Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 22:24 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Dziewczyny, czy jest tu, na miau jakiś wątek na ciekawe i śmieszne (co nie znaczy, że głupie) powiedzonka?

Właśnie znalazłam coś takiego:
nie polemizuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...

Rozwaliło mnie na łopatki :lol:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob lut 19, 2011 10:10 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Wielbłądziu , Dranie , co słychać w pięknym świecie ? :roll:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob lut 19, 2011 12:35 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Kasiu, pobudka ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob lut 19, 2011 13:29 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Około 20 godzin. Chyba kolejny rekord :(
Nie pytajcie, co przez ten czas szarańcza zdążyła tu zrobić :roll:
Między innymi: stłukły mi mój nowiutki, śliczny kubek w kwiatki lawendy :(

Łeb napieprza jak wściekły. Katar trzyma się dzielnie.

Biorę się do roboty.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob lut 19, 2011 13:41 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

a ja w druga stronę ,może ze 3 godziny spałam :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 19, 2011 14:55 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

O ludzie. Ten durny wielbłądzi łeb boli mnie coraz bardziej makabrycznie :( Właśnie starłam podłogę (musiałam, cała była w 'stemplach' uroczych kocich łapek :twisted: , albowiem kocie uwielbiają wchodzić do mokrej wanny i zlewu... nie wspominając już o takim np. Maciusiu, który zwykł 'pić' wodę wyłącznie poprzez zamaczanie łapki w poidełku/misce i następnie metodyczne wysysanie tejże łapki :roll: ) - na klęczkach oczywiście, albowiem mopów nie uznaję ;) - i zaczął boleć jeszcze bardziej, dosłownie rozsadza mi całą mózgownicę :( Wczoraj pani doktorka, zamiast wypisać mi skierowanie do neurologa, o które ją poprosiłam, sama przepisała mi jakieś proszki na migrenę - ale tylko takie do podawania doraźnego (czyli zwalczające skutek, a nie przyczynę) - nie do końca o to mi chodziło :twisted: , więc chyba będę musiała zapisać się do kogoś innego i jednak spróbować wydębić to skierowanie :roll:

Jedyne, na co mam teraz ochotę, to powrót do wyrka. Czyżby nie wystarczyło mi te 20 godzin :( ...?
Dołek.
Dlaczego te pieprzone uczucia tak cholernie bolą i nie chcą przestać :( ...?
Momentami chciałabym być jakimś cyborgiem, ścianą albo butem z lewej nogi.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob lut 19, 2011 16:20 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Jakoś wcale Ci się nie dziwię że masz się ochotę wypoziomować z powodu migreny :roll: , jeśli jeszcze przy okazji zrobisz sobie okład z Drańskich futer to powinno to przynieść zdecydowaną poprawę :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Post » Sob lut 19, 2011 17:06 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Na tę pierniczoną migrenę nic mi ostatnio nie pomaga :( Chciałabym trafić do tej samej neurolożki, u której byłam kilka lat temu: może przepisałaby mi ten sam lek, co poprzednio (brałam go b. długo, ale w końcu przegonił ataki tego cholerstwa na dobre kilka lat).
Na razie obżarłam się tostami z takim cytrynowym smarowidłem z Marksa&Spencera (ubóstwiam je, do naleśników też jest przepyszne, mniammm :oops: ), zżarłam całe 4 :oops: , brawo :twisted: , pyszne białe pszenne pieczywko, wielbłądzie doopsko znowu urośnie :twisted:

A teraz naprawdę wracam spać :(

Wielbłądzio

Post » Sob lut 19, 2011 21:01 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Wstałam. Boli dalej :twisted:

A poza tym: niezmiennie parszywie smutno. Nie mam pomysłu ani na siebie, ani na całe to swoje przepitolone 30-letnie życie :( Gdyby nie koty, na 100% znów próbowałabym się stąd ewakuować.

Wielbłądzio

Post » Sob lut 19, 2011 21:24 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

No to dobrze, że są :P Nie smuć się Wielbłądziu Obrazek Wyjrzyj i zobacz, jak pięknie jest ma M'street ... tak bajkowo :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Sob lut 19, 2011 21:50 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Wielbłądzio pisze:Na tę pierniczoną migrenę nic mi ostatnio nie pomaga :( Chciałabym trafić do tej samej neurolożki, u której byłam kilka lat temu: może przepisałaby mi ten sam lek, co poprzednio (brałam go b. długo, ale w końcu przegonił ataki tego cholerstwa na dobre kilka lat).

Dihydroergotamina...?

Migrena to niestety jest paskudztwo... :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lut 19, 2011 21:53 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Jeśli chodzi o nazwę tego leku, to niestety za Chiny jej nie pamiętam :oops: Ale liczę na to, że jeśli pójdę do tej samej lekarki (której nazwiska też zresztą nie pamiętam, poza tym nie jest powiedziane, że nadal pracuje w tej samej przychodni :? ) z tym samym, to lek też dostanę ten sam.

Wielbłądzio

Post » Sob lut 19, 2011 21:56 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Dihydroergotamina to kropelki, w małej buteleczce, paskudne w smaku, daje się 15-20 kropel do pół szklanki wody i pije... dość skuteczny lek na migrenę, wypróbowany przez wiele lat...

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob lut 19, 2011 21:57 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

To w takim razie nie - bo ja brałam jakieś małe tabletki koloru pomarańczowego, w opakowaniu - szklanej fiolce.

Wielbłądzio

Post » Sob lut 19, 2011 22:06 Re: Jedyne takie Dranie. Trzy miesiące bez Bidonka [`] :(

Wielbłądzio pisze:Wstałam. Boli dalej :twisted:

A poza tym: niezmiennie parszywie smutno. Nie mam pomysłu ani na siebie, ani na całe to swoje przepitolone 30-letnie życie :( Gdyby nie koty, na 100% znów próbowałabym się stąd ewakuować.

Na szczęście masz całe to kochające Cie Drańskie stadko więc choćby dlatego ewakuację odłóż na czas bliżej nieokreślony :wink: .
A ja niedawno miałem okazję przekonać się jak bardzo kochana jest nakrapiana księżniczka :P , jej radość z faktu że poszli sobie od nas obcy dla niej goście była bardzo wyraźna :P ,
jak nic jesteśmy skazani na siebie aż po horyzont i ciszę zza której się listów nie pisze... :wink:

bubor

[poprzednia][następna]