Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 - 4 maluszki w DT : ))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2019 21:27 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Czekamy....:))))

Moli25 pisze:
MaryLux pisze:
Ziemosław pisze:A na co czekamy? :D

Na odpowiedź na to pytanie

:lol:
Nie ma słów więcej na Twoje cięte odpowiedzi MaryLux

:oops:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon maja 06, 2019 7:43 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

mir.ka pisze:to wczorajsze, z domu gdzie przebywały po urodzeniu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dwa są białe z burymi łatkami, jedno bure i jedno chyba dymne nie czarne

Ojejuniuuuu, ale ślicznoty maleńkie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pon maja 06, 2019 8:43 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Slavo pisze:Mrau kociarze :) może przedstawię te maleństwa, urodzone 26 kwietnia ok godz. 13. Matka zostawiła je już tego samego dnia wieczorem, zabraliśmy je do domu i niestety z powodu braku środków karmiliśmy je mlekiem bez laktozy do dnia następnego do godziny 11 kiedy to dostały dawkę mleka dla kociąt zakupionego w pobliskiej klinice weterynarii. Kocięta przeżyły, masowanie brzuszków , karmienie strzykawką z powodu braku u weta butelki i wszystkie niedogodności braku matki. Burasek choć imię może mieć zgoła inne ma trudności z łapaniem smoczka, później już leci z górki, Czarny ma ADHD nie można nad nim zapanować taki Jasiu wędrowniczek od urodzenia, Skiniu z dwiema plamkami na łebku - ten to by żarł i Kraska (bo łaciate) z każdego z nich coś. Serdeczne pozdrowienia dla mir.ki :)

tutaj krótki filmik z 7 dnia ich życia :)
http://a.rudna-net.pl/7dzien.mp4

jakie cudne pełzaczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Witamy u nas na wątku.
Czyli jak rozumiem wieści o małych będą przekazywane na bieżąco zainteresowanym osobom? :wink:
Małym zaglądałam pod ogonki i podejrzewam ,że to 2 parki, bure i jaśniejsze białe to dziewczyny, a ciemniejszy i raczej dymny to chłopaki.
Myślę nad imionami dla nich, najwyżej jak nie trafię z płcią to zmienię, już to się zdarzyło.
Małe już załapały smoczki i ładnie wszystkie ciągną :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 06, 2019 8:44 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Bastet pisze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dostałam już od nich mlekowe całuski :1luvu:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 9:33 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

mir.ka pisze:
Bastet pisze:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dostałam już od nich mlekowe całuski :1luvu:

Cudne, nie mogę się napatrzec. Są takie bezbronne zdane na człowieka, mają najwspanialszą mamę. :201494

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon maja 06, 2019 9:41 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

mir.ka pisze:Witamy u nas na wątku.
Czyli jak rozumiem wieści o małych będą przekazywane na bieżąco zainteresowanym osobom? :wink:

Jak najbardziej tak będziemy, śledzić ich losy :)

Slavo

Od: Pt sie 24, 2018 14:02

Post » Pon maja 06, 2019 10:59 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

dwa są białe z burymi łatkami, jedno bure i jedno chyba dymne nie czarne[/quote]
Ojejuniuuuu, ale ślicznoty maleńkie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:[/quote]

dostałam już od nich mlekowe całuski :1luvu:[/quote]
Cudne, nie mogę się napatrzec. Są takie bezbronne zdane na człowieka, mają najwspanialszą mamę. :201494

straszne malizny z nich jeszcze, muszę zacząć je ważyć, choć moze zacznę od jutra , bo duzo się w ich krótkim życiu dzieje i nie wszystko na raz
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 11:00 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

mir.ka pisze:dwa są białe z burymi łatkami, jedno bure i jedno chyba dymne nie czarne

Ojejuniuuuu, ale ślicznoty maleńkie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:[/quote]

straszne malizny z nich jeszcze, muszę zacząć je ważyć, choć moze zacznę od jutra , bo duzo się w ich krótkim życiu dzieje i nie wszystko na raz[/quote]
A skąd się wzięły ?
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon maja 06, 2019 11:02 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Maciupki :1luvu:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pon maja 06, 2019 12:54 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:dwa są białe z burymi łatkami, jedno bure i jedno chyba dymne nie czarne

straszne malizny z nich jeszcze, muszę zacząć je ważyć, choć moze zacznę od jutra , bo duzo się w ich krótkim życiu dzieje i nie wszystko na raz[/quote]
A skąd się wzięły ?[/quote]

ja dostałam je jak zwykle z Fundacji NND, a trochę o nich pisze na poprzedniej stronie osoba, która się nimi opiekowała od urodzenia do wczoraj
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 13:03 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Małe dzisiaj juz 3 razy ładnie zjadły, były też kupki, co bardzo mnie cieszy i to u wszystkich :)
Myśle też nad imionami dla nich, trochę juz wybrałam, ale muszę jeszcze sprawdzić czy im beda pasować :wink:
Moje koty niezbyt zadowolone z małych, bo zabrały im jeden pokój.
Trochę się niedawno zdenerwowałam, bo otworzyłam opakowanie Felixa, a tam uszkodzone, rozlane saszetki. Z zewnatrz nic nie było widać, a w środku pozalewane saszetki.
Tak to wyglądało
Obrazek
W sumie mokrych było 7 saszetek. Tofik i tak ostatnio wybrzydza na jedzenie, wczoraj nawet na mięso patrzył podejrzliwie i nie wiem czy te co niby są dobre będzie jadł, a on żadnego innego mokrego nie chce :(
Napisałam do Zooplusa i ciekawe co odpowiedzą, bardziej to była informacja dla nich niż reklamacja, bo wątpię by ją uznali, bo przyszła 30.04, a szła jak nigdy tydzień.
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 14:04 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Jeśli wysłałaś zdjęcia z opisem to może uznają reklamację :ok: pisałaś przez formularz kontaktowy ? ja tak zrobiłam jak przyszedł rozerwany worek ze żwirkiem i zwrócili mi cała kwotę.
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon maja 06, 2019 14:10 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

ametyst55 pisze:Jeśli wysłałaś zdjęcia z opisem to może uznają reklamację :ok: pisałaś przez formularz kontaktowy ? ja tak zrobiłam jak przyszedł rozerwany worek ze żwirkiem i zwrócili mi cała kwotę.

tak, przez formularz, dostałam odpowiedź ,ze będa rozpatrywać
dotychczas wszystkie reklamacje mi uwzględniali, ale jak pisałam zaraz po dostawie, a teraz to jednak trochę czasu upłynęło
worki ze żwirem też ciągle przychodziły rozerwane, aż zaczęłam kupować w sklepie i nawet kilka złotych taniej niż w zooplusie
umyłam saszetki i sprawdziłam dokładnie, dwie były pęknięte :(
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 14:31 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

Dzisiaj mieliśmy odwiedziny sąsiada :wink:
Obrazek
zwykle na mój widok uciekał, ale tym razem chyba Elenka mu się spodobała, bo dość długo siedział za oknem i się w nią wpatrywał
uciekł dopiero jak pojawiła się Daisy
Obrazek
choć jak się okazało niezbyt daleko, bo na dach garażu gdzie czekał na niego kolega z tego samego domu
Obrazek
uciekli dopiero na widok Tofika
Obrazek
Obrazek

mir.ka

Post » Pon maja 06, 2019 15:36 Re: Rude jest piękne...♥♥♥♥ cz.24 Mamy 4 małe : ))))

mir.ka pisze:Dzisiaj mieliśmy odwiedziny sąsiada :wink:
Obrazek
zwykle na mój widok uciekał, ale tym razem chyba Elenka mu się spodobała, bo dość długo siedział za oknem i się w nią wpatrywał
uciekł dopiero jak pojawiła się Daisy
Obrazek
choć jak się okazało niezbyt daleko, bo na dach garażu gdzie czekał na niego kolega z tego samego domu
Obrazek
uciekli dopiero na widok Tofika
Obrazek

Fajnie obserwować takie kocie relacje! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190