Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 29, 2011 10:35 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Cieszę się, że Maja się tak pięknie zadomowiła i cała czwórka coraz lepiej się dogaduje.

Bardzo jestem ciekawa, jak wczorajsza wizyta u weta - czy było szczepienie, czy odrobaczenie?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 29, 2011 12:31 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Maja była odrobaczana, szczepienie w przyszłym tygodniu. Ma śliczne ząbki, oczka, uszka i pani wet ocenia ją na rok-dwa lata, więc podobnie jak wasza wetka :)

Nasza pani wet poczęstowała Maję chrupkami - Maja nic. Po prostu nie wie, że chrupki leżące na blacie są jadalne. Wrzuciłyśmy chrupeczki do pokrywki od pojemnika, Maja uznała, że to miseczka i dosłownie się na nie rzuciła. Co potwierdza teorię o braku węchu.
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw gru 29, 2011 12:34 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Niuniusia :1luvu:
co mogło uszkodzić węch Mai?

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Czw gru 29, 2011 14:47 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Ważne, że Maja trafia do miseczki i ma apetyt :ok:
I że poza tym jest w dobrej formie. :ok:
A węch - w warunkach domowych nie jest taki ważny.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw gru 29, 2011 15:01 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Bazyliszkowa pisze:Ważne, że Maja trafia do miseczki i ma apetyt :ok:
I że poza tym jest w dobrej formie. :ok:
A węch - w warunkach domowych nie jest taki ważny.

dokladnie..:) najwazniejsze, ze ma taki kochający domek i ze poza brakiem węchu jest zdrowa :D Pomijając jeszcze fakt ze taaaaka sliczna :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw gru 29, 2011 16:46 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Maja :mrgreen: pewnych zapachów to nawet lepiej nie czuć :ryk: Mania

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt gru 30, 2011 22:22 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Majka i Mania od 20 minut z przerwami się tłuką. Nie interweniuję, bo nie wygląda to szczególnie niebezpiecznie. Maja jest większa, ale Maniutek nie daje sobie w kaszę dmuchać ;)
Melisa jest za to przerażona. Patrzy na nie i wygląda znowu tak 8O
Obrazek

Conchita

Post » Pt gru 30, 2011 22:54 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Portrecik Maji

Obrazek

Dali mi kość ze świątecznej gęsi, bo mówią, że lubię...

Obrazek

I okazuje się, że prawie wszyscy lubią (Emma nie)

Obrazek

Obrazek

Tak Maja wyglądała na początku (na krześle pod stołem)

Obrazek

Cztery koty to już dużo kotów

Obrazek

Obrazek

Ta zabawka jest fajna

Obrazek

Świetna!!!

Obrazek

Ja mam fajniejszą. To moja prywatna fabryka konfetti. Proszę zwrócić uwagę na gustowne wygryzienia.

Obrazek

Maja śpi rozpłaszczona

Obrazek

A tu jeszcze cukiereczek-Maniutek-słodziutek ;)

Obrazek
Obrazek

Conchita

Post » Pt gru 30, 2011 23:04 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Oj, zachwycające :1luvu: . Maniusia na ostatnim zdjęciu - mega rozkoszniak :1luvu: .
A jeśli chodzi o kości to starajcie się dawać surowe, bo gotowane twardnieją i się rozszczepiają na ostre kawałki i nie są tak dobrze przyswajane jak surowe :ok: . Mania z tą kością w miseczce :lol: - bardzo kulturalna z niej kicia :lol: .

karola7

Od: Pon paź 25, 2010 18:18

Post » Pt gru 30, 2011 23:33 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

:love:
Pod koniec roku całkiem spory wysyp zdjęć :mrgreen:
Cudne masz te dziewczyny, po prostu przepiękne
A Maniutek jest takim kluseczkiem jak Zdzisia i nawet futerko ma jak ona - też ci się tak palce w nią zagłębiają jak w pluszowego królika? :D
Piękne umaszczenie ma Maja - rzadko kiedy podobają mi się szylkretki na zdjęciach, bo rzadko który aparat potrafi sensownie złapać te wszystkie odcienie i załamania światła w sierści. Maja idealnie współpracuje z aparatem - powinna zostać modelką 8)
Ale masz radochy w domu!

pozytywka

Post » Pt gru 30, 2011 23:48 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Ja kocham wszystkie nasze koty. Ale Maniutka, przyznam szczerze, darzę uczuciem wyjątkowym, bo na jej widok mam ochotę ją zjeść. Ze względu na jej słodki tłusty brzuszek i gęste futerko oraz niesamowity charakter. To jest kot-słoneczko, tak jak Caillou :1luvu:

Ja dzisiaj - Maniusiu, ty nie możesz dostać więcej chrupek, bo nie ukrywajmy, jesteś już grubiutka...
TŻ - No wiesz! Ja ci też tak będę mówił! To dlatego Mania z nami nie spała wczoraj, jest na Ciebie obrażona!
Ja - Ale co, może szczupła jest?
TŻ: Odczep się! Ona jest jak Gerard Depardieu albo Robin Williams! Po prostu CHARAKTERYSTYCZNA!
:ryk:
Obrazek

Conchita

Post » Pt gru 30, 2011 23:51 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

:smiech3:

Dla mnie Mania już zawsze będzie bliźniaczka Caillou :D
Czasem się łapię na tym, że myślę, że one powinny się spotkać , bo pewnie świetnie by się razem bawiły :mrgreen: ; jakby to były koleżanki z przedszkola :wink:

pozytywka

Post » Pt gru 30, 2011 23:57 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

Do nich jest też podobna Bajka od Bazyliszkowej ;)

Zapomniałam napisać, że Maja jest niezwykle inteligentna. Wszystkie zwyczaje innych kotów łapie w mig - gdzie się śpi, jak wskakiwać na blat, jak kraść jedzenie (to szkoła Melisandry :twisted: ). Ale także te dobre - rozkłada się na tym samym dywaniku, co Mania i w ten sam sposób pokazuje brzuch do miziania. Słowo daję, że to podpatrzyła i naśladuje.
Obrazek

Conchita

Post » Sob gru 31, 2011 0:00 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

:mrgreen:
fajna dziewuszka :ok:

pozytywka

Post » Sob gru 31, 2011 9:14 Re: Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - TAK, DOKOCENIE :)

jak miło popatrzeć na szczęśliwe kotki i ich Dużych :mrgreen:
Conchita pisze:Cztery koty to już dużo kotów

a tam za jakiś czas zapragniecie jeszcze :ryk: kotów nigdy dość :mrgreen:
wszystkiego wesołego w Nowym Roku :1luvu:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

[poprzednia][następna]