Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - ściorbata :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2016 22:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

Cześć Dziewczynki :piwa: :piwa: :piwa:
co porabiacie? :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Śro sty 13, 2016 9:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

Hejka.
Co porabiamy? Ano miziamy się, karmimy, bawimy, spacerujemy na schodach, łazimy do pracy (a przynajmniej co niektórzy :roll: ) i wiecznie ziewamy.
Ofelia mi w poniedziałek podniosła ciśnienie. Otóż nie było mnie przez pół niedzieli, noc i pół poniedziałku. Klucze zostawiłam sąsiadce, żeby im w poniedziałek rano dała michę. Po powrocie wchodzę do domu, w progu wita mnie Czarnidełko... i tylko Czarnidełko! :strach: Aż się pode mną kopytka ugięły. Latałam po domu wołając Ofelię, już zaczęłam zaglądać w mysie dziury. Wreszcie wylazła, @ hiszpańska, zza łóżka :evil: I udawała wielce zaspaną :evil:

A w pracy mamy szczury 8O :strach: Koleżance z pokoju obok zeżarły czekoladę 8O
Tak to jest, jak po remoncie co nie zatkali dokłądnie wszystkich dziur :evil:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt sty 15, 2016 14:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

Uwaga, nadaję z pracy z nowego komputerka!!!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 15, 2016 14:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

WOW ! :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt sty 15, 2016 18:33 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

To ja, Mała Ciorna Carmen. Tak wam miauknę że Duża mię chyba obraźnęła. Bo raniutko wstałam i się grzeczmnie bawiałam kuleczką. A Duża pomarudziła że ją budzę i jeszcze powiedziała że jezdę porannym lataczę 8O A przecież ja nie jezdę lataczę, ino kotkię! No jak można kotku nazwać lataczę! To okropeczna obraza! No więc chyba się na Dużą obraźnę. Troszku. Dlatemu troszku bo dała mię mniamuśnej rypci.
Mała Ciorna Carmen
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 15, 2016 18:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

MB&Ofelia pisze:

Haha a jesteś pewna, że to szczury, a nie czasem jakiś smakosz-pracownik? :ryk:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt sty 15, 2016 18:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

klaudiafj pisze:
MB&Ofelia pisze:

Smakosz - pracownik nie zostawiłby śladów małych ostrych ząbków na opakowaniu.
Ja myslałam jeszcze o kunach albo łasicach, ale o to jest chyba mięsożerne, w przeciwieństwie do wszystkożernych szczurów.
Póki co wyłożyli trutkę (nie sądzę żeby szczury się nią zainteresowały - sama też bym nie ruszyła różowych granulek). Ale i tak będą musieli zatkać te dziury co zostały po ostatnim remoncie c.o., i które służą za szczurze drzwiczki :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 15, 2016 18:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

Właśnie umówiłam Ofelczastą na czyszczenie ząbków na środę
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 15, 2016 19:10 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

MB&Ofelia pisze:To ja, Mała Ciorna Carmen. Tak wam miauknę że Duża mię chyba obraźnęła. Bo raniutko wstałam i się grzeczmnie bawiałam kuleczką. A Duża pomarudziła że ją budzę i jeszcze powiedziała że jezdę porannym lataczę 8O A przecież ja nie jezdę lataczę, ino kotkię! No jak można kotku nazwać lataczę! To okropeczna obraza! No więc chyba się na Dużą obraźnę. Troszku. Dlatemu troszku bo dała mię mniamuśnej rypci.
Mała Ciorna Carmen

Jakby Cię mocniej obraźnęła, to ucieknij z Lilo do Wrocławia
Inka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 16, 2016 1:19 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

klaudiafj pisze:
MB&Ofelia pisze:

A nie zaszkodzi tym szczurkom ? Ja nie wiem , czy one tak moga jeść czekoladę ? :?

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob sty 16, 2016 14:13 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

barbarados pisze:
klaudiafj pisze:
MB&Ofelia pisze:

A nie zaszkodzi tym szczurkom ? Ja nie wiem , czy one tak moga jeść czekoladę ? :?

Widocznie mogą, skoro jedzą

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sty 16, 2016 14:47 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - a psik!!!

Nie wiem czy mogą. Wiem tylko że zeżarły. I że mogą zeżreć coś jeszcze.
Do odwołania nikt nie zostawia żadnego jedzenia na wierzchu. Żeby nie kusić gryzoni. Ja co prawda nie zostawiam, jak już to chowam do lodówki, ale przyznam że czekoladowy mikołaj przez parę dni stał na biurku (aż dziw że nic się do niego nie dobrało).

Mała Czarna dziś rano wpełzła na chwilę pod kołdrę. Na jakieś 5 minut. Poprzytulałyśmy się, pomiziałyśmy za uszkami, po czym chyba się przegrzała i poszła. A teraz śpi koło mnie brzusiem do góry. No nie ma rady, muszę wybaczyć tej czarnej @ hiszpańskiej pobudkę przed świtem :roll:
A poza tym koty dzisiaj nie chcą jeść 8O Śniadanie jak podałam, tak leży :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]