SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 21:42 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Bianka właśnie nie było to tak dawno temu.... bo to było w okolicach wiosny-lata......

Ooo, to faktycznie niedawno 8O
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 08, 2012 21:42 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Bianka, decyduj się - będę do Ciebie z kotami przyjeżdżać :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

johaśka pisze:
Megana pisze:
johaśka pisze:ja mam zapisane metody na trądzik i na łysienie..... ;)

A można by na to łysienie poprosić?

można...

kupujemy w aptece olej rycynowy, na filiżance z gorącą wodą stawiamy spodeczek, na spodeczek wylewamy olej i podgrzewamy na parze..... starą szczoteczką do zębow (nowa tez może być...) bierzemy ten podgrzany olej i wcieramy w skórę głowy, centymetr po centymetrze..... jak już całą głowę mamy tak wysmarowaną, zawijamy w folię i ręcznik; po 2 godzinach (można dłużej...) zmywamy wszystko dobrze ciepłą woda.....
kurację stosować co tydzień (bo zabawy przy tym sporo...) przez około pół roku....
jedyny problem to taki, że NIE NADAJE się dla naturalnych blondynek bo włosy odrastają ciemne....
ale jest skuteczny i dziala, widziałam osobiście efekty tej kuracji....

Dzięki, ale miałam cichą nadzieję, że to jakiś inszy sposób. Smarowałam łeb rycyną rok prawie, tydzień w tydzień, bo ja w niektórych przypadkach wytrwała jestem ale w zasadzie wiele to nie dało. Niestety.
Choć zawsze można przypuszczać, że bez tego roku rzeczywiście byłabym łysa, a tak jeszcze coś mi się na głowie plącze. Kucyk grubości małego palca. :?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sty 08, 2012 21:43 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

własnie... decyduj się :)
też będziemy przyjeżdżać :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sty 08, 2012 21:44 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

A gdzie jest Gosia?

Erin

Post » Nie sty 08, 2012 21:45 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Erin pisze:Zapraszamy na Podlasie w takim razie :)

Trochę wstyd przyznać się,że nigdy nie byłam w Twoich stronach. Może kiedyś mi się uda.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie sty 08, 2012 21:46 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

No cóz, ja nigdy nie byłam w Częstochowie :oops:
Byłam za to na Grabarce i bardzo mi się podobało :)

Erin

Post » Nie sty 08, 2012 21:47 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Erin pisze:A gdzie jest Gosia?

W pracy!
najszczesliwsza

Post » Nie sty 08, 2012 21:47 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Właśnie doczytałam, że Gosia do pracy pojechała.
Krótkiej nocki w takim razie :ok:

Erin

Erin pisze:A gdzie jest Gosia?

hm... ja mam wrażenie że juz w pracy
albo w bardzo bliskiej odległości :)

Bianka to to było http://narew.nieruchomosci-online.pl/wo ... 21982.html
było kilka ogłoszeń na ten dom.....

Erin ja też bylam na Grabarce.... jesooo slicznie tam.....
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 08, 2012 21:49 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Megana pisze:
johaśka pisze:
Megana pisze:
johaśka pisze:ja mam zapisane metody na trądzik i na łysienie..... ;)

A można by na to łysienie poprosić?

można...

kupujemy w aptece olej rycynowy, na filiżance z gorącą wodą stawiamy spodeczek, na spodeczek wylewamy olej i podgrzewamy na parze..... starą szczoteczką do zębow (nowa tez może być...) bierzemy ten podgrzany olej i wcieramy w skórę głowy, centymetr po centymetrze..... jak już całą głowę mamy tak wysmarowaną, zawijamy w folię i ręcznik; po 2 godzinach (można dłużej...) zmywamy wszystko dobrze ciepłą woda.....
kurację stosować co tydzień (bo zabawy przy tym sporo...) przez około pół roku....
jedyny problem to taki, że NIE NADAJE się dla naturalnych blondynek bo włosy odrastają ciemne....
ale jest skuteczny i dziala, widziałam osobiście efekty tej kuracji....

Dzięki, ale miałam cichą nadzieję, że to jakiś inszy sposób. Smarowałam łeb rycyną rok prawie, tydzień w tydzień, bo ja w niektórych przypadkach wytrwała jestem ale w zasadzie wiele to nie dało. Niestety.
Choć zawsze można przypuszczać, że bez tego roku rzeczywiście byłabym łysa, a tak jeszcze coś mi się na głowie plącze. Kucyk grubości małego palca. :?

Megana, spróbuj tej rzodkwi. Naprawdę wzmacnia. Chociaż po porodzie tak wychodziły mi włosy,że konieczne były tabletki.
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie sty 08, 2012 21:51 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

ilgatto pisze:Megana, spróbuj tej rzodkwi. Naprawdę wzmacnia. Chociaż po porodzie tak wychodziły mi włosy,że konieczne były tabletki.

dokładnie.... można jeszcze sam sok z rzodkwi robic i wcierać.....
ponoć szampon dermena jest dobry.....
choć mnie osobiście jak kłaki wyłaziły po urodzeniu maloletniej pomogły maski L'Biotica WAX..... też polecam...
i picie pokrzywy w systemie 2msc pijemy 2x dziennie (pierwsza na czczo druga przed snem) i 1msc przerwy.... i znowu.....
ja tak piję 2lata już ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 08, 2012 21:52 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:własnie... decyduj się :)
też będziemy przyjeżdżać :)

A gdzie to było? Z decyzjami, to trochę jednak poczekam... na razie jestem po mega sprzątaniu w mieszkaniu po mamie, od tygodnia trwa tam remont i potrwa jeszcze ok. 3 tygodni, później przeprowadzka, doprowadzenie mojego mieszkanka do stanu nadającego się do wynajmu... już padam na twarz (jutro wracam do pracy po półtora miesięcznej przerwie), a w jakim stanie będę, jak to wszystko się skończy, to nawet nie myślę.... :roll:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie sty 08, 2012 21:53 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

To będziesz swoje mieszkanie wynajmować?

Erin

Post » Nie sty 08, 2012 21:55 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Bianka to to było http://narew.nieruchomosci-online.pl/wo ... 21982.html
było kilka ogłoszeń na ten dom.....

Dzięki, znalazłam. Dodam do "ulubionych" :D
Obrazek Obrazek

Bianka 4

[poprzednia][następna]