Bungo i Lusia - koniec części pierwszej, można zamknąć wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 02, 2007 18:29

Bungo, co z Ciszkiem i Mambą? masz jakieś sygnały?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto paź 02, 2007 19:24

:?:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto paź 02, 2007 19:37

No wlasnie ... ??????

pisac prosze
juz wieczor
wieczorami Bungo na forum miala byc ?
:))

zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Śro paź 03, 2007 10:00

Ciszek, Mamba i Ksero zniknęli definitywnie. Pytałam sąsiadów, którzy także dokarmiali Ciszka - ostatni raz widzieli go dwa dni po moim wyjeździe, czyli prawie miesiąc temu. Jedzenie, wystawiane rano przez inna sąsiadkę i wieczorem - przez syna znikało, ale kotów nikt nie widział. Teraz miski często stoją pełne przez całą dobę, bo jeże wolą suche, a to przestałam dawać, żeby sprawdzić, czy tylko jeże i sroki korzystają z baru. Obeszłam wszystkie okoliczne ogródki i piwniczne okienka, ale śladu kociego życia nie znalazłam.
Pojawia się tylko Mamba junior, bardzo rzadko.
Juz nie mam nadziei i jest mi bardzo smutno.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro paź 03, 2007 10:13

Bungo pisze:Ciszek, Mamba i Ksero zniknęli definitywnie. Pytałam sąsiadów, którzy także dokarmiali Ciszka - ostatni raz widzieli go dwa dni po moim wyjeździe, czyli prawie miesiąc temu. Jedzenie, wystawiane rano przez inna sąsiadkę i wieczorem - przez syna znikało, ale kotów nikt nie widział. Teraz miski często stoją pełne przez całą dobę, bo jeże wolą suche, a to przestałam dawać, żeby sprawdzić, czy tylko jeże i sroki korzystają z baru. Obeszłam wszystkie okoliczne ogródki i piwniczne okienka, ale śladu kociego życia nie znalazłam.
Pojawia się tylko Mamba junior, bardzo rzadko.
Juz nie mam nadziei i jest mi bardzo smutno.

a ja bym jeszcze nie odpuszczała, tylko spróbowała wyśledzić, gdzie jest skrytka Mamby junior
Obrazek

Femka

Post » Śro paź 03, 2007 10:32

Mamba junior jest dzikadzika, a naokoło mam pozamykane ogródki, w których znika - raz w tym, raz w innym. Potem zaś mogę czekać do us.... śmierci aż się pojawi.

Bungo

Post » Śro paź 03, 2007 10:57

A ja to myślę, że Ciszek znalazł dom, dzikadzika jest na działkach i niebawem wpadnie na małe conieco.
Przecież ktoś z sąsiadów by cokolwiek wiedział, nie mogły trzy koty w tym samym czasie zniknąć bez śladu.
Oczywiście, wykluczyć (odpukać) nie można, ale to bardzo mało prawdopodobne.
Bungo, nie zamartwiaj się, jeszcze może wszystko zakończyć się miłą niespodzianką i tak trzeba myśleć :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 08, 2007 17:10

Ja wiedziałam że tak będzie :evil:

Choć ostatnio Bunguś robił wszystko, żeby uśpić moją czujność. Grzecznie chodził ze mną na spacerki, zwiewał w ogródki z umiarkowaną częstotliwością i na krótko, a dwa razy dobrowolnie wszedł ze mną do klatki schodowej. Dobrowolnie, tzn. na włąsnych łąpach, a nie na moich rękach i bez wyzwisk pod moim adresem ( a kląć to on potrafi!!!)

Dziś jestem ja sobie na jakiejś dupnej imprezie, o której mam napisać, a tu telefonik od Młodego: Kot mi zwiał, uczynny sąsiad uprzejmie mu dzrwi na zewnątrz otworzył, złapać go nie mogę, a tak w ogóle to spieszę się na zajęcia Jedynym plusem ww. imprezy był wytworny obiad, na który byłam zaproszona, ale cóż - jak masz pszczoły to masz miód, jak masz koty - to masz smród :rudolf: Więc zamiast do knajpy na Wawelu pognałam do domu, pod którym czekał na mnie zadowolony kotecek. :twisted: Do szczęśćia wystarczył mu mój widok - łypnął i dawaj w krzaki. Ale tym razem JA byłam szybsza :twisted:
W domu czekała na nas zrozpaczona Luśka, która chyba podejrzewała, że Bunga diabli wzięli, po miaukoliła okrutnie i TŻ, który SZUKAŁ KOTA pod moją nieobecność i wyraźnie się z jego powrotu ucieszył 8O
A wredny kotecek za karę dostanie jutro szlaban :twisted:

