ma aż 6 kotów

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Patmol pisze:https://www.facebook.com/1597080163856635/photos/a.1598900747007910.1073741828.1597080163856635/1827015720863077/?type=3&theater
ma aż 6 kotówcrazy cat lady
Patmol pisze:nie znałam tej bajki
Patmol pisze:ale tak rzucać nie próbowałam -obejrzałam bez głosu kawałekw domu obejrzę porządnie
Stomachari pisze:Nie fundacyjki tylko sędziowie ale tacy, którzy zajmują się wyłącznie sprawami zwierząt. Którzy nigdy nie orzekają w sprawach kradzieży, porwania i innych a wyłącznie w sprawach zwierząt. Sędziowie jak inni, z tytułami, tylko nie mający do porównania spraw ludzi.
Stomachari pisze:Podział na legalne i nielegalne działa głównie na wyobraźnię nieświadomych mas oraz stanowi najprostsze narzędzie do zgłaszania nadużyć dla szarego człowieka. Gdybym wiedziała o jakiejś pseudohodowli ale prowadzonej w sposób staranny, będącej pod patronatem związku "Kota i Psa" czy jakiegoś stowarzyszenia czyli działającej obecnie legalnie, to kompletnie nic nie mogę zrobić, dopóki nie dojdzie do znęcania się nad zwierzętami. Jeżeli psy byłyby zadbane a "hodowca" odprowadzał składki, to mogę mu nagwizdać. Natomiast czysto teoretycznie (tak, teoretycznie) w sytuacji w której tylko kilka związków uznawanych jest za legalne, to każdą moją wątpliwość mogę zgłosić do władz związków polskich i światowych. Co z tym dalej będzie zrobione to inna sprawa, ale przynajmniej tyle mogę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: nfd i 9 gości