Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 13, 2013 9:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amelka z irokezkiem!

Jutro usuwamy ząbki Leosia, żeby poprawić mu jakość życia z tą jego przewlekłą kalici.
Mam wątpliwości ,ale wyczytałam ,że tak trzeba. Leoś ma owrzodzenia w pyszczku i to musi boleć.
Potem interferon.
Choć czasem wystarczy zęby usunąć i się poprawia.
Żeli stomatologiczny też pomaga- podgoiło się, nie śmierdzi.
Aczkolwiek Leoś ma zakażone łuki podniebienne ,co zdaniem lekarza raczej będzie wymagało interferonu:(

Boję się o Leosiołka bardzo.
Martwię się jak on sobie bez tych ząbków poradzi.
On kocha jedzonko!
Leoś sypia na blacie kuchennym ,żeby trzymać ZAWSZE łapkę na pulsie jedzeniowym.

Jest u nas rok, kocham go nieprzytomnie, bo jest cudny.

Ech , biedny Leoś...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto sie 13, 2013 9:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Kotkinsie, jesteśmy z tobą i z Leosiem. Muuuusi być dobrze. Szkoda Leosiowych zębiszczów, ale jeżeli trzeba, to trzeba. Z jedzeniem powinien sobie jakoś poradzić, czytałam o bezzębnych kotach które jak jadły tak jedzą, nawet suche. Wystarczy Leosiowi drobniej pokroić mięsko czy rozdziabać widelcem puszeczkę.
No kurka, w końcu ludzie też bywają bez zębów i jakoś jedzą, co nie?
:ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto sie 13, 2013 9:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Kciuki już zaciśniete :ok: :ok: :ok:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto sie 13, 2013 10:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

:ok: za Leosia

My w przyszłym tygodniu będziemy ciachać Szajeczkę.
Jak pomyślę to ....... umieram ze strachu.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Wto sie 13, 2013 10:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amelka z irokezkiem!

kotkins pisze:Jutro usuwamy ząbki Leosia, żeby poprawić mu jakość życia z tą jego przewlekłą kalici.
Mam wątpliwości ,ale wyczytałam ,że tak trzeba. Leoś ma owrzodzenia w pyszczku i to musi boleć.
Potem interferon.
Aczkolwiek Leoś ma zakażone łuki podniebienne ,co zdaniem lekarza raczej będzie wymagało interferonu:(

On kocha jedzonko!
Leoś sypia na blacie kuchennym ,żeby trzymać ZAWSZE łapkę na pulsie jedzeniowym.

Ech , biedny Leoś...

Kotkins to Leoś ma przewlekłą kalici? nie plazmocytarne albo eozonofilowe? skąd taka diagnoza? były badane wycinki?
wyrwanie zębów nie pomoże na kalici przecież ewentualny stan zapalny dziąseł jest wtórnym nadkażeniem
w każdym razie powodzenia :ok:
Kikusia jest od czwartku bezzębna radzi sobie znakomicie :wink:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto sie 13, 2013 18:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Leosiu i ciociu Kotkins , duża karty kładła fszystko bendzie dobrze .
My z tom Gryzdynom tesz czymamy pazurki .
Tyko żeby reszta Kotkinsowa nie zeżarła Melona , on tesz z glodu może odgryżdż kafałek Fionki , jakby co to my przyjedziemy popilnować. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Wto sie 13, 2013 18:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

za Szjkem tesz trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok:
Nie bójcie siem Koty,ja nie tak dawno prawie zeżarłam weta to Was tesz bendem bronoć.
Ogony do góry trzeba pokazać jake odważne Koty jezdeśmy.
a Wy Cioteczki pamiętajcie ,że Was kocie Bogi mają w opiece.
Blusia
Kot składa się z materii ,antymaterii i fanaberii

Obrazek

nasz wątek : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=155410

ewissko

Od: Pon gru 03, 2012 21:35

Post » Wto sie 13, 2013 20:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amelka z irokezkiem!

dalia pisze:
kotkins pisze:Jutro usuwamy ząbki Leosia, żeby poprawić mu jakość życia z tą jego przewlekłą kalici.
Potem interferon.

On kocha jedzonko!

Ech , biedny Leoś...

Kotkins to Leoś ma przewlekłą kalici? nie plazmocytarne albo eozonofilowe? skąd taka diagnoza? były badane wycinki?
wyrwanie zębów nie pomoże na kalici przecież ewentualny stan zapalny dziąseł jest wtórnym nadkażeniem
w każdym razie powodzenia :ok:
Kikusia jest od czwartku bezzębna radzi sobie znakomicie :wink:

Oglądał go koci dentysta, zajrzał i zaraz wiedział. Podobno nie da się pomylić z niczym.
Jutro zabieg, bardzo się denerwujemy....

kotkins

Post » Wto sie 13, 2013 20:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

3-mam kciuki :D

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

Post » Wto sie 13, 2013 20:31 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

za Leosia :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sie 13, 2013 20:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

:ok: :ok: :ok: za Leosia :ok: :ok: :ok:
Z doświadczenia wiem, że bezzębne (no, Malutki[*] miał 3 kły) koty świetnie sobie radzą z jedzeniem - mięsko w drobniejsze kawałeczki lub zmielone, suche byle drobne było - wsuwają bezproblemowo :ok: . Takoż wszystkie pasztety i musy. Więc dacie radę :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 13, 2013 21:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - Amelka z irokezkiem!

kotkins pisze:

Oglądał go koci dentysta, zajrzał i zaraz wiedział. Podobno nie da się pomylić z niczym.
Jutro zabieg, bardzo się denerwujemy....

Wierzę. Kotkins, trzymam te przysłowiowe kciuki całym serduchem.
Aniada

Post » Wto sie 13, 2013 21:14 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Muszę go leczyć, ale żal ząbków:(

No ale Leoś się ślini , śmierdzi mu z dzioba...ma owrzodzenia.
Mimo uodparniania, mimo witamin , dobrych karm, mięska...

Jutro będę nieprzytomna z nerwów...

kotkins

Post » Wto sie 13, 2013 21:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

kotkins pisze:Jutro będę nieprzytomna z nerwów...

Jak będziesz chciała pogadać - dzwoń. Ostatnio mam doświadczenie w byciu nieprzytomną z nerwów.
Aniada

Post » Wto sie 13, 2013 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Dzięki.

Chyba odwołam jutro gabinet...

kotkins

[poprzednia][następna]