Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 11, 2015 8:23 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Szeleczki fajne :D Marcel szelki miał,założyłam mu je..i kotek leżał,ewidentnie mu nie pasowały ;) A co do wagi,woda może się zatrzymywać w organizmie,wiem coś o tym :oops:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob kwi 11, 2015 11:49 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Piękne Dziewczynki i ich piękne futerka :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Sylwio :) No to dziś będzie drugie podejście do szelek, jak małż wróci :) Mnie to nie stresuje, że Marysia się obraża. Koty udają, że nie umieją w tym chodzić, że są sztywne i się obalają, a starczy zanieść je do weta, postawić na podłodze to od razu śmigają w różnych kierunkach :) Naprawdę, wet ze wszystkiego wyleczy, jest to moja recepta na większość problemów :D :ryk: Czyt. zacieśnianie więzi między kociej :)

Kitul jest męcząca okropnie. Z rana już nie idzie jej znieść. Wyje non stop i drapie we wszystko. Ale już wiem czemu tak ma. Ona idzie pierwsza spać, potem małż, potem ja i Marysia późno w nocy, wtedy Kitusia już dawno chrapie. A rano ona niczym słowik o 6 na nogach i wyje, żeby inni też wstali. Wycie się kończy jak ja się obudzę lub po kilku godzinach. Chyba Dziewczyna postanowiła przerzucić się na zdrowy styl życia :D Wcześnie się kłaść i wcześnie wstawać :D

Kasiu jak zwykle masz tak jak ja. Jak to jest z tą tarczycą - to rodzinny daje skierowanie na te badania wszystkie? Bo na Thc i coś tam jeszcze daje rodzinny :)

Wczoraj była przepiękna pogoda :) A zajęcia w ZPAFie były rewelacyjne, jak zawsze. Dużo się nauczyłam :D Dziś może idziemy na rower :) Ja sobie na razie piję kawę, bo głowa mi pęka. Wczoraj na wieczór to myślałam, że mi łeb wybuchnie - chyba była jakaś zmiana ciśnienia, bolała Was głowa też?

Idę na odwiedziny do Was :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ps. Marysia siedzi na oknie na wieży - to jej ulubione miejsce, stamtąd obserwuje wszystko w kompletnie jej nie widać. Wzięłam te szelki do ręki żeby im sie przyjrzeć i faktycznie ta fioletowa część jest mniejsza, a Marysia już na mnie patrzy haha co robię, po co biorę je znowu do ręki :D

ps.2 Capnęłam Marysię i założyłam jej szelki prawidłowo - pojawił się foch, ale szelki są nadal za duże.

ps.3 Capnęłam Kitusie i ta przeleciała mi przez szelki jak owsik :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 11, 2015 12:56 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klauduś,ale w którym miejscu konkretnie są za duże ?
Bo mam pewien pomysł,tylko chcę się upewnić,ze w tym miejscu są za duże o którym myślę
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob kwi 11, 2015 13:17 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

One są ogólnie za duże, już nie mam jak pomniejszyć. Jak złapię za to zapięcie i pociągnę do góry to jest dużo luzu. Oczywiście jakby Maryś była większa to było by to odpowiednie, ale jeszcze jest trochę za chuda :) Mogę jeszcze nad tym pomyśleć :) Teraz popatrzyłam i mogę przyciąć paski i zszyć na nowo i w prosty sposób paski się skrócą :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 11, 2015 13:34 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Właśnie dokładnie to chciałam CI napisać
A materiał tych szeleczek jest taki,że żeby się nie pruł,to można go przypalić zapalniczką,żeby się lekko ta końcówka stopiła,nie będzie się pruć
Na wszelki wypadek wypróbuj w jednym miejscu dla pewności
Na moją Móchówkę akuratne były,ale moja Móchówka to dokładnie 5,2 kg wagi
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob kwi 11, 2015 13:43 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Moja Marysia ma 4,8 :D Ale jest taka wysoka i atletyczna :D Zmniejszę i będą jak ulał :D Maryś zły, ale co tam :D Moje dzieciątko tak słodko wygląda w tych szeleczkach, takie kochane <3 :D

