Bombilla ma DOM!!! :D :D :D gratulujemy dokocenia, mb!!! :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 02, 2008 20:12

mb pisze:Że rośnie wszerz - to się zgodzę :smiech3:

Nie ważne. Ważne, że rośnie :P

kasia86 pisze: U mnie chudzieńki Franuś waży 4,5 kilo. Wet powiedział ze wcale nie jest chudy a ja już chciałam mu jakieś specyfiki na apetyt dać, ale jestem głupol

Ja wysłałam rodziców do weta z 4,5 kg Antkiem, aby został przebadany i dostał coś na apetyt :oops:

mb pisze:Jeszcze trochę, a okaże się, że moje biedne koty są głodzone :ryk:

My tego nie powiedzieliśmy :wink: Będziemy Cię bacznie oserwować 8)

kciuk pisze:7 kilowy Miecio 8O - chcialabym go zobaczyć 8)

To może jeszcze Baks o wadze 7,kg :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=73433&highlight=

Jak Wam mijają te piękne letni dni? :D

Pozdrawiamy całą Waszą piątkę i życzymy wiele wspólnych wspaniałaych chwil :D No i prosimy o wymizianie dziewczynek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro lip 02, 2008 20:37

Baksa też obejrