Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sty 15, 2010 22:11 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

SIBy są średniej wielkości - moje mają oba nieco ponad 6 kg.
Są niebieskookie! :D Syberyjskie Neva Masquerade. Teraz już jako osobna rasa Neva Masquerade, w FIFE przynajmniej, bo WCF uznało je chyba wcześniej.

Teraz ja Cie odeślę do wątku :D. Szura ma takie koty i pewnie odpowie na wszystkie pytania:
viewtopic.php?f=1&t=91513
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pt sty 15, 2010 22:55 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Ale fajny pig-pong po wątkach. Od MCO, przez SIB do Nevek. :lol:

Jek, jeszcze kilka ras Ci zostało. :mrgreen:
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt sty 15, 2010 22:58 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

MariaD pisze:Jek, jeszcze kilka ras Ci zostało. :mrgreen:

I Pluszon 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Sob sty 16, 2010 17:30 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

redaf pisze:
MariaD pisze:Jek, jeszcze kilka ras Ci zostało. :mrgreen:

I Pluszon 8)

Was is das "Pluszon"? Chyba nie to co myślę? :wink:
Ale Wy się nie smiejcie, bo jeśli mam wyżebrać zgodę na dokocenie to kot tym razem musi spełniać wymagania TŻta. Czyli: ma być żywiołowy i chętny do zabawy (jak Sybirek), przytulać się i mruczeć (jak Murka), być rozmiarów Brendy i mieć kolor abisyńczyka(czekoladowego), bo dziś na wystawie spodobały mu się z wyglądu abisyńczyki. I bądź tu mądry! A ja bym chciał żeby najlepiej miał niebieskie oczu, znaczenia ciemne i długie lub półdługie futro. No i żeby nie darł się jak syjamy. Macie pomysł na takiego składaka? To poroszę o propozycje :lol:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Sob sty 16, 2010 17:49 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Jek w KK! :D :dance:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob sty 16, 2010 20:22 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Pluszon to nie co, a "kto" :lol: . Redaf ostatnio wyadoptowuje koty w takim tempie, że pewnie i swojego rudalona Pluszona z rozpędu wyda i się nie zorientuje :mrgreen:

Twoje poszukiwania mi przypomniały wątek anulki, mój wpis i odpowiedź Marii :twisted: :
MariaD pisze:
Monostra pisze:W sumie wyobraziłam sobie ideał kota: MCO starego typu, o umaszczeniu point (ale takim ciemnym, seal? - gubię się, w każdym razie wyraźna ciemna maska), niebieskich oczach i charakterze SIB-a. Skarpetek może nie być

MCO o charakterze SIB i umaszczeniu newy?
Obrazek

Obrazek

A poważnie, wydaje mi się, że najbliżej tego składaka będzie kocurek nevka seal, jeśli się przymknie oko na abisyńczyka :wink: . Kocur SIBa i Nevki może być spokojnie wielkości kotki MCO. Ja mam słabość do kocurków :lol: - z kotów, które miałam, były zdecydowanie mniej humorzaste, a bardziej mrucząco-przylepne i zabawowe.
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob sty 16, 2010 20:35 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Monostra pisze: Redaf ostatnio wyadoptowuje koty w takim tempie, że pewnie i swojego rudalona Pluszona z rozpędu wyda i się nie zorientuje :mrgreen:

Się nie bój, czuwam nad swoim spadkiem. Obrazek

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Sob sty 16, 2010 21:29 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

No to szukam składaka, płeć obojętna bo i tak ciach! Apo wystawach i tak TŻta będę ciągać, bo mu to dobrze robi na charakter - kocieje! Nie marudził o zakupy
( a przedtem silikon mu przeszkadzał - cena!!!!), sam z siebie zaproponował kupno drapaka lub jego zrobienie (tylko po co skoro kocice z ażurowych schodów zrobiły sobie punkt obserwacyjny a drapią specjalnie dla nich przycięty pień drewniany postawiony w salonie :twisted: ). A abisyńczyka wybiłam mu z głowy opisem charakteru wygooglanym "niechcący". Dzięki wszystkim za rady, zaczyna mi się coś w głowie porządkować!

