» Śro lis 17, 2010 17:54
Re: Luna, Pati, Lady Gaga, Mieciaszek ma chore nerki :(
takie było wstępne pierwsze podejrzenie po badaniu krwi, w badaniu palpacyjnym nie można było wyczuć jednej nerki, teraz po usg i badaniu moczu wiemy ze to nie nerki jako takie, że sprawa jest na odcinku od nerek do przewodów moczowych. Ja mam w domu dwa koty, i dwie kuwety, nie jestem w stanie stwierdzić ile Mietek siusia, u weta nie udało sie nic z Mietka wycisnąć,a próbowaliśmy dwa razy, nawet na usg pęcherz był słabo wypełniony choć Mietek tego samego dnia przed południem dostał 250ml kroplówki, dopiero po zamknięciu kota w odosobnieniu na całą noc udało mi się z suchej kuwety zlać może ze 20 ml moczu.
Sylwia ja nie przytaczam na forum całych swoich rozmów z wetem, piszę o ogólnej konkluzji, o etapach stawiania diagnozy. Rozmawiałam z wetem o różnych możliwościach, o wszelkich możliwych opcjach, także np. o chłoniaku. Kot zdrowy nie jest, wiemy tylko że udało się problem "złapać" na bardzo początkowej fazie rozwoju że tak powiem.
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilchwyprzedaż szafy, zapraszam