Niki (FeLV+) - startujemy w konkursie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 03, 2012 19:33 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

A jakie ma do tego lazurowe oczy 8O 8O 8O :mrgreen:
Super, że humor dopisuje :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt lut 03, 2012 19:49 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

selene00 pisze:Łał!! I brzuszek i te czarne łapiny rozciapierzone!!! :1luvu:
Niki!! Ty cudzie natury! :love:
Nie wiem co to jest, że jak tu wchodzę, to egzaltowana się robię. :oops:
Wiedziałam, że Ci się spodoba 8)

O tak, lazur, tylko w Nikusiowych oczach mogę go zobaczyć i pomarzyć o odpoczynku :(
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Pt lut 03, 2012 20:23 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

No, lazur też mi się marzy. I jakas fajna plaża... :roll:
Słoneczko, ciepełko, laba...
Zamiast tego mróz trzaskający :twisted:
Od trzech lat nie odkręciłam kaloryferów na maxa.
Do przedwczoraj :twisted:
Wszystkie mam na full - przynajmniej w domu mi ciepło :twisted:

Duszek686

Post » Pt lut 03, 2012 22:30 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

szybenka pisze:
Nikusia wszystkim gościom puszcz oczko z uśmiechem :mrgreen:

Obrazek

Moja Ukochana Love :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt lut 03, 2012 22:48 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Świetne puszczone oczko z uśmiechem :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt lut 03, 2012 22:48 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

W poprzednią niedzielę chciałam sfocić naszych ptasich gości i taki ptaszek mi wpadł w obiektyw, trącając mnie po drodze :twisted: :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Pt lut 03, 2012 23:23 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Goście nas odwiedzali, m. in. dwa dzwońce, a Niki skamieniała :)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I doleciała sikorka, a Niki nadal ani drgnęła.
Obrazek

Sikorka taka zaciekawiona, że aż oglądała mój pokój ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

szybenka

Post » Sob lut 04, 2012 1:00 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Fajnie ma Niki z tym karmnikiem. Nie nudzi się.
Przy ostatniej fotce zastanawiałam się, kto na kogo się zasadza. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lut 04, 2012 18:35 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

szybenka pisze: :ryk: :ryk: Nigdy nie sprawdzałam wytrzymałości Niki. Bywało, to odległe czasy ;) że bawiłyśmy się bez przerwy 3-4 godz., ale oczywiście z krótkimi odpoczynkami panny, jak robi i Twój Bronio. Wtedy jednak nasze zabawy nie były tak żywiołowe, jak teraz - miałam mniej pomysłów i mało znałam Nikuśkę.
Niki również szybko się męczy, podobno ma na to wpływ przebyte zapalenie płuc, ale chęć do szaleństw jest cały czas, np. takich:

Pomysły, to jest to czego mi czasem brakuje. :oops: Chyba będę Was prosić o jakieś natchnienie. Bronio kocha wędki i bieganie z przeszkodami. Widzę, że Nikusia też ma jakieś przeszkody :P
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie lut 05, 2012 19:26 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Hamaczek nadal na topie. Wiele nocy Nikuśka śpi w nim i dopiero rano przychodzi na pieszczoty. Zastanawia mnie, że nie przeszkadza jej gorąco buchające z kaloryfera - kotkę mi podmienili? A może zmieniają się jej preferencje? :roll: Księżna pani... - chyba jej tak zostanie ;)

Obrazek

Obrazek

fiszka13 pisze:Pomysły, to jest to czego mi czasem brakuje. :oops: Chyba będę Was prosić o jakieś natchnienie. Bronio kocha wędki i bieganie z przeszkodami. Widzę, że Nikusia też ma jakieś przeszkody :P
Mi też pomysłów brak. Czasem zwykłe rzeczy, kt. jakoś zainteresują Niki, natchną mnie.
Mam masę piór, za kt. paniusia szaleje i robię z nich różności. Gł.piórka na patyku, ale i pojedyncze długie, kt. drażnię kicię na kołdrze lub kocu i wtedy jest polowanie na całego, jednak muszą być spełnione 2 warunki: długie pióro (np. kacze lub gęsie, 20-25 cm) i obcięte pazury, inaczej skutkuje to wieloma ciętymi i szarpanymi ranami - okropność :!:
Kolejna zabawka, to myszka włóczkowa udekorowana kurzym pióropuszem i taki stwór przymocowany do wędki :mrgreen:
I kolejny pomysł, to coś imitującego owady i małe ptaszki. Na kawałku papieru lub szeleszczącej folii (biorę takie z kopert z okienkiem) zawijam trochę mocnej nici i zostawiam długi koniec (tak na 1-1,5m), abym miała możliwość rzucania lub majtania nad kotem. Do tego czasami przymocowuję małe piórka.
Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam ;) Wszystko jest proste i tanie i lepiej cieszy kota niż gotowe, superanckie zabawki :mrgreen:

Niki też biega przez przeszkody i kocha skoki na fotele, kanapy, łózko. Tylko cel polowań musi być ciekawy, coby kotkowi opłacało się wysilić ;) Moje mieszkanie, zwłaszcza duży pokój to jeden wielki Sajgon 8) rozstawiam pudełka, pufy, tunel, drapaki tak, aby Niki miała kryjówki na przyczajenie, labirynty do przeszukania i przeszkody do pokonania. I oczywiście nie chce mi się sprzątać tego placu zabaw, bo następnego dnia też się przydaje ;) Mało kto z moich znajomych to rozumie i niestety goście, to u mnie duże niepotrzebne porządki ;)
Obrazek

szybenka

Post » Nie lut 05, 2012 19:29 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

W takie srogie mrozy i Nikisia polubiła ciepełko :ok:

Duszek686

Post » Nie lut 05, 2012 19:50 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Słodko śpi na tym hamaczku. :mrgreen:
Wcale jej się nie dziwię, chętnie zajęłabym taką miejscówkę. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie lut 05, 2012 20:26 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Dzięki szybenko :1luvu: wszelkie pomysły są na wagę złota jak się ma jedynaka. Bronio też najbardziej lubi robione zabawki :wink: ciekawe co w nich jest - czyżby dopasowanie do preferencji :lol:
U nas najlepiej sprawdzają się wędki ze sznurków, gumek i tasiemek. Myszki czy piórka na końcach nie wzbudzają zainteresowania, ale jak koniec wędki jest z gumki i wije się na podłodze.... o to jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Potem jednak się nudzą. Na pewno "odmałpuję" pomysł z torem przeszkód. :lol: To chyba bardzo urozmaica zabawę. :ok:
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie lut 05, 2012 22:10 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Nikutku :1luvu: :1luvu: jak ja CIę kiedyś dorwę :oops: :oops: :oops: :oops:

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lut 05, 2012 23:40 Re: Niki (FeLV+) - słodka, wrażliwa zagadka... to już 2 lata :)

Czyżby Mysia startowała w konkursie? :)
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]