klaudiafj

Post » Sob kwi 11, 2015 14:03 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Aaaa,wysoka bardziej na to wygląda
No ,ale te szeleczki fajne są jeszcze z tym,że w razie jakby kiedy Marysi atletyczność się zmieniła :mrgreen: to je można wyregulować
Pieknie jej w tych kolorkach.Jak napomknęłaś temat szeleczek ,czułam,że te są dla Niej stworzone :mrgreen: :1luvu:
A reszta,zwłaszcza "na nóżkowe sprawy" są dobre,znaczy się pasują rozmiarowo ?,bo potem na oko już brałam,jak mi się plany pokrzyżowały :mrgreen: No nie wskażę palcem kto mi pokrzyżował ,bo CI łoko wydłubę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :smokin:
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob kwi 11, 2015 16:43 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hejka Klauduś z dziewczynkami! :D :1luvu:
No Marynia słodziutka, teraz możesz jej jeszcze inne ubrać, postroić ją,np....rózowe. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob kwi 11, 2015 17:41 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć Klaudus:) jeśli chodzi o badania to lekarz daje skierowanie na TSH i jak się wyprosi to i T4. T3, przeciwciała ( anty TPO i TG) oraz usg na własny koszt trzeba robić :ok:

Kochana mnie właśnie od paru dni tak głową boli 8O jakieś ciśnienie niskie jest w powietrzu :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob kwi 11, 2015 19:52 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Wlasnie wrocilam do domu po 5h pedałowania. Bylismy prawie w górach tu w tym Bytomiu i jestem wykonczona. Czarno widze te Karkonosze ;)
Co do wagi to zle sie z nia czuje bardzo. Nigdy tyle nie wazylam. Ciasno mi we wszystkim. Dlatego tez jak mam mozliwosc isc na rower czy wlasnie dreptac po gorach to jak najbardziej pisze sie na to :) no zobaczymy. Jeszcze ten moj aparat wazy chyba 2kg :/ leze teraz w wannie. maz robi pozny obiad. Zaraz siade do zdj - pokaze Wam co w tym Bytomiu mamy :) ja mam wrazenie ze tu jest wszystko oprocz morza :)
Kasiu zrobie zatem te badania - czy mialas roznice w wadze przed i po wykryciu niedoczynnosci?
Sylwio a tak fajnie podniesc kota na tych szelkach wprost do calowania :)

klaudiafj

Post » Sob kwi 11, 2015 20:21 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

KlaudUs potrafiłam mieć 8 kg różnicy między dniem a wieczorem tak puchłam , teraz to zaledwie 2 kg ( raczej waga przy hormonach stabilna ) , młodsza siostra nabrała sporo kg przed wykryciem ( u mnie w domu 4 kobiety z niedoczynnoscia). Klaudia ważna jest samo akceptacja, mamy wszystkie to do siebie że jaka waga by nie była i tak się źle czujemy w swoim ciele :evil:

No to ładnie kochana popedalowalas :D 5 h? Świetny wynik :smokin:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob kwi 11, 2015 20:39 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć dziewczynki :1luvu:
Ale extra wycieczka! Uwielbiam tyle km jeździć, rower to mój klimat.

Całuje Kitusie i Marysie :1luvu:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob kwi 11, 2015 20:47 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

kalair pisze:
klaudiafj pisze:Obrazek

Ale takie szelki to dobra rzecz :D

ps. co do wagi to w sumie jest po zimie i po świętach i nie na czczo. To może naturalnie spadnie choć 1 kg :D

Marynia niezbyt zadowolona.. :lol:

Ojoj ......jak bardzo mi się to nie podoba, cóż mi to założyli i jeszcze chodzić w tym każą..... :( :(
Ależ wymyśliła ta moja.....hih :1luvu:
Obrazek

joannawiśniewska

Od: Pon sty 12, 2015 20:48

Post » Sob kwi 11, 2015 20:54 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

No 5h nas nie było, samego jeżdżenia było może ponad 3,5h - reszta to przerwa i problemy techniczne ;p Typu małż nas wpakował w takie krzaki, nie dało się przejechać, 20 metrów w dół musieliśmy iść, małż z góry i na górę wnosił rowery i ogólnie byłam na niego wściekła, ale potem już dało się pedałować :) Tu na zdjęciu mój rowerek. Odkąd go mam to bym wciąż jeździła :) Mój górski z authora tylko się kurzy, ale dziś by mi bardziej pasował, bo tych górzystych terenach. Dlatego chcę go wziąć w Karkonosze :)

Obrazek

Marysia jak się nauczy w szelkach chodzić to damy jej plecaczek ;)

klaudiafj

Post » Sob kwi 11, 2015 21:00 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Faaajnie..sezon rowerkowy zaczęty macie! :D JJ musi zrobić swój rower i też jeździmy, bo zaniedbaliśmy troszkę.
To taki miejski trackingowy rower, :P . My już też nie jeździmy na góralach, bo w sumie źle się nimi po ulicach jeździ, a mało się puszczamy w takie typowo górskie okolice.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]