TERAZ MY - Niunia-wyniki s.69 i 85

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 22, 2008 11:06

Gratulacje! :dance:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon gru 22, 2008 11:07

Dorota pisze:Gratulacje! :dance:
A dziękuję, dziękuję :) :)

No to mogę spokojnie zbierać się do pracy 8)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pon gru 22, 2008 11:08

8O podziwiam

i gratuluje 8)
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Pon gru 22, 2008 11:18

No to bombowo!!!! Dzielne jesteście Dziewczynki. Bardzo się ucieszyłam, że te ketony i cukier nie wyszedł :D !!!!!
Marcelibu

Post » Pon gru 22, 2008 14:50

skaskaNH pisze:Kalair - szcześciara jesteś :mrgreen:

P.s. Psujesz poniedziałkowe statystyki :twisted:

wlasnie, bo ja jestem glodna i taka niemrawa, pogoda chyba :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon gru 22, 2008 14:52

skaskaNH pisze:YESSS!! :dance2:
Złapałam Niunkowe siuśki :dance2: :dance2:

Niniejszym zgłaszam akces do Perwersyjnego Klubu Zdobywców Kociego Moczu :smokin:

Przy okazji nie omieszkałam wsadzić w nie pasek Keto Diastix - żadne z pól nie odbarwiło sie na kolor pokazujący stężęnie cukru lub ciał ketonowych. No to wzięłam następny, tak na wszelki wypadek, ofkors (w końcu pasków ci u nas dostatek :twisted: ) - i to samo, żadnej zmiany koloru.

Teraz jeszcze wyprawa do labu (tam zostanie oddelegowana Mama, bo ja w robocie bede wtedy siedziec), no i jutro do wetki. Uff, chciałabym to wszystko jakos przed Świętami wyprostować.
Przy okazji wetka zerknie na te ranki na głowie, bo one ani sie nie goją, ani nie powiększają (to ostatnie niby mnie cieszy, ale lepiej, jakby ich w ogóle nie było).

Takie male siu a cieszy, brawo :lol:

moś

Post » Pon gru 22, 2008 15:16

Ło! Gratulacje wielkie Skaska! :D :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon gru 22, 2008 17:38

Dołączam i moje gratulacje. Wyniki na pewno będą ok :ok:

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Pon gru 22, 2008 17:55

Oj, tak, ileż to radości z takich niby zwyczajnych, kocich siusków :lol:

Własnie nadaję z pracy, coś wiecej będę wiedzieć za jakieś 1,5 godz, bo mniej wiecej wtedy mam dzwonić do pani z labu.

Z innej zupełnie bajki: znalazłam kiedyś firme, ktora robi za calkiem przyzwoita cene kalendarze z dostarczonych przez klienta zdjec. Stwierdziłam, ze zrobie sobie taki z wlasnymi kotami. Zamowilam jeden egzemplarz. Poszlam dzis odebrac, patrze, a tam nadrukowali iles tam kopii 8O Poinformowano mnie, ze widocznie przez pomylke, ze jesli chce, to moge sobie dokupic kopie za pol ceny. Pytam, co w takim razie z resztą? "A, nic, pojdzie do niszczarki". Zazyczylam sobie, żeby poszla do tej niszczarki teraz przy mnie, uslyszalam, ze to niemozliwe.
Nie chodzi mi o to, ze ktos moglby np. chciec taki kalendarz i zrobilby sobie z niego kopie, ok, nawet by mnie to cieszylo, ale w koncu jakies prawa autorskie powinny obowiazywac, nie?? Wypadałoby mnie zapytac, a nie tak, o, drukowaĆ sobie iles tam kopii i jeszcze sugerowac mi ich kupno, jesli jestem zainteresowana.

