moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 14:14 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Jest jak jest ale nadal walczymy

19 lipca Dziunia ma mieć konsultacje kardiologiczna echo ekg m.innymi pod kontem znieczulenia do operacji.

Mam dwa tygodnie na zdobycie około 200 zł na wizytę.

W środę kolejna wizyta i badania - zobaczymy co dalej

Jeżeli zdecydujemy że to już koniec to z wizyty u kardiologa skorzysta Nala .....

Cały czas mam nadzieję że się uda że da się coś jeszcze dla niej zrobić ....

Że kardiologicznie będzie w miarę oki że przeżyje narkozę
Że uda się zoperować

ech .........

Tequili się udało dwa razy przechytrzyć kostusie więc liczę na to że jej też się uda .....
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie lip 10, 2011 8:07 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Hej dawno mnie na wątku nie było.

Walczymy antybiotyk na pewno będzie długo - co najmniej 3 miesiące znowu mamy ogromną ilość bakterii w moczu ( 2 000 000 )
Dziunia dostaje leki na atonię pęcherza, przeciwzapalne, przeciwwymiotne oraz leki wspomagające pracę nerek bo produkcja moczu maleje.

18.VII krew biochemia + morfologia, usg jamy brzusznej ( głównie nerki, pęcherz i śledziona - która jest mocno powiększona) badanie moczu

19.VII konsultacja kardiologiczna ekg + echo - pod kontem znieczulenia do operacji

20.VII zapadnie decyzja czy i kiedy jedziemy do Wrocławia na konsultacje chirurgiczną. Wszystko jest zależne od wydolności serca.

Nala w miarę

Tequila w miarę

Mufasa włączone leki na wrzody i refluks czuje się kiepsko ale zanim leki zadziałają musi ciut potrwać.

Ja jeszcze dycham
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon lip 11, 2011 10:29 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Głaski dla wszytkich dzieciaków. Trzymam cały czas mocno kciuki i myslę o Was.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon lip 11, 2011 20:23 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Jest jak jest .......

Walczymy

W następną środę podejmiemy decyzje co dalej

To jest zależne co z jej sercem

Jeżeli kardiolog zezwoli na narkozę to jedziemy do Wrocławia na konsultacje - być może od razu z operują.
ale najprawdopodobniej będzie kontrola konsultacja i ustalenie terminu.

Trzeba jeszcze oznaczyć grupę krwi oraz zabezpieczyć ewentualnie krew do transfuzji ......

najprawdopodobniej śledziona tez zostanie usunięta .....

Tylko te nieszczęsne pieniądze ........ :cry: :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro lip 13, 2011 18:36 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Dopiero znalazłam wątek, nie doczytam - przepraszam, ale będziemy wchodzić regularnie.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro lip 13, 2011 19:07 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

MaryLux pisze:Dopiero znalazłam wątek, nie doczytam - przepraszam, ale będziemy wchodzić regularnie.

dziękujemy za odwiedziny :1luvu: :1luvu:

Mufasa od jutra intensywnie się będzie rehabilitował

Nala w miarę oki
Tequila w miarę oki

Dziunia .....Tak sobie.. bez leków przeciwbólowych była bardzo niespokojna nie spała i miała zmniejszony apetyt.
Leki spowrotem włączone i jest lepiej
Leki na atonię powoli obniżamy - ale coś mi wygląda ze znowu trzeba będzie wrócić do dawki początkowej.

W poniedziałek rano jedziemy na wizytę kontrolną + badania
We wtorek o 11:30 echo, ekg + konsultacja kardiologiczna.

a potem zobaczymy co dalej .......

Antybiotyk podskórnie co 24 godziny przeciwbólowe podskórnie co 24 godziny + tabletki dwa razy dziennie
Koty tabletki 3 razy dziennie

Rozpiska w widocznym miejscu bo inaczej bym się pogubiła ......

Pozdrawiamy i o kciuki prosimy
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro lip 13, 2011 20:57 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Są kciuki. I drapki dla wszystkich ;)
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro lip 13, 2011 21:00 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Niezmiennie trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie lip 17, 2011 16:42 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Dawno nie zaglądałam

Nala w miarę oki apetyt ma kontrolne badania za jakieś 14 dni ( mocz morfologia biochemia ekg rtg )

Mufasa się rehabilituje - bardzo ale to bardzo mu to nie odpowiada bo kolanko boli :(
Na razie masaż i ćwiczenia bierne co drugi dzień na zmianę z solluxem czerwonym.
Hydroterapia co 2-3 dni bo się przyzwyczajamy do ćwiczeń w wodzie.
Elektrostymulacja wkrótce.

Tequila od kilku dni mniejszy apetyt a dzisiaj odmówiła jedzenia . Jest karmiona na siłę. :(
Dostała leki rozkurczowe parafinę laktulozę.

Najprawdopodobniej do pogorszenia przyczynił się kamień na zębach - boli to jeść nie chce. źle gryzie gorzej trawi jelita uszkodzone i brzuch boli........
U niej kolejna narkoza jest zagrożeniem. Ale nie mamy wyjścia :(

Najprawdopodobniej sanacja w drugiej połowie tego lub na początku przyszłego tygodnia.
Trzeba czasowo odstawić aspirynę cardio.
Oczywiście jak będę miała za co :cry: :cry:

Psica leki antybiotyk przeciwbólowe przeciwzapalne co 24 godziny podskórnie.
Witaminy minerały raz na dobę.
Leki na atonie pęcherza odstawione - niestety od razu to widać mocz oddaje znowu raz na dobę - mocz zalega :cry:

Jutro rano planowo usg, morfologia, biochemia badanie moczu - pod warunkiem że odda jeżeli nie to cystocenteza.

Jadę jutro do weta bez pieniędzy będę wetkę prosić o zrobienie na krechę ... :cry: :oops:

Jest ciężko bardzo ciężko. :cry: :cry: :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie lip 17, 2011 16:46 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

Poprosze dane na pw do konta
krynia08

Post » Nie lip 17, 2011 17:18 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

jak dobrze pójdzie to w poniedz będzie paczka ode mnie
i nie będziesz musiała mieć kreski u weta..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Nie lip 17, 2011 17:19 Re: Jak ukraść śmierci każdą wspólną chwilę ...:-( Walczymy

dolabra pisze:jak dobrze pójdzie to w poniedz będzie paczka ode mnie
i nie będziesz musiała mieć kreski u weta..

Super :1luvu: :1luvu:
IT'S OVER

Etiopia

[poprzednia][następna]