NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za TM:-(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 25, 2012 19:11 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Waga aktualna Rambolka to 1,25 kg - wet go ważył osobiście :mrgreen:

8O 8O 8O Alez z niego wielkolud!!!!

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Czw paź 25, 2012 19:12 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Jak ja się cieszę z malucha :1luvu:
Rambo zrobił qpkę do kuwety, saaamooodzielnieeee! :ryk: :ryk: :ryk:
I siu też tam było, zbudował wielki kopiec, mały ma CZUCIE :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
To dobra nowina dla weta....

:ok: :ok: :ok: super :) trzymamy kciukasy :ok: :ok: :ok:

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw paź 25, 2012 19:12 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

I siu też tam było, zbudował wielki kopiec, mały ma CZUCIE :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:
Bohater!!!!! :ok: :ok: :ok: :ryk:

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Czw paź 25, 2012 19:26 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:Juz po wizycie u weta, wet o mało nie pękł ze śmiechu, jak usłyszał imię naszego kici i pogratulował wyboru :wink:
a Rambo popłakał się przy drugim zastrzyku, pierwszy przetrzymał z honorem....

Pojawił się cien szansy na pozostawienie ogonka, ale to tylko cień, nawet nie nadzieja...
Kociaczek po zastrzyku sam wszedł do kontenerka, a wet zauważył, że kocio odchylił górę ogonka leciutko na bok...ale mogło to być tylko złudzenie, bo Rambo przekręcił się pysiem do drzwiczek, mógł go oprzeć o ściankę...
Temperatura w normie, jutro na kolejną wizytę...

Po całym dniu obserwacji kociaka, wiem napewno, .nie jest dzikuskiem, wystarczy się pokazac, a on już miałkoli i to jak głośno, tuli się do stóp, cały czas ma wyciagniętą główkę w oczekiwaniu na głaski, mruczy i nie boi sie obcych ludzi, uszka czyste, wie do czego służy kuwetka, zrobił do niej siku, qpy nie spotkałam... Wczoraj się zmartwiłam moczem na jego tylnich łapach, umyłam go przed snem, wet dzisiaj go obejrzał i powiedział, że kot mógł popuścić z bólu, bo dzisiaj miał łapki czyste, dooopka czysta, posłanko po nocy suche....kocio nawet sam próbował się myć :D

Waga aktualna Rambolka to 1,25 kg - wet go ważył osobiście :mrgreen:

A moje Kropkowo-Gapciowe towarzystwo...obrażone, po południu poszło spać do naszej sypialni, nawet odgłos sypanych chrupek do misek, nie wzruszył obrażalskich...nie przyszły na jedzonko...no jeszcze o małym nie wie Lunka, ale to tylko chwila nieuwagi i też się obrazi...

Szczotkowi jeszcze nie pokazaliśmy malucha...ma czas... :wink:

Rambo wygląda jak miniaturka mojego Czarnuszka.Śliczny jest :1luvu: I choc to dopiero waga piórkowa,ani się nie obejrzysz,jak wyrośnie na pieknego kota,wagi ciężkiej :mrgreen: .Czarne koty są fascynujące.Mają w sobie coś takiego tajemniczego,magicznego. :1luvu: Może to przez te ich oczy :?:
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw paź 25, 2012 20:16 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

szczęściara z ciebie dwóch brunetów :wink: no chyba,że szanowny małżonek też brunet 8) to wtedy trzy :wink: fajny czarnulek :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Czw paź 25, 2012 20:45 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

RAnia pisze:
AnnAArczyK pisze:Waga aktualna Rambolka to 1,25 kg - wet go ważył osobiście :mrgreen:

8O 8O 8O Alez z niego wielkolud!!!!

He, he, a jakie ma długie nogi :ryk: :ryk:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Czw paź 25, 2012 20:46 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Lilka Mrau pisze:

Dziękujemy za kciuki, będą potrzebne przez cały okres leczenia :D
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 20:50 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

AnnAArczyK pisze:
Lilka Mrau pisze:

Dziękujemy za kciuki, będą potrzebne przez cały okres leczenia :D

Dobrze, że ma czucie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Czw paź 25, 2012 20:51 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

halinka1403 pisze:
Rambo wygląda jak miniaturka mojego Czarnuszka.Śliczny jest :1luvu: I choc to dopiero waga piórkowa,ani się nie obejrzysz,jak wyrośnie na pieknego kota,wagi ciężkiej :mrgreen: .Czarne koty są fascynujące.Mają w sobie coś takiego tajemniczego,magicznego. :1luvu: Może to przez te ich oczy :?:

Kocham czarne koty, masz racje Halinko, one mają w sobie to coś..zresztą moj pierwszy kot jakiego przyniosłam do domu mając lat 4, był właśnie czarny :D miał na imię Murzynek, i był kotką :ryk: :ryk:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 20:55 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

rudy kociak pisze:szczęściara z ciebie dwóch brunetów :wink: no chyba,że szanowny małżonek też brunet 8) to wtedy trzy :wink: fajny czarnulek :D

nooo, mam dwóch brunetów...sama też jestem czarna, teraz tri :wink: małż to szatyn...
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 20:56 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

jasia0245 pisze:

Dobrze, że ma czucie. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Też się bardzo cieszę, będzie mu łatwiej żyć :1luvu:
Obrazek
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Post » Czw paź 25, 2012 21:09 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Pozdrawiam :1luvu:
Czytałam o Rambusiu, życzę zdrowia! Jakby wet musiał amputować ogonek, to zwróćcie uwagę, żeby nie obciął go zbyt wysoko czyli zbyt blisko środka kota, bo kot może przestać kontrolować wydalanie, tak się zdarzyło z kotem, którego potem przygarnęła forumowa kamari
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw paź 25, 2012 21:13 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

taizu pisze:Pozdrawiam :1luvu:
Czytałam o Rambusiu, życzę zdrowia! Jakby wet musiał amputować ogonek, to zwróćcie uwagę, żeby nie obciął go zbyt wysoko czyli zbyt blisko środka kota, bo kot może przestać kontrolować wydalanie, tak się zdarzyło z kotem, którego potem przygarnęła forumowa kamari

też pomyślałam o kamari :ok: warto się skontaktować z Marysią w sprawie przycięcia ogonka
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Czw paź 25, 2012 21:25 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

taizu pisze:Pozdrawiam :1luvu:

Zaraz sobie doczytam, ale zajojczę na wstępie - amputacja czasem jest konieczna, ale pliss, nie za wysoko. Warto zostawić nawet kilka martwych kręgów, byle kot zachował możliwość normalnego kuwetkowania :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw paź 25, 2012 22:06 Re: NOWY LOKATOR! Dwie Dziewczyny, Pers i Jamniś. Musia za T

Przejrzałam tylko trochę.
Nie śpieszcie sie zbytnio z amputacją.
Milutek wprawdzie nie miał wyrwanego ogonka ale za to miał po urazie kręgosłupa bezwładny tył i ogon. Też rozważany był wariant amputacji ogona gdyby były problemy. Ale udało się i Milutek potrafi ruszac ogonkiem. Choć długo zwisał mu smętnie.

Trzymam kciuki, żeby wszystko sie udało i żeby malec wyszedł z tego obronną łapą:))
Ostatnio edytowano Czw paź 25, 2012 22:08 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]