Gliwice.Moje trzy futerka.Bury i Toto dwa piwniczaki;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 9:37 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Co do Rudiego to tak. W nocy wylazł z transporterka i pierwsze co zrobił to zjadł wątróbkę i wołowinkę.I wylizał śmietankę. Wody chyba nie tknął.
Czyli "lubię ale w dzień jeść nie będę" :twisted:
Potem wlazł do kuwetki i to dwa razy pod rząd. Potem zaczął zwiedzać pokój, wlazł nawet na komodę i patrzył na mnie z wysoka. Bałam się, że skoczy na łóżko i mnie zagryzie :mrgreen:
Potem wlazł na parapet i patrzył przez okno. Wstałam i głaskałam go, nie uciekał.
A potem...zasnęłam :wink:
Rano szukałam go bo w transporterku nie siedział, znalazłam pod kanapą :roll:

ps
Moje koty obrażone, żaden nie spał ze mną :(
Darcia futer nie ma, ewentualnie syczenie :ok: Zresztą moje nawet nie wchodzą do pokoju w którym siedzi Rudi :|

Ile trzeba odczekać po odrobaczeniu żeby zaszczepić kota? :roll:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Nie wrz 12, 2010 9:42 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Z tego co pamiętam to 7 dni,przynajmniej tak ze szczeniakami miałam...
Gosiara

Post » Nie wrz 12, 2010 9:44 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Amanda_0net pisze:Co do Rudiego to tak. W nocy wylazł z transporterka i pierwsze co zrobił to zjadł wątróbkę i wołowinkę.I wylizał śmietankę. Wody chyba nie tknął.
Czyli "lubię ale w dzień jeść nie będę" :twisted:
Potem wlazł do kuwetki i to dwa razy pod rząd. Potem zaczął zwiedzać pokój, wlazł nawet na komodę i patrzył na mnie z wysoka. Bałam się, że skoczy na łóżko i mnie zagryzie :mrgreen:
Potem wlazł na parapet i patrzył przez okno. Wstałam i głaskałam go, nie uciekał.
A potem...zasnęłam :wink:
Rano szukałam go bo w transporterku nie siedział, znalazłam pod kanapą :roll:

ps
Moje koty obrażone, żaden nie spał ze mną :(
Darcia futer nie ma, ewentualnie syczenie :ok: Zresztą moje nawet nie wchodzą do pokoju w którym siedzi Rudi :|

Ile trzeba odczekać po odrobaczeniu żeby zaszczepić kota? :roll:

kurczę, nie pamiętam :oops: ale chyba z tydzień
a nie możesz go do mnie przywieźć?, maluchy wczoraj miały 7 dni od szczepienia, tylko wiesz, u mnie jeden pokój, rudy musiałby wespół z innymi kotami być, kurczę, martwię się o Ciebie, nie warto zadzierać z tż, jeszcze Ci się może przydać :roll: :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie wrz 12, 2010 9:55 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Marysiu Mogę, oczywiście, że mogę ale nie wiem czy nie musiała być zamknąć Rudiego w klatce.
On musi poczuć, że nic mu nie grozi a klatka nie będzie temu sprzyjała. Trzeba go głaskać często, brać na ręce
Musi wiedzieć, że ze strony człowieka nic mu nie grozi nawet w dzień, nie tylko w nocy.
Myślę, że DT u Antares byłby dla niego najlepszy (oczywiscie jeśli Antares dalej chce być dla Rudolfa DT :wink: )
I jeśli była by taka możliwość to było by to najlepsze rozwiązanie, nie chcę też obarczać Ciebie jeszcze jednym futrem
jak była by możliwość umieszczenia go w nie zakoconym domu.
Myślę, że rozumiesz :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Nie wrz 12, 2010 10:20 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

U mnie DT oczywiście aktualne. Jest u mnie jeszcze Raszo, ma pojechać do nowego domu z początkiem nowego tygodnia. Tylko mnie martwi, że Raszuś znów troszeczkę zaczął kichać :roll: a z tego co wiem to Rudolf jest zupełnie zdrowy póki co... mam nadzieję, że to przejściowe i nie skończy się jakimś nawrotem kataru.

Tak na dobrą sprawę, dla Rudiego to już nawet DS się zgłaszał. Zastanawiam się, czy aby go tak nie przerzucać z miejsca na miejsce, nie byłoby dobrze go od razu umieścić w DS (o ile jeszcze osoba ta jest chętna) oczywiście z zastrzeżeniem, że zostanie przeprowadzona niedługo kastracja.