skaskaNH

Post » Pon gru 22, 2008 18:03

skaskaNH pisze:Stwierdziłam, ze zrobie sobie taki z wlasnymi kotami. Zamowilam jeden egzemplarz. Poszlam dzis odebrac, patrze, a tam nadrukowali iles tam kopii 8O Poinformowano mnie, ze widocznie przez pomylke, ze jesli chce, to moge sobie dokupic kopie za pol ceny. Pytam, co w takim razie z resztą? "A, nic, pojdzie do niszczarki". Zazyczylam sobie, żeby poszla do tej niszczarki teraz przy mnie, uslyszalam, ze to niemozliwe.
Nie chodzi mi o to, ze ktos moglby np. chciec taki kalendarz i zrobilby sobie z niego kopie, ok, nawet by mnie to cieszylo, ale w koncu jakies prawa autorskie powinny obowiazywac, nie?? Wypadałoby mnie zapytac, a nie tak, o, drukowaĆ sobie iles tam kopii i jeszcze sugerowac mi ich kupno, jesli jestem zainteresowana.

Możesz te kopie jeszcze wziąć? W sensie kupić? Może ja bym wzięła twoje koty?
W sumie to fajny pomysł zrzucić się i zrobić sobie kalendarz z zaprzyjaźnionymi kotami. Dla kilku osób.
Marcelibu

Post » Pon gru 22, 2008 18:09

Gratulacje z udanej łapanki.
Teraz tylko za pomyślne wyniki :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pon gru 22, 2008 18:14

Monia, miło mi, że chiałabyś moje zwierząsia ;)
Niestety, dzwoniłam tam, ale nikt nie odbiera, zamykają chyba o 18. Spróbuję zadzwonić jutro, może jeszcze sie da to załatwić.

EDIT: a wkurzyłam sie dlatego, że jeśli zrobili więcej kopii, to nie wiem, w jakim celu, ale nie chciałabym, żeby np. pozniej, bez mojej wiedzy i zgody to sprzedawano.
Co innego, gdyby to miało byc np. na jakis koci cel, to nie ma sprawy.

skaskaNH

Post » Pon gru 22, 2008 18:52

No na bazarek byyly niezle, czemu nie, na jakis koci cel.Tylko zeby je oddali :roll:

moś

Post » Pon gru 22, 2008 18:59

Kasiu witam sie ,ale nie doczytam bo nie bede tu długo

Całuję Ciebie,Mamę i K :1luvu: ociaste

Kociama

Od: Czw gru 07, 2006 18:34

Post » Wto gru 23, 2008 0:01

Kociamko, cieszę sie, że mimo tego, co teraz czujesz, jednak do nas zajrzałaś. Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i myślę bardzo ciepło :ok: :)

Mosiulku, ja bym chetnie te kalendarze na bazarek kupila i wystawila, ale niestety finanse mi na to nie pozwalaja :roll:

Haniu, wiem, że tez masz teraz natłok róznych spraw, ale tym bardziej ciesze sie, że zaglądasz do nas :)

Lemoniadko, Kalair, Adriano - dzieki za gratulacje, sama bardzo sie ucieszylam, że tak sprawnie to poszlo ;)

A teraz mniej ciekawe wiadomości, czyli same wyniki:

Bialko w moczu nadal powyżej 300, czyli nie spada
Ketony w badaniu w labie jednak wyszly, ale chyba spadly, bo jest tylko okreslenie :TRACE
Odczyn pH 6.5, czyli juz lepszy
Pozostalych skladnikow nie wykryto

Na odwrocie:
Nabłonki płaskie 1-2-3 wpw
Krwinki białe 4-5 wpw
Krwinki czerwone - nie ma
Wałeczki - nie ma
Składniki mineralne - liczne duże trójfosforany w preparacie
Bakterie - nieliczne

Pani w labie sama zasugerowala zrobienie jeszcze badania stosunku białka do kreatyniny i wyszlo 0,88 (podobno norma jest do 0,6).
Musze doczytać zaraz, co to znaczy.

Tak czy inaczej - jutro idziemy z moim Maleństwem do weta.

EDIT- już po wizycie u weta i badaniu krwi:
Mocznik 7,61 (norma coś pow.11)
Kreatynina 1,9 (norma do 1,8 ).
Ostatnio edytowano Śro gru 24, 2008 0:38 przez skaskaNH, łącznie edytowano 1 raz

skaskaNH

[poprzednia][następna]