Bungo

Post » Pon paź 08, 2007 18:00

Bungo pisze:
TŻ, który SZUKAŁ KOTA pod moją nieobecność i wyraźnie się z jego powrotu ucieszył 8O

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

nie lubi kotów, tak :lol:

a mój zostaje z kotami sam co drugi dzień, jak wracam, to bez przerwy opowiada co przez cały dzień robiła Kici a co Bonkersik, z detalami :roll:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pon paź 08, 2007 18:52

Bungo pisze:Ja wiedziałam że tak będzie :evil:

Choć ostatnio Bunguś robił wszystko, żeby uśpić moją czujność. Grzecznie chodził ze mną na spacerki, zwiewał w ogródki z umiarkowaną częstotliwością i na krótko, a dwa razy dobrowolnie wszedł ze mną do klatki schodowej. Dobrowolnie, tzn. na włąsnych łąpach, a nie na moich rękach i bez wyzwisk pod moim adresem ( a kląć to on potrafi!!!)

Dziś jestem ja sobie na jakiejś dupnej imprezie, o której mam napisać, a tu telefonik od Młodego: Kot mi zwiał, uczynny sąsiad uprzejmie mu dzrwi na zewnątrz otworzył, złapać go nie mogę, a tak w ogóle to spieszę się na zajęcia Jedynym plusem ww. imprezy był wytworny obiad, na który byłam zaproszona, ale cóż - jak masz pszczoły to masz miód, jak masz koty - to masz smród :rudolf: Więc zamiast do knajpy na Wawelu pognałam do domu, pod którym czekał na mnie zadowolony kotecek. :twisted: Do szczęśćia wystarczył mu mój widok - łypnął i dawaj w krzaki. Ale tym razem JA byłam szybsza :twisted:
W domu czekała na nas zrozpaczona Luśka, która chyba podejrzewała, że Bunga diabli wzięli, po miaukoliła okrutnie i TŻ, który SZUKAŁ KOTA pod moją nieobecność i wyraźnie się z jego powrotu ucieszył 8O
A wredny kotecek za karę dostanie jutro szlaban :twisted:

na moje współczucie nie licz :D
Bunguś rules :twisted:
Obrazek

Femka

Post » Pon paź 08, 2007 19:16

Musisz się ogrodzić, mam patenta :twisted:
Buziaczki!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Pon paź 08, 2007 20:13

Ktos ... (nie musze chyba mowic kto :evil: :evil: )
ma na sumieniu moj ciezki zawal ....

zostana nalozone surowe sankcje za takie tytuly !!!!

zo, zawalona
cale szczescie, ze doczytalam do konca ...

Zowisia

Post » Pon paź 08, 2007 20:31

Zowisia pisze:Ktos ... (nie musze chyba mowic kto :evil: :evil: )

zo, zawalona

Zosiu, wybacz Obrazek. Ale gdyby gad naprawdę zniknął, tytuł byłby znacznie bardziej alarmujący Obrazek Więc na drugi raz najpierw przeczytaj, a potem się zawalaj :wink:

Femciu, chcesz przepis na pangę :twisted: I pytanko namber two: nadal popierasz Bungusia ? Obrazek

Bungo

Post » Pon paź 08, 2007 20:45

Bungo pisze: Zosiu, wybacz Obrazek. Ale gdyby gad naprawdę zniknął, tytuł byłby znacznie bardziej alarmujący Obrazek Więc na drugi raz najpierw przeczytaj, a potem się zawalaj :wink:

No raz juz byl taki tytul ... :(( a pamietasz, ze w zawiadomieniach o nowej
wiadomosci widac tylko tytul ... u mnie o zawal teraz jakos latwo ...
A tak w ogole, to oczywiscie zartowalam, doczytalam doczytalam ...
I zazdrosc mnie teraz zzera, ze moja nijak nie wraca ....

Bungo pisze: Femciu, chcesz przepis na pangę :twisted: I pytanko namber two: nadal popierasz Bungusia ? Obrazek

Ja chce przepis tez, moge ??

pozdrawiam, zo
po wizycie (znow) w rejonie zero i okolicach, szkoda gadac ...

Zowisia

Post » Pon paź 08, 2007 20:50

Bungo pisze:
Zowisia pisze:Ktos ... (nie musze chyba mowic kto :evil: :evil: )

zo, zawalona

Zosiu, wybacz Obrazek. Ale gdyby gad naprawdę zniknął, tytuł byłby znacznie bardziej alarmujący Obrazek Więc na drugi raz najpierw przeczytaj, a potem się zawalaj :wink:

Femciu, chcesz przepis na pangę :twisted: I pytanko namber two: nadal popierasz Bungusia ? Obrazek

to jest szantaż :evil:
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]