Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Iwonami pisze:izka53 pisze:Karolek(ona) pisze:a mną nietizka53 pisze:Maryś , a jak ja tęsknię za tobą i resztą dziewxzyn
Pasi![]()
![]()
![]()
![]()
Karola - bardzo tęsknie - za Twoją żywiołowością i taka trochę rubasznoscią , a przede wszystkim szczerością , za ciepłem puszatka , Evy i Marii, za roześmianą, rozczochraną Gochą, za mądrą , spokojną Iwonką, za Arcaną , która holowała mnie i Marie na dworzec, za Renią , która CIę przenocowała, za obydwoma Martami, za wesołą Bianką, za malutka Meganą, za śliczną Hakitą....
i tylko jakos za Bozeną nie tęsknie![]()
O, pardon - śliczne to my wszystkie jesteśmy
EVA2406 pisze:Ooooo, trafiłam przypadkiem i nawet o sobie coś czytam......ładnie to tak![]()
Karolek(ona) pisze:Izabello nie pasi - resztę to mogą ci w sklepie wydać albo możesz mieć kwasową
Karolek(ona) pisze:Reszta kwasowa – tradycyjna nazwa fragmentu cząsteczki kwasu, powstałego po oderwaniu się od kwasu w wyniku dysocjacji elektrolitycznej jednego lub więcej atomów wodoru.
Nazwa ta jest o tyle myląca, że kwas oprócz atomów wodoru składa się wyłącznie z reszty kwasowej, a zatem ta "reszta" stanowi zasadniczą część kwasu, decydującą o jego własnościach.
puszatek pisze: głowa do góry, pierś do przodu i żyj, dziewczynoi ciesz się życiem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Hana i 61 gości