Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2021 16:06 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

SabaS pisze:Dobrze, ze napisałaś, że Daisy za surowizną nie przepada. Bo pomyślalam, że Daisy dogląda ptaszki, czy są już wystarczająco tłuściutkie :)

Nie mogę sobie przypomnieć, w którym momencie Daisy przestała jeść mięso, bo jak była malutka to jadła, była przecież u mnie od oseska, a ja małe kociaki uczę jeść wszystko. Teraz jak kroję surowe mięso w kuchni to nawet nie zajrzy, jest jak Rudzia, obydwie mogłyby jeść samo suche, mokre tylko od czasu do czasu.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sty 05, 2021 16:14 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

A moje kochają surowe mięso. Czasem bym chciała sypnąć suche i nie myśleć, czy biedne przez te 10 godzin , gdy jestem w pracy, nie padną z głodu na saszetce.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto sty 05, 2021 16:38 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Elenka nie je mięska - a co lubi?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto sty 05, 2021 16:47 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Ciekawe, dlaczego jej się tak odmieniło z tym mięsem?

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto sty 05, 2021 17:19 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

mir.ka pisze:
SabaS pisze:Dobrze, ze napisałaś, że Daisy za surowizną nie przepada. Bo pomyślalam, że Daisy dogląda ptaszki, czy są już wystarczająco tłuściutkie :)

Nie mogę sobie przypomnieć, w którym momencie Daisy przestała jeść mięso, bo jak była malutka to jadła, była przecież u mnie od oseska, a ja małe kociaki uczę jeść wszystko. Teraz jak kroję surowe mięso w kuchni to nawet nie zajrzy, jest jak Rudzia, obydwie mogłyby jeść samo suche, mokre tylko od czasu do czasu.

Identycznie jak moja Gucia. Od kociaka u mnie, jadła nawet podroby. Teraz mięsa nie tknie, lubi prawie wyłącznie suche i czasem skubnie jakąś mokrą karmę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sty 05, 2021 20:01 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

SabaS pisze:A moje kochają surowe mięso. Czasem bym chciała sypnąć suche i nie myśleć, czy biedne przez te 10 godzin , gdy jestem w pracy, nie padną z głodu na saszetce.

to powinnaś im kupić dozownik ,zeby było dokarmiane podczas Twojej nieobecnosci :wink:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto sty 05, 2021 20:03 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

jolabuk5 pisze:Elenka nie je mięska - a co lubi?

Nie Elenka tylko Daisy nie je mięsa, Elenka jest najmniej kłopotliwa jeśli chodzi o jedzenie, wszystko dobre - mokre, suche, mięso surowe, gotowane i w każdej ilosci.
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 05, 2021 20:07 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

SabaS pisze:Ciekawe, dlaczego jej się tak odmieniło z tym mięsem?

ona ogólnie jest niejadkiem, nawet to po niej widać
Obrazek

mir.ka

Post » Wto sty 05, 2021 20:12 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

ewar pisze:
mir.ka pisze:

Identycznie jak moja Gucia. Od kociaka u mnie, jadła nawet podroby. Teraz mięsa nie tknie, lubi prawie wyłącznie suche i czasem skubnie jakąś mokrą karmę.

U mnie na razie Dolina Noteci jest ok, choć nie wszystkie smaki. Te dwa niejadki - największy i najmniejszy zjedzą czasami gotowane mięso, ale np Daisy z kurczaka udko lubi, ale już piersi nie chce. Aha lubią pieczone ryby i to wszystkie koty.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 06, 2021 10:41 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Nie wiem co to dzieje się z tymi cofkami u kotów, ale u mnie też się wydarzyło :( W środku nocy obudziły mnie niepokojące odgłosy, jak się okazało Rudzia miała zwrot, bo na podłodze były niestrawione chrupki z wodą :( Ponadto w kuchni na parapecie znalazłam cofkę z rudymi kłakami :( Albo jej albo Tofika, bo to one mają zwroty, ich futerka są bardziej matowe niż małych dziewczyn. Na śniadanie Rudzia nie bardzo miała ochotę, oczywiście na mokre, bo suche jadła, ale niedawno był znowu zwrot :( Dam jej pasty i będę ją obserwować. Ona na szczęście lubi pastę odkłaczającą i chętnie zlizuje z palca, nawet sama się o nią upomina.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro sty 06, 2021 11:17 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Rudza jest wyjątkowa, kochany kotek! Skoro je pastę, to na pewno jej pomoże :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 06, 2021 11:22 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Z moich czterech głupków tylko Maciek lubi pastę odkłaczającą. Zaczęłam dawać paty Miamora i ... znalazłam kłakową kiełbaską po powrocie z pracy. Przypuszczam, że Mumisia. Niestety Amorka nie lubi tych past. Mumiś na początku też ich nie jadł ale "zaskoczył" :D .
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Śro sty 06, 2021 11:34 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro sty 06, 2021 11:37 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

Pasty miamora to moje na szczęście też lubią, ale nie wiem, czy te pasty są wystarczające do odkłaczenia? Myślałam o czyimś mocniejszym, niestety, żadne inne odkłaczacze nie są zjadliwe :wink:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro sty 06, 2021 12:12 Re: Rude jest piękne ....♥♥♥♥ cz. 29 -Jake [*] za TM :(((

jolabuk5 pisze:Rudza jest wyjątkowa, kochany kotek! Skoro je pastę, to na pewno jej pomoże :ok: :ok: :ok:

zjadła 2 porcje pasty i obiadek, z apetytem :D
ona tak lubi pastę ,ze nawet uzywam jej do podawania tabletek
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]