A Pluszona przepraszam za niezamierzoną depersonifikację :wink:

Jek

Post » Sob sty 16, 2010 22:48 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

:ryk: :ryk: :ryk: przypomniala mi sie ta rozmowa hahahaha i przerazenie Marii :wink: :wink:

Tak ciemne znaczenia to seal-po pelnym wybarwieniu to kolor gorzkiej czekolady -ragdolle maja seal colourpoint jak moja Smakusia -ale hehe zywiolowe to one sa umiarkowanie..zabawy kocie i owszem , ale co znaczy wymagana zywiolowośc??
Ragdolle są póldlugowlose :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob sty 16, 2010 23:14 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

anulko, nie czekoladowe. U Nevek i SIB ten kolor nie występuje - najmysia, córka Szury kiedyś w ich wątku wyjaśniała, bo też się pogubiłam. Seal to o nevek czarny, a taki z pełną, ciemną maską to seal solid. Uff :D
Żywiołowość dość trudno zdefiniować, to trzeba zobaczyć :mrgreen: .
Można celować w rasę, w dużym stopniu w wygląd, w charakter też, ale przecież koty od sztancy robione nie są - Sybi i Trykot są bardzo podobne i bardzo różne jednocześnie :D .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Sob sty 16, 2010 23:26 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

ja myslalam ,ze jak ragdole maja seal ...to i reszta tak samo rozumie ten kolorek.....przepraszam za wprowadzenie w blad :roll: :oops:

ja mam 3 koty, kazdy ma inny charakter i ja to szanuje :))) chca skacza, nie chca tez im wolno :lol: podobnie z zywiolowoscia...zywiolkiem na razie u mnie jest Rys i odetchnelam z ulga bo rozruszal statecznego Gucia :ryk:
A Smakusia ma ich wszystkich pod kontrola :D i lubi sie ruszac :lol:

Nevki sa bardzo ładne...., ragdolle, kazda rasa ma w sobie cos....ale ja zwariowalam na punkcie miaukonow...mco z wlasciwej hodowli to jest to :)))
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie sty 17, 2010 9:53 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Mnie tam podobają się i nevki i ragusie i sibki. Zobaczymy co się trafi, co los przyniesie. Bo znów nastawiam sie na adopcję - TŻ mówi że mamy wystarczającą ilość kotów, no chyba że jakiś będzie potzrebować domu :twisted: .

Jek

Post » Nie sty 17, 2010 13:32 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Rozebrałam naszą "choinkę". Towarzystwo spało, więc spokojnie przesunęłam stół, poukładałam na nim pudełka na bańki i sama weszłam. Za parę sekund na stole pod nogami byli wszyscy :evil: . Jeden wyciągał bańki z pudełka, dwa siedziały tuż pod gałęzią z zadartymi głowami włażąc mi pod nogi, zachwycone że igły na nie lecą.
Zeszłam, łapnęłam Sibiego, zaniosłam do innego pokoju i zamknęłam.
Zgarnęłam buczącego z oburzenia Mohera. Niosąc go, spotkałam wracającego Sybirka - nie zamknęłam drzwi na klucz :mrgreen: .
Zamknęłam Mohera, potem z nim Trykota.
Wróciłam po Sibiego. Przez szybę już widziałam skaczącego na klamkę Trykocinka - szybko przekręciłam klucz. Sybi został internowany w innym pokoju.
Posprzątałam, słuchając zawodzeń świrków. Jak je wypuściłam, o mało łap nie połamały lecąc sprawdzić, co się bez nich działo.
Moher jest śmiertelnie obrażony. Mnie?! Mnie zamknąć?! Udał się na emigrację zewnętrzną i wewnętrzną do łazienki, uchyla się od ręki i strzela ogonem :twisted: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Nie sty 17, 2010 14:15 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Monostra pisze:Moher jest śmiertelnie obrażony. Mnie?! Mnie zamknąć?! Udał się na emigrację zewnętrzną i wewnętrzną do łazienki, uchyla się od ręki i strzela ogonem :twisted: .

Hrabia Moher internowany. Zgroza.

:lol:

PS. opis jakby żywcem wzięty z opisu oburzonej hrabini Bary.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie sty 17, 2010 14:42 Re: Kocia Koalicja 2 - Sybirek zwampirzony

Biedne koty pomagać chciały. Ach ci ludzie :D

A nevy mają taki sam charakter jak klasyczne SIB-y.
Ostatnio edytowano Nie sty 17, 2010 14:53 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]