SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 16, 2011 21:46 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bianka 4 pisze:Nooo, największe sięgają chyba do połowy łydki, ale rzadko je się spotyka :mrgreen:

bo są w nogawce ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt gru 16, 2011 21:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mamaGiny pisze:
Bianka 4 pisze:Nooo, największe sięgają chyba do połowy łydki, ale rzadko je się spotyka :mrgreen:

bo są w nogawce ?

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pt gru 16, 2011 21:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

:ryk:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt gru 16, 2011 22:26 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Cześć Puś :piwa:
Fajny kot jesteś, wiesz? Duża mówi, że mógłbym być taki jak Ty- Pusiowy - okrągły, a jestem suchy. Ja suchy nie jestem :!: Jestem szczupłym kotem, o.
Ryszard :kotek:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob gru 17, 2011 1:23 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Obrazek

Aleście ciotki naprodukowały 8O :mrgreen:

juana pisze:Jestem szczupłym kotem, o.
Ryszard :kotek:

No Rys to ma sylwetke kota orientalnego, zwłaszcza na tym zdjęciu u kamari. Natomiast moje rude, od tyłu , to chyba nawet Punia przebije 8O :oops: :mrgreen:

Bianka 4 pisze:Ludzie nie wiedzą, lub zapominają, że yorki to teriery, czyli psy myśliwskie - w prawdzie na szczury, ale zawsze. Biorą takiego yorka dla dziecka jako żywą zabawkę, a później są problemy. Jak traktuje się yorka jak psa a nie pluszaka, to naprawdę są super, ale przyznam szczerze, że jak do tej pory tylko jednego takiego poznałam i to w dodatku miniaturkę :mrgreen:

Pelna nazwa to przecież yorkshire terrier :ok: To rzeczywiscie kiedys były psy użytkowe, podobnie jak jamniki, o których również zapomniano, że polują i zamieniono w tłuste , pokojowe kluchy.
Yorki - miniaturki, to sztucznie wyselekcjonowane zabawki, z waga bodaj do 1,2 kg 8O i wzrostem do kostki dorosłego człowieka. Często o bardzo wrednym charakterze.
Nie rozumiem, jak coś takiego chce się mieć, bo z TYM na spacer się nie wychodzi, to trzeba nosić i ubierac - i to jak ubierać 8O
A jak toto hałasuje :evil:

Gosiu , fotki Zofiji są przepiękne, nie, zeby reszta była nie taka, ale Zośka ma ten kobiecy wdzięk i czar :1luvu: :ryk: A reszta to chłopy :mrgreen: / mówię tylko o kotach, bo grzywka Michaśki jest zabójcza /

Gosia, a propos pieca, to ja sobie przypominam z dawnych lat, ze na początku, po przestawieniu / czyli regeneracji / należało przepalać przez kilka dni tak tylko ciut-ciut, dopiero jak szamot wysechł, to do wiwatu :piwa:
Przy takiej zimie , te dwie tony węgla powinny wystarczyć, u mnie kiedyś szły trzy tony na dwa piece pokojowe plus piec kuchenny, a chata była nawet nieotynkowana, budowana przed wojną

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Sob gru 17, 2011 7:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Witamy się z rana :)
Wczoraj padłam po ósmej i już wstałam.
Zaraz zniknę na chwilkę, żeby dać kociastym jeść i kawkę zrobić.
Ale wrócę :P

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob gru 17, 2011 8:40 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

MPusie nakarmione, kawka wypita, a Was nie ma 8O

Erin

Post » Sob gru 17, 2011 11:01 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Bo w sobotę trzeba się dobrze wyspać. :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob gru 17, 2011 11:14 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ale śpioch :mrgreen:

Erin

Post » Sob gru 17, 2011 12:34 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Ja robię pierogi z kapustą i grzybami :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob gru 17, 2011 12:34 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

alab108 pisze:Ja robię pierogi z kapustą i grzybami :ok:

Uwielbiam :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob gru 17, 2011 13:10 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

w zamian za pierogi oferuję michę makówek
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob gru 17, 2011 13:11 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Już robicie pierogi?
I potem co, mrozicie?

Erin

Post » Sob gru 17, 2011 14:48 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

Tak robię już od dawna. Kiedyś robiłam w wigilię, ale teraz już nie wyrabiam i trochę mi się nie chce ( może raczej to drugie). Zresztą są tak samo dobre to po co się męczyć. Robię z kapustą i grzybami i z ziemniaczkami ze smażoną cebulką i mrożę. Bigos już mam w słoikach. Kupuję za to paszteciki z kapustą i grzybami do barszczu z ciasta francuskiego. :P
Obrazek

alab108

Post » Sob gru 17, 2011 14:51 Re: SIEROTKA ZOSIA I KRASNOLUDKI - ciągle w czwórkę i do przodu!

mamaGiny co to są makówki?
Obrazek

alab108

[poprzednia][następna]