Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
joluka pisze:Majorka jest w tej chwili na Hillsie struwitowym i Animondzie Integra Protect - nie wiem, czy to nie pomaga - ale jeszcze mamy miesiąc specjalistycznej karmy przed sobą (dostaliśmy prikaz na 3 miesiące i potem ponowne badanie moczu)....
tillibulek pisze:joluka pisze:Majorka jest w tej chwili na Hillsie struwitowym i Animondzie Integra Protect - nie wiem, czy to nie pomaga - ale jeszcze mamy miesiąc specjalistycznej karmy przed sobą (dostaliśmy prikaz na 3 miesiące i potem ponowne badanie moczu)....
a sika duze ilosci, czy male?
Marzenia11 pisze:Ja robiłam badanie moczu po miesiącu - tak chciałam i też okazało się, ze wet tak sądzi. karmy lecznicze to leki i trzeba uważać z zakwaszaniem moczu, aby nie przekwasić i nie zafundować kotu tych drugich kamieni (chyba szczawianów), które są znacznie trudniejsze do wyeliminowania.
Marzenia11 pisze:Kup karmę. Ja naprawdę wyprowadziłam na karmie kicie ze struwitów. I to na długi czas. Teraz mają dość liczne, a nie bardzo liczne. Wszystko kwestia karmienia. Myślę, ze po przeleczeniu możesz spokojnie pozostać na barfie i powinno wystarczeć. Z drugiej strony skoro Rubka je suchą to na siłę jej wciskać barfa? Ja wiem, też bym chciała, ale patzrę zawsze z perspektywy kota, a nie swojej (wyjątek: leczenie i dawanie tabletek).
tillibulek pisze:Joluka, ten barf, ktorego ja stosuje, na podstawowym przepisie jest bardzo prosty - wystarczy zamowic kilka suplementow w sklepie AnimalCare i mieszasz suplementy z wodą, mieso tniesz, robisz sosik, zalewasz i gotowe - moge pomoc jakbys chciala sprobowac
joluka pisze:tillibulek pisze:Joluka, ten barf, ktorego ja stosuje, na podstawowym przepisie jest bardzo prosty - wystarczy zamowic kilka suplementow w sklepie AnimalCare i mieszasz suplementy z wodą, mieso tniesz, robisz sosik, zalewasz i gotowe - moge pomoc jakbys chciala sprobowac
Tillku - pamiętam o Twojej propozycji i nieustannie wdzięczna jestem! ale właśnie z powodu Majorki nie przestawiam się na barfa, bo ona nie cierpi niestety surowego mięsa.....- nigdy jeszcze nie zjadła.....
tillibulek pisze:a reszcie koteckow nie nalezy sie dobre jedzonko?w koncu nie masz tylko jednej Majorki
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 110 gości