobie" :ryk: :ryk: :ryk:

Dzisiaj całą noc nie spałam, Koźlarek od 3 rano do 8 biegał i biegał i biegał.... Cały dom na głowie postawił. Teraz padł i śpi na środku salonu...

Kubisław u Ciebie wypiękniał, ślicznie teraz wygląda!
ser_Kociątko

Post » Czw gru 28, 2017 9:40 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Ten slaski jest boski!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw gru 28, 2017 9:48 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

zuza pisze:Ten slaski jest boski!

Dlatego wstawilam bo dla nas to zabawne :ryk: ja też nie znałam. I nie wie czy to prawda czy jakaś ściema
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Czw gru 28, 2017 9:59 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Ja kiedys umialam cos o pociagu, ale pozapominalam... a fajne bylo :)
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Czw gru 28, 2017 10:55 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

MalgWroclaw pisze:Malutki, ale wszystko musi mieć w swoich łapkach

I nic się nie przejmował, że futerko brudne od ziemi :D

aga66 pisze:Z gwary się uśmiałam bo ja nietutejsza, dla mnie to jak obcy język. Kubuś to taki typ kota Gapcia, śmieszny. Ma takie krótkie łapki jak mój Bambek. Jak kiedyś znajomy powiedział, że ten kot jest gruby to odpowiedziałam, że jest w sam raz tylko ma krótkie łapki i dlatego tak wygląda. Do tej pory się z tego śmiejemy :ryk: Napisz w jakich konfiguracjach śpicie? Bo chyba kotki z Tobą razem. Co do kuwety to też mam taką z wysokim rantem, nie łączona góra dół bo też przesikiwał na łączeniu Bambek aż na ścianę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cześć aga66 :D Na razie jeszcze śpimy różnie. MArysia w budce przy kaloryferze zazwyczaj, Tosia w łazience na pralce a Kubuś faktycznie lubi ze mną, ale nie zawsze, bo gdzie zalegnie tam śpi ;) Lubi ze mną, ale czasem sen go złapie w innych miejscach. I faktycznie Kubuś może nie jest gruby, ale wypełnił się i jest teraz bardzo śmieszny. Wygląda jak kot, ale jest trochę mniejszy. Jest niezwykle pocieszny :D A futro ma jak maskotka - takie delikatne, a grube. I żaden włos mu nie wypada przy głaskaniu. Jak biega to też tak śmiesznie :D Tego się nie da opisać :mrgreen:
Ale jak wola o jedzenie!! Jak tylko idę robić jedzenie i on się zorientuje, że to jedzenie dla kotów to wyje i wyje dopóki nie dostanie. Dokładnie tak samo robił mój Maciuś. Tyle, że Maciuś zjadał a Kubuś nie raz (często) pogardzi i czeka na kolejne rozdanie :ryk: Tosia dla odmiany jest wysoka i ma długie nogi. Ogólnie niska, ale że szczupła to nogi wydają się długie :) Tosia jest jak Didi z Dextera :D A Kubuś to Dexter :ryk: :ryk: Marysia jak ich rodzice :ryk:

Moli25 pisze:Cudak :201461

:D

mir.ka pisze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

uznał ,że sie nie znasz na takiej robocie i musi Ci pokazać jak to sie robi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Taka prawda :D Bo nie interesował się tą ziemią więcej. Rozkopał co miał i był z siebie bardzo dumny :ryk: Teraz na pewno ta trawa zakwitnie :mrgreen:

ser_Kociątko pisze:Kubisław ogrodnik, to brzmi dumnie!
Ale zobaczcie jaką on ma minę, jakby chciał powiedzieć "widzisz, poprawiłem po Tobie" :ryk: :ryk: :ryk:

Dzisiaj całą noc nie spałam, Koźlarek od 3 rano do 8 biegał i biegał i biegał.... Cały dom na głowie postawił. Teraz padł i śpi na środku salonu...

Kubisław u Ciebie wypiękniał, ślicznie teraz wygląda!

Tak, minę miał bardzo dumną, wyraźnie był z siebie zadowolony :D A ja go pochwaliłam, za to, że tak pięknie mi pomógł :1luvu:
Kubuś dziś odpuścił skakanie po mnie, ale gdzieś tłukł się wędką. Dwie wędki mu przeciełam - to znaczy to co na wędce wisiało, żeby nie musiał taszczyć wszystkiego, a mimo to i tak tarabani się przez całe mieszkanie z całą wędką :D

:mrgreen:

Moli25 pisze:

Dlatego wstawilam bo dla nas to zabawne :ryk: ja też nie znałam. I nie wie czy to prawda czy jakaś ściema

Prawda :D Dobrze przetłumaczone :D A przecież, gwoli ścisłości, Ty też jesteś ze śląska https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk ;)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw gru 28, 2017 11:00 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

zuza pisze:Ja kiedys umialam cos o pociagu, ale pozapominalam... a fajne bylo :)

Jakiś western stary został zdabingowany śląskim ;D

Zapomniałam powiedzieć, że u nas nastąpił przełom! Tosia w końcu się nie chowa, a wychodzi i to nawet do salonu. Ciągle tłucze się z Kubusiem - on na łóżku, ona pod łóżkiem i nie wiem co robią, ale urzędują głośno. To znaczy słychać tylko stuki i trzaski. Nawet widziałam dziś jak Kubuś gramolił się przez kocie okienko w drzwiach i Tośka strzeliła mu w tyłek! A dodatkowo Tosia go prowokuje. Siada w przedokoju tak, żeby Kubuś ją zobaczył i pogonił i wtedy ucieka pod łóżko. A za chwilę znowu wystaje, żeby Kubuś ją pogonił. A jakKubuś jest w salonie to ona siada przy drzwiach i też czeka, żeby ją pogonił, potem wraca i znów czeka. Taka zabawa 8)

klaudiafj

Post » Czw gru 28, 2017 11:09 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Klaudia, czemu mnie tu jeszcze nie było?!
A szukałam Was wczoraj :D

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw gru 28, 2017 11:11 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Ziemosław pisze:Klaudia, czemu mnie tu jeszcze nie było?!

Nie wiem :) myślałam, że nas juz nie lubisz ;)

klaudiafj

Post » Czw gru 28, 2017 11:14 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

Klauduś a u nas teraz masa fotek :D
Widziałaś? :D
ser_Kociątko

Post » Czw gru 28, 2017 11:15 Re: Bytomskie Łobuzy Trzy :) cz. 12

klaudiafj pisze:
Ziemosław pisze:Klaudia, czemu mnie tu jeszcze nie było?!

Nie wiem :) myślałam, że nas juz nie lubisz ;)

Wręcz przeciwnie, nie mogłam Was znaleźć :ryk:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

ser_Kociątko pisze:Klauduś a u nas teraz masa fotek :D
Widziałaś? :D

Jestem na bieżąco ale dzis jeszcze nie bylam, bo jeszcze nie doszlam :)

klaudiafj

:D :D Bo zamilkłaś, myślałam, że już nas nie odwiedzasz :(
ser_Kociątko

[poprzednia][następna]