MalgWroclaw pisze:Malutki, ale wszystko musi mieć w swoich łapkach
I nic się nie przejmował, że futerko brudne od ziemi

aga66 pisze:Z gwary się uśmiałam bo ja nietutejsza, dla mnie to jak obcy język. Kubuś to taki typ kota Gapcia, śmieszny. Ma takie krótkie łapki jak mój Bambek. Jak kiedyś znajomy powiedział, że ten kot jest gruby to odpowiedziałam, że jest w sam raz tylko ma krótkie łapki i dlatego tak wygląda. Do tej pory się z tego śmiejemy

Napisz w jakich konfiguracjach śpicie? Bo chyba kotki z Tobą razem. Co do kuwety to też mam taką z wysokim rantem, nie łączona góra dół bo też przesikiwał na łączeniu Bambek aż na ścianę.
Cześć aga66

Na razie jeszcze śpimy różnie. MArysia w budce przy kaloryferze zazwyczaj, Tosia w łazience na pralce a Kubuś faktycznie lubi ze mną, ale nie zawsze, bo gdzie zalegnie tam śpi

Lubi ze mną, ale czasem sen go złapie w innych miejscach. I faktycznie Kubuś może nie jest gruby, ale wypełnił się i jest teraz bardzo śmieszny. Wygląda jak kot, ale jest trochę mniejszy. Jest niezwykle pocieszny

A futro ma jak maskotka - takie delikatne, a grube. I żaden włos mu nie wypada przy głaskaniu. Jak biega to też tak śmiesznie

Tego się nie da opisać
Ale jak wola o jedzenie!! Jak tylko idę robić jedzenie i on się zorientuje, że to jedzenie dla kotów to wyje i wyje dopóki nie dostanie. Dokładnie tak samo robił mój Maciuś. Tyle, że Maciuś zjadał a Kubuś nie raz (często) pogardzi i czeka na kolejne rozdanie

Tosia dla odmiany jest wysoka i ma długie nogi. Ogólnie niska, ale że szczupła to nogi wydają się długie

Tosia jest jak Didi z Dextera

A Kubuś to Dexter

Marysia jak ich rodzice
Moli25 pisze:Cudak

Taka prawda

Bo nie interesował się tą ziemią więcej. Rozkopał co miał i był z siebie bardzo dumny

Teraz na pewno ta trawa zakwitnie
ser_Kociątko pisze:Kubisław ogrodnik, to brzmi dumnie!
Ale zobaczcie jaką on ma minę, jakby chciał powiedzieć "widzisz, poprawiłem po Tobie"
Dzisiaj całą noc nie spałam, Koźlarek od 3 rano do 8 biegał i biegał i biegał.... Cały dom na głowie postawił. Teraz padł i śpi na środku salonu...
Kubisław u Ciebie wypiękniał, ślicznie teraz wygląda!
Tak, minę miał bardzo dumną, wyraźnie był z siebie zadowolony

A ja go pochwaliłam, za to, że tak pięknie mi pomógł
Kubuś dziś odpuścił skakanie po mnie, ale gdzieś tłukł się wędką. Dwie wędki mu przeciełam - to znaczy to co na wędce wisiało, żeby nie musiał taszczyć wszystkiego, a mimo to i tak tarabani się przez całe mieszkanie z całą wędką
zuza pisze:Ten slaski jest boski!
Moli25 pisze:zuza pisze:Ten slaski jest boski!
Dlatego wstawilam bo dla nas to zabawne

ja też nie znałam. I nie wie czy to prawda czy jakaś ściema
Prawda

Dobrze przetłumaczone

A przecież, gwoli ścisłości, Ty też jesteś ze śląska
https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Al%C4%85sk