Nasza kocia rodzinka. NiuniaFeLV+[']Wituś FeLV+Bunia lepiej.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 22:25 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Mam nadzieję Aniu,ze wszystko pójdzie zgodnie z pplanem :ok: :ok: :ok: :ok:
Ostatnio dużo myślałam o tych duszyczkach co już ich nie ma u Ciebie :( :( :( :( :(

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto sty 31, 2012 21:57 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Po przetestowaniu kotów wszystko jest po staremu.
Lusia -
Bunia -
Kubisia -
Franuś -
Molisia -
Kasia -
Agatka -
Wituś + nadal :(
Miśka będzie testowana za pół roku bo jeszcze ma aktualne szczepienia
Laki testy znowu za jakiś czas ale rewelacji tak jak u Wicia nie można się spodziewać
Pimpusia i Tusia sa nie testowane ale chyba nas to nie minie jak nie znajdą domku, bo nie mogę ich cały czas izolować. :(
Bunia nie była zaszczepiona bo zaniepokoiła nas swoim zachowaniem. Od jakiegoś czasu podczas jedzenia uciekała z krzykiem i tak jakby chciała wymiotować, jakby jej coś w gardle stanęło. Ostatnio zrobiła tak, jak chciałyśmy ją przytulić i odchyliłyśmy łapki do tyłu, a dzisiaj zareagowała krzykiem jak chciała tasiemkę złapać podczas zabawy .
Miała zrobione RTG i ma jakieś zgrubienie między 2 a 3 kręgiem, co może być przyczyną takiego zachowania. Dostała leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, więc szczepienie jest przełożone na później.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto sty 31, 2012 22:16 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

trzymam nieustannie za kicie wszystkie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Śro lut 01, 2012 15:51 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Myszolandia pisze:trzymam nieustannie za kicie wszystkie

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dzięki Sylwiczka :1luvu:

Bunia dzisiaj była u weta bo w żaden sposób nie mogłam jej podać tabletki. :(
Dostała w lecznicy 3 zastrzyki i jutro znowu wycieczka.
Znalazłam jej prześwietlenie z sierpnia 2011 roku to lekarz je porówna z wczorajszym.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro lut 01, 2012 16:15 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

O matulu... biedna Bunia. Oby szybko wróciła do zdrowia :ok:
Ech... ja mam wyrzuty, bo się zajmuję podwórkowcami i nie mam czasu na swoje kociomstwo a Franię by trzeba było już zbadać a i coś Miecio niewyraźny... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 01, 2012 17:47 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Gibutkowa pisze:O matulu... biedna Bunia. Oby szybko wróciła do zdrowia :ok:
Ech... ja mam wyrzuty, bo się zajmuję podwórkowcami i nie mam czasu na swoje kociomstwo a Franię by trzeba było już zbadać a i coś Miecio niewyraźny... :roll:

Z Bunia to jest kłopot bo ona jest wścieklica, i nie ma mowy o dotykaniu jej przez lekarzy a o braniu tabletów to już w ogóle mowy nie ma. :(

Ja też dopiero wczoraj obrobiłam się z kociarstwem, ale to nie z powodu braku czasu a niewystarczającej kwoty :strach: na karcie debetowej, :? ale z białaczką żartów nie ma, i nie mogę narażać swoich kotów jak i tymczasów z powodu braku funduszy.

Tak się Bunia rozwala na drapaku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 01, 2012 18:01 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Jeszcze Franciszek

Obrazek Obrazek

Lusia

Obrazek Obrazek

Kubisia

Obrazek

i rodzinnie :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 02, 2012 10:00 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Ojej, to rodzinne zdjęcie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Za Bunię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Żeby udało się to jakoś zaleczyć :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lut 02, 2012 20:47 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Dzięki Marysiu. :1luvu:

Bunia dzisiaj dostała w lecznicy kolejna porcje zastrzyków i tak chyba będzie przez parę dni.
Te zmiany to chyba już jej zostaną, ale pytanie czy będzie musiała brać jakieś lekarstwa przeciwbólowe i czy to ja boli cały czas czy tylko podczas pewnych sytuacji. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 02, 2012 20:55 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Buńcia ,cioteczka moc kciuków za Ciebie trzyma :ok: :ok: :ok: :ok:

Kurka wodna,Aniu ten drapak po nocach będzie mi się śnił,nie mogę się na niego napatrzeć :oops: :oops: :oops: :oops:

Kociarstwo jakie królewskie życie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Post » Sob lut 04, 2012 21:43 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Dzisiaj w lecznicy udało się zajrzeć do paszczy Buni i chyba mamy już pewność co tak naprawdę jej dolega.
Otóż ma bardzo duży przerost tkanki na dziąśle i widocznie czasami ją sobie nagryzie przy jedzeniu dlatego tak odskakuje z bólem.
Teraz dostaje leki i zobaczymy po niedzieli jak będzie szef w lecznicy, bo prawdopodobnie musi mieć to usunięte i zbadana histopatologia. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie lut 05, 2012 9:56 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

No, to Bunia może podać sobie łapki z moją Kasią.

Więcej napiszę dzisiaj w naszym wątku, ale Kaśka ma właśnie to samo i jutro będzie miała usuwanego takiego nadziąślaka.
Najdziwniejsze, że dopiero od jakiegoś tygodnia można było zaobserwować, że je niechętnie, a wcześniej z jedzeniem nie było żadnych problemów.

mb

Post » Nie lut 05, 2012 22:26 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

Obrazek

za dziewczyny :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Post » Pon lut 06, 2012 21:23 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

mb pisze:No, to Bunia może podać sobie łapki z moją Kasią.

Więcej napiszę dzisiaj w naszym wątku, ale Kaśka ma właśnie to samo i jutro będzie miała usuwanego takiego nadziąślaka.
Najdziwniejsze, że dopiero od jakiegoś tygodnia można było zaobserwować, że je niechętnie, a wcześniej z jedzeniem nie było żadnych problemów.

Z Bunia to będzie problem z narkozą bo ma chorą wątrobę.
na razie jeździmy na antybiotyk, witaminki i przeciwbólowe zastrzyki a potem zobaczymy, bo jak już będzie w narkozie to musi mieć pousuwane ząbki i oczyszczony kamień przy usuwaniu nadziąślaka. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lut 06, 2012 21:50 Re: Nasza kocia rodzinka. Niunia (FeLV+)Niunia ['] Wituś (FeLV+)

No, to prawdziwe wyzwanie :(

Mam nadzieję, że uda się to wszystko przeprowadzić, co najmniej tak samo dobrze, jak u mojej Kasi dzisiaj :ok:
W końcu Kaśka ma już te naście lat, ale jakoś dała radę :D

mb

[poprzednia][następna]