SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 20:59 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

hehe mnie nie trzeba powtarzać ;)
plan był na to miejsce ale dość drogo nam powiedziała http://www.zaciszeuanny.narew.gmina.pl/zaciszeuanny/
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sty 08, 2012 21:05 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Dziewczyny, przepraszam,że ja tak trochę ni z gruszki ni z pietruszki, ale te zdjęcia są głównie dla Gosi. Lubi Sewerka, więc jak przyjdzie z pracy to na miły poranek sobie zerknie:
Obrazek Obrazek
Mania, Lucjan(*), Patysio, Severino, Kleo, Mafia, Tola,Lissy i Missy
ścieżka do nas:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171943
Obrazek

ilgatto

Od: Czw lis 03, 2011 23:25

Post » Nie sty 08, 2012 21:07 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Johaśka, ślicznie tam :)

Ilgatto, piękne koty :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie sty 08, 2012 21:12 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:
Megana pisze:
johaśka pisze:ja mam zapisane metody na trądzik i na łysienie..... ;)

A można by na to łysienie poprosić?

można...

kupujemy w aptece olej rycynowy, na filiżance z gorącą wodą stawiamy spodeczek, na spodeczek wylewamy olej i podgrzewamy na parze..... starą szczoteczką do zębow (nowa tez może być...) bierzemy ten podgrzany olej i wcieramy w skórę głowy, centymetr po centymetrze..... jak już całą głowę mamy tak wysmarowaną, zawijamy w folię i ręcznik; po 2 godzinach (można dłużej...) zmywamy wszystko dobrze ciepłą woda.....
kurację stosować co tydzień (bo zabawy przy tym sporo...) przez około pół roku....
jedyny problem to taki, że NIE NADAJE się dla naturalnych blondynek bo włosy odrastają ciemne....
ale jest skuteczny i dziala, widziałam osobiście efekty tej kuracji....

Kiedy byłam piękna i młoda :D stosowałam olejek rycynowy, ale dodawałam jeszcze żółtko i łyżeczkę soku z cytryny naprzemiennie z czarną rzodkwią. Ścierało się rzodkiew i tą papką smarowało, głównie, skórę głowy. Piekło przez chwilę(i śmierdziało) jak cholera, ale włosy wzmacniało, to fakt.
Obrazek

ilgatto

Post » Nie sty 08, 2012 21:14 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Erin pisze:Johaśka, ślicznie tam :)

Ilgatto, piękne koty :P

Bo wszystkie koty są piękne. Piękność to wszak rzecz względna :wink:
Obrazek

ilgatto

Post » Nie sty 08, 2012 21:18 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

a tak, czarna rzodkiew też ok...ale ciężko ją upolować w sensie kupić... najlepiej samemu posiać w ogródku :)
Aniu (dobrze pamiętam?) czy Sewerek to ten pręgutek? sliczności :1luvu:

Erin no ślicznie... ale mi babeczka zaśpiewała 380zł za dobę... za rodzinę z dwójką dzieci...
jeszcze jakby tak drugą rodzinkę wziąć to by dałorade bo ten domek na 8osób jest ale nikogo chętnego nie było...
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 08, 2012 21:19 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

O kurczę, nieźle. Ale to za domek, tak?
Szkoda, że ja sama. No, chyba żeby koty liczyć jako dzieci :wink:

Erin

Post » Nie sty 08, 2012 21:21 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Izuniu, jakbyś znała ma Podlasiu jakieś gospodarstwo w "zapadłej dziurze" (w sensie kontaktu ze światem), gdzie można przyjechać z psami, to daj mi znać, proszę. Obiecałam sobie, że w tym roku, wczesnym albo późnym latem (tak żeby turystów nie było) poszaleję i wybiorę się na tygodniowy odpoczynek. Należy mi się po tym całym szaleństwie remontowo-przeprowadzkowym... poza tym nie byłam na "urlopie" od prawie pięciu lat... Mam kilka miejsc gdzie chciałabym pojechać - Podlasie, rejony suwalsko-augustowskie lub Ziemia Kłodzka - ale to trochę daleko jak na mało doświadczonego kierowcę :roll:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie sty 08, 2012 21:22 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

tak, za cały domek... dlatego mówię, że jakby na dwie rodziny podzielić to jeszcze jak cie mogę....
może znajdzie się coś w niższej cenie a jak nie to pojedziemy w to samo miejsce co teraz byliśmy.... blisko domu a fajnie:las, rzeka, grzyby....cóż chcieć więcej... ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 08, 2012 21:23 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Jak będę coś wiedziała, to dam znać.

Erin

Post » Nie sty 08, 2012 21:25 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:Erin no ślicznie... ale mi babeczka zaśpiewała 380zł za dobę... za rodzinę z dwójką dzieci...

Szkoda, że nie mam tyle kasy, żeby tam kupić ziemię i dom postawić... a raczej dwa - jeden dla mnie, a drugi dla turystów :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie sty 08, 2012 21:27 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Asiu, tak Sewerek, Severino, Sevuś to ten pręgutek
Obrazek

ilgatto

Post » Nie sty 08, 2012 21:30 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Bianka 4 pisze:Szkoda, że nie mam tyle kasy, żeby tam kupić ziemię i dom postawić... a raczej dwa - jeden dla mnie, a drugi dla turystów :mrgreen:

jakis czas temu był w tamtych okolicach do sprzedania dom... nawet się zastanawialismy nad przeprowadzką bo była dość duża działka.... i myśl o agroturystyce po mnie wędrowała z pieśnia na ustach... ale zrezygnowalismy z prozaicznego powodu: za daleko troche, żeby jechać ot tak zobaczyć chałupę ;)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Nie sty 08, 2012 21:35 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

johaśka pisze:
Bianka 4 pisze:Szkoda, że nie mam tyle kasy, żeby tam kupić ziemię i dom postawić... a raczej dwa - jeden dla mnie, a drugi dla turystów :mrgreen:

jakis czas temu był w tamtych okolicach do sprzedania dom... nawet się zastanawialismy nad przeprowadzką bo była dość duża działka.... i myśl o agroturystyce po mnie wędrowała z pieśnia na ustach... ale zrezygnowalismy z prozaicznego powodu: za daleko troche, żeby jechać ot tak zobaczyć chałupę ;)

Ja miałabym bliżej, ale przypuszczam, że ceny już się zmieniły.... :roll:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Nie sty 08, 2012 21:38 Re: SREBRNOWŁOSA I TRZY NIEDŹWIADKI...wątek ostatni.

Bianka właśnie nie było to tak dawno temu.... bo to było w okolicach wiosny-lata......
Obrazek Obrazek

johaśka

[poprzednia][następna]