Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 26, 2011 15:58 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

najwazniejsze, ze alergia poszla sobie precz :piwa: :1luvu:

Kocia instrukcja - jak wybierać choinkę:

Obwąchaj drzewko, żeby sprawdzić, czy jest przyjazne.

Poocieraj się o gałęzie, aby sprawdzić
jego zdrowie. Jeśli zrzuca igły, szukaj dalej.

Pościgaj się dookoła drzewa i obserwuj jego reakcję na swoje wybryki.
Jeśli kołysze się z rozbawieniem, że to dobry znak.

Skocz parę razy z góry na gałęzie, by sprawdzić, czy drzewko lubi żarty.

Wyciągnij się na gałęzi, żeby sprawdzić
siłę drzewa.

Zawiśnij na gałęzi na łapkach i pokołysz się jak choinkowa ozdoba.
Jeśli drzewo sączy soki na Twoje
łapki, jest nieszczęśliwe.

Obejmij łapkami dolną część
pnia drzewa i przytul drzewko.
Czy czujesz, że tulisz
starego przyjaciela z lasu?

Delikatnie podrap korę, żeby
sprawdzić, czy drzewo to cieszy.

Zwiń się pod drzewem i zamknij oczy.
Użyj swojej intuicji, by wyczuć czy drzewko ma opiekuńcze instynkty w stosunku do Ciebie.

Wdrap się po pniu i spróbuj
balansować na szczycie jak gwiazda.
Jeśli drzewo nie strąci Cię na ziemię,
weź je do domu - to drzewa jest dla Ciebie!

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon gru 26, 2011 16:02 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro gru 28, 2011 12:58 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

gdzie świąteczne foty panienek ??

Obrazek
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Post » Śro gru 28, 2011 19:37 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Karolek(ona) pisze:gdzie świąteczne foty panienek ??

Typowo świątecznych fotek niestety nie mamy , panny co ciekawe jakoś niespecjalnie interesują się choinką - co najwyżej Dorci zdarza się zapaść w sen w cieniu jej sztucznych gałązek :roll: .
Gdyby miał kto zrobić nam zdjęcia zapewne mógłbym się Wam pochwalić łóżkową fotką razem z pewną nakrapianą pięknością :P , a tak ....... :roll: musicie mi wierzyć na słowo ,
w każdym razie panny częsciej niż zwykle urzedują w moim łóżku które gdy wracam do domu ostatnimi czasy wygląda tak ......

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś było podobnie ...........

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Muszę Wam jeszcze powiedzieć że Kropcia jak i Dorcia tuż przed świętami dostały od pewnego " zaprzyjaźnionego Mikołaja "
niewielką paczuszkę ze smakołykami które nie dość że bardzo przypadły dziewczynom do gustu to jeszcze nie wywołały u Kropusi najmniejszej nawet reakcji alergicznej
co zapewne pozwoli mi wprowadzić raz na jakiś czas do ich diety ten urozmaicający ją dodatek , dziękujemy " Mikołaju " :P :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Śro gru 28, 2011 19:42 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

bubor pisze:Gdyby miał kto zrobić nam zdjęcia zapewne mógłbym się Wam pochwalić łóżkową fotką razem z pewną nakrapianą pięknością :P

Dokładnie o tym samym często myślę :roll:
Szczególnie, że Mru ostatnio pozwala się brać na ręce i nawet w pewien pośredni, pokrętny sposób bardzo się tego domaga 8)
A sesja "łóżkowa" super!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 28, 2011 19:51 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

U nas nie ma tak dobrze , gdyby Kropcia niespodziewanie polubiła branie na ręce to chcąc nie chcąc musiał bym zaprosić do domu jakiegoś fotografa bo nikt kto miał okazję poznać nakrapianą księżniczkę po prostu by w to za żadne skarby nie uwierzył :roll: ........

bubor

Post » Śro gru 28, 2011 19:56 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

bubor pisze:U nas nie ma tak dobrze , gdyby Kropcia niespodziewanie polubiła branie na ręce to chcąc nie chcąc musiał bym zaprosić do domu jakiegoś fotografa bo nikt kto miał okazję poznać nakrapianą księżniczkę po prostu by w to za żadne skarby nie uwierzył :roll: ........

:lol:
Mru nie lubiła ale... teraz jak miauka, chodzi i sama nie wie, czego chce - to jak ją ucapię na ręce godzi się z faktem i po ponoszeniu na rękach (czasami nawet uda mi się usiąść z nią na chwilę), wycałowaniu łepka mam spokój na jakieś pół godziny - wie, że bezpieczniej jest nie marudzić :lol:

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro gru 28, 2011 19:58 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

jozefina1970 pisze:
bubor pisze:U nas nie ma tak dobrze , gdyby Kropcia niespodziewanie polubiła branie na ręce to chcąc nie chcąc musiał bym zaprosić do domu jakiegoś fotografa bo nikt kto miał okazję poznać nakrapianą księżniczkę po prostu by w to za żadne skarby nie uwierzył :roll: ........

Mru nie lubiła ale... teraz jak miauka, chodzi i sama nie wie, czego chce - to jak ją ucapię na ręce godzi się z faktem i po ponoszeniu na rękach (czasami nawet uda mi się usiąść z nią na chwilę), wycałowaniu łepka mam spokój na jakieś pół godziny - wie, że bezpieczniej jest nie marudzić :lol:

bubor

Post » Śro gru 28, 2011 21:28 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Ślicznie Ci się panny kolorystycznie komponują z narzutą :D
:ok: :ok: za urozmaicenie diety - żadnych alergii :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 28, 2011 21:37 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

za dużo miejsca to Ci nie zostawiły do spania hihi

Karolek(ona)

Post » Śro gru 28, 2011 22:13 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Na szczęście w nocy panny przenoszą się na swoje ulubione miejsca spania , Dorcia na drapak a Kropcia na ręczniki na ławie . :wink:

bubor

Post » Śro gru 28, 2011 22:19 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

To masz szczęście - tej nocy spałam z 5cioma - od twarzy poczynając: Malutki, niżej Frania, na nogach Fuks, na plecach Koibito a na boku Julinka waląca mnie czasem kloszem w głowę jak się budziła i rozglądała :roll: . Wtedy dla człowieka miejsca nie zostaje zbyt wiele, mimo że łóżko spore.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 28, 2011 22:28 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Wiesz Alienor :roll: , chciałbym móc się wtulić w mniej lub bardziej nakrapiane futerko - sęk w tym że żadna z pannic raczej nie jest aż taką poufałością zainteresowana , nie tak dawno Kropcia zdrzemnęła się tuż przy mnie przez jakieś 15 minut ale i tak uważam to za coś niesamowitego , Dorcia zaś wcale nie lubi spać blisko mnie a wręcz się odsuwa gdy w/g niej znajdę się zbyt blisko , tak więc mogę Ci tylko pozazdrościć :wink:

bubor

Post » Czw gru 29, 2011 10:49 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Obrazek

Jaka ona jest pięęęęęęękna :love: :love: :love:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw gru 29, 2011 11:18 Re: Kropcia i Dolores - część szósta . Cztery lata z Kropcią .

Co fakt to fakt Wielbłądziu :oops: , niesamowita jest z niej pannica - moje nakrapiane szczęście :1luvu: :1luvu: :1luvu:

bubor

[poprzednia][następna]