Jak sądzicie?

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Nie wrz 12, 2010 10:25 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Najlepiej dla kocia byłoby prosto do DS :ok:
Tylko, czy wyrażą zgodę, jeśli nie ma jeszcze szczepień i kastracji? Rozumiem, że koszty wspólnymi siłami można pokryć, jeśli taka byłaby wola DS.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Nie wrz 12, 2010 10:37 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Nie wiem czy DS da sobie radę z nieoswojonym kotem. W sumie Rudi dziki nie jest, jest tylko wystraszony i nieufny.
DS jeśli chce może w każdej chwili przyjechać i zobaczyć Rudiego :)
Szczepienie i kastracja to oczywiście priorytet, bez tego nawet mowy nie ma o adopcji 8)
Nie wiem czy jutro Tż nie pojedzie w trasę, jakby jechał to Rudi będzie miał przez następny tydzień TDT u mnie.

Antares ja podaję Psotce Beta glukan. Kupiłam na allegro i robię jej kuracje tygodniowe jak zaczynają jej łzawić oczka i podkichuje. Jedna kapsułka starcza w sumie na 5-6 dni. Mieszam jej odrobinkę z sosem z whiskasa. I jak do tej pory to działa.
Przestała kichać i coraz rzadziej łzawią oczka. Jak chcesz to podjedź do mnie dam Ci kilka kapsułek :ok:
Mieszkam przy Toszeckiej :wink:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Nie wrz 12, 2010 10:49 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Amando dzięki wielkie sąsiadko! Widzę, że my tu w trójkę razem z Sisay blisko siebie mieszkamy :ok:
Póki co nie panikuję...mam wrażenie, że kot jeszcze oczyszcza nosek po tamtym katarze...bo ten jego katar to solidny był.
No i jak tylko Raszo zostanie odebrany przez nowych Opiekunów to dam znać na PW albo zadzwonię jeśli mi prześlesz na PW swój numer ;).
Przykro mi, że TŻ tak reaguje... :(

Antares

Post » Nie wrz 12, 2010 11:01 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Antares mi też...najgorsze jest to, ze nie przemwaia nic do niego.
Mówię, tłumaczę, że kot pójdzie niedługo, że nie zostanie.
Nie i już :evil:
Bo on tak chce...cholera pan i władca. A kotu nigdy nawet kuwety nie posprzątał. Żadnemu :?

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Nie wrz 12, 2010 11:10 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Faceci... :evil:
Wrrrrrr.... :evil: :evil: :evil:

Antares

Post » Nie wrz 12, 2010 11:23 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Oni lubią mieć ostatnie słowo i poczucie władzy 8)
Powiedz mu, że jak mu tak zależy, to postarasz się w przyszłym tygodniu go gdzieś na szybko umieścić.
Nie musi wiedzieć, że Antares już od tygodnia na rudego czeka :twisted:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie wrz 12, 2010 11:24 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

w zaistniałej sytuacji :lol: moja decyzja o adopcji rudzielca /teraz OLKA/
została szczęśliwie przyspieszona !,Postaram się stworzyć mu jak najlepszy DT
z nadzieją że stanie się DS. nie ma na co czekać zabieram OLKA do domu :ryk:
Obrazek

myszorek40

Od: Sob sie 28, 2010 17:11

Post » Nie wrz 12, 2010 11:27 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

myszorek40 pisze:w zaistniałej sytuacji :lol: moja decyzja o adopcji rudzielca /teraz OLKA/
została szczęśliwie przyspieszona !,Postaram się stworzyć mu jak najlepszy DT
z nadzieją że stanie się DS. nie ma na co czekać zabieram OLKA do domu :ryk:

Ooo! No nieźle się dzieje 8) :mrgreen:

Antares

Post » Nie wrz 12, 2010 11:32 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

:1luvu:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Nie wrz 12, 2010 11:43 Re: Gliwice.Moje trzy futerka i Rudi już na TDT.Czekamy na DT ;)

Antares pisze:Amando dzięki wielkie sąsiadko! Widzę, że my tu w trójkę razem z Sisay blisko siebie mieszkamy :ok:
:(

A Ty gdzie mieszkasz? :mrgreen:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

[poprzednia][następna]