Ziemosław pisze:Grunt to dobre nastawienie
I tego się trzymam.
Moderator: Estraven
Ziemosław pisze:Grunt to dobre nastawienie

ewar pisze:Do łapania moczu kiedyś kupiłam łyżkę z melaminy, wyparzyłam ją i miałam zawsze po ręką. Niestety, kotka była tak dyskretna, że robiła siusiu, kiedy ja spałam, albo mnie nie było w domu. Zawsze też zdążyła skorzystać z kuwety bezpośrednio przed wizytą u weta i nie dało się pobrać moczu z pęcherza. Nie umiałam sobie z tym poradzić![]()
Gosia, zrób jej badania jak tylko możesz najwcześniej, bo się zadręczysz. Nie wiem jak jest u psów, ale u kotów glukoza potrafi skoczyć bardzo ze stresu, stąd mój wet ostrożnie do tego podchodzi. Przy wątpliwościach sprawdza poziom fruktozaminy.
Emi jest młoda, teraz zachowuje się jak zdrowy pies, jest wesoła, nie martwiłabym się aż tak.

mir.ka pisze:u kotów to moze być podobno nawet 500![]()
ewar pisze:mir.ka pisze:u kotów to moze być podobno nawet 500![]()
Dokładnie. Stąd lekceważenie nawet takiego wyniku, ewentualna powtórka i badanie poziomu fruktozaminy, skoro moczu zbadać się nie da.
Myślę, że można na spacerze złapać mocz do miseczki i przelać do butelki. Mylę się?
mir.ka pisze:"klaudiafj"]Gosiu mi sie najlepiej sprawdza spodek do kwiatkowmoze masz w domu jakis nowy a jak nie to kup. Latwo wsunac pod tylek i latwo trafic gdzie trzeba po powierzchnia polowania szeroka
Potem ze spodka przelewasz do kubka i masz
![]()
ale jak Gosia będzie chodzić z tym spodkiem na spacer?![]()
przeciez pieski sikaja na dworze nie w domu, a na dodatek to suczka to kuca

ewar pisze:mir.ka pisze:u kotów to moze być podobno nawet 500![]()
Dokładnie. Stąd lekceważenie nawet takiego wyniku, ewentualna powtórka i badanie poziomu fruktozaminy, skoro moczu zbadać się nie da.
Myślę, że można na spacerze złapać mocz do miseczki i przelać do butelki. Mylę się?
Gosiagosia pisze:ewar pisze:mir.ka pisze:u kotów to moze być podobno nawet 500![]()
Fruktozamina też podwyższona ale nie dramatycznie.
Teraz czeka mnie lapanie moczu.

ewar pisze:To złap jak najszybciej, uspokoisz się. Emi miała chyba wcześniej robione badania, kiedy nie była na czczo, prawda? To też może mieć znaczenie.
aga66 pisze:U nas nisko skanalizowanego pieska to strasznie trudne. A do czego to badanie moczu jest potrzebne?

(AMY
pamietamy)
plus Bagira 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016 i 13 gości