Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 15, 2015 16:35 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Śliczne i szczęśliwe koty :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Nie lut 15, 2015 17:01 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

anna09 pisze:Śliczne i szczęśliwe koty :D

Rzeczywiście, wyszli na zdjęciach bardzo ładnie :smiech3:

No i generalnie nie narzekają, chociaż Tysia ciągle znajduje powody, aby do mnie napyskować, a i Ada już kilka razy pacnęła mnie łapką, żeby przyprowadzić mnie do porządku :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt lut 20, 2015 12:04 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Świetne zdjęcia. I nowe koty :ok: :D Nie jestem na bieżąco :oops:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt lut 20, 2015 12:14 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Teraz ciepełko nadchodzi to kotki będą miały jeszcze większą ''labę''. :1luvu:
Moje dzisiaj szaleją na dworze bo jest słonecznie i sucho.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob lut 21, 2015 18:53 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

ryśka pisze:Świetne zdjęcia. I nowe koty :ok: :D Nie jestem na bieżąco :oops:

Są nowe, są :)
Bez kotów już się nie da żyć :smiech3:

mb

Post » Sob lut 21, 2015 18:56 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:Teraz ciepełko nadchodzi to kotki będą miały jeszcze większą ''labę''. :1luvu:
Moje dzisiaj szaleją na dworze bo jest słonecznie i sucho.

U nas słonko jest ostatnio co drugi dzień, a wieczory i noce są chłodne, ale koty czują zbliżające się przedwiośnie i też spędzają dużo czasu na zewnątrz lub - jak kto woli - "na polu" :lol:

mb

Post » Pon lut 23, 2015 9:11 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

dzień dobry :)
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Pon lut 23, 2015 13:02 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:

nie da się, to fakt! :201461 i bardzo dobrze! :D Gratuluję!
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto lut 24, 2015 19:34 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

edit_f pisze:dzień dobry :)

Witamy, całą czwórką :D

mb

Post » Wto lut 24, 2015 19:50 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

ryśka pisze:
mb pisze:

nie da się, to fakt! :201461 i bardzo dobrze! :D Gratuluję!

Dziękuję :D

Niestety, pech znowu zaczął nas prześladować.

Komputer padł ponownie :( Nie mam pojęcia, czy jeszcze ożyje tak, jak poprzednio, czy tym razem to już zupełny koniec.

Ada miała wcześniej nawrót stanu zapalnego - poprzednim razem dostała tylko steryd i okazało się, że bez antybiotyku działanie jest słabsze.

Najgorsze jednak przytrafiło się Czarusiowi. Przeziębił się tak strasznie, że czegoś podobnego w życiu nie widziałam. Dzisiaj juz jest trochę lepiej, ale w nocy z niedzieli na poniedziałek bałam się o niego na poważnie.
Wszystko przez to wysiadywanie w ogródku. Krzyczą, płaczą, dobijają się do okien, więc ich wypuszczam. A jednak okazuje się, że nie powinnam ulegać tym naciskom
.
Tak więc od niedzieli prawie nie wychodzę z lecznicy i prawie nie sypiam :placz:

mb

Post » Wto lut 24, 2015 19:57 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

mb pisze:
Ada miała wcześniej nawrót stanu zapalnego - poprzednim razem dostała tylko steryd i okazało się, że bez antybiotyku działanie jest słabsze.

Najgorsze jednak przytrafiło się Czarusiowi. Przeziębił się tak strasznie, że czegoś podobnego w życiu nie widziałam. Dzisiaj juz jest trochę lepiej, ale w nocy z niedzieli na poniedziałek bałam się o niego na poważnie.
Wszystko przez to wysiadywanie w ogródku. Krzyczą, płaczą, dobijają się do okien, więc ich wypuszczam. A jednak okazuje się, że nie powinnam ulegać tym naciskom
.
Tak więc od niedzieli prawie nie wychodzę z lecznicy i prawie nie sypiam :placz:

Współczuję Tobie Marysiu, to ogromny stres jak kot jest chory. :(
Czaruś, nie strasz swojej Pańci i nie wysiaduj w ogródku jak jest zimno!

Kciuki za kotusie bardzo mocne. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Wto lut 24, 2015 20:33 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Anna61 pisze:
mb pisze:

.

Współczuję Tobie Marysiu, to ogromny stres jak kot jest chory. :(
Czaruś, nie strasz swojej Pańci i nie wysiaduj w ogródku jak jest zimno!

Kciuki za kotusie bardzo mocne. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dziękujemy.
Kciuki przydadzą się bardzo.
Ada już je bez problemu.
Czaruś kaszle i kicha, bo dostał środek wykrztusny, ale zjadł obiad i kolację samodzielnie, bo wczoraj i dzisiaj rano musiałam karmić go strzykawka, a wcześniej nie mógł w ogóle jeść, bo miał odruch wymiotny z powodu stanu zapalnego w gardle i musiał dostać Cerenię.

mb

Post » Śro lut 25, 2015 8:35 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Ada zjadła dzisiaj podwójne śniadanie.

Biedny Czaruś był wczoraj znowu w lecznicy, dostał druga dawkę antybiotyku i syrop na odkrztuszanie. Mimo to kaszlał i i kichał całą noc.
Rano znowu dostał syropu na odkrztuszanie i ukoił się na parapecie.

Tyśka - odpukać - w niezłej formie.

A może ktoś chciałby ofiarować domek cudownemu, skrzywdzonemu przez los (i ludzi), rodzeństwu :?:

Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=150048

mb

Post » Śro lut 25, 2015 14:45 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Jak apetyt mają koty to cieszy :1luvu: :ok: :ok:
Czarusiowi mam nadzieję, że się polepszy :ok: :ok: i znów będzie wysiadywać na trawce.

Dzięki Marysiu za forowanie Toli i Bolusia Obrazek
ale dodam tylko, że to dzikuski, Boluś bardzo dziki dzik, Tola odważniejsza, przewlekle chore, ale nie wymagające leczenia, ot, takie są po przebytych wirusówkach w dzieciństwie jako maleńkie bezdomne.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro lut 25, 2015 21:38 Re: Koci "trójkąt": Kropcia nie żyje. Adolfina w dt

Czaruś - zdawałoby się okaz zdrowia, a taki delikatny! Strasznie trzeba z kotulcami uważać...
Dochodź do siebie, dzielny kocuruniu!!! (y)

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

[poprzednia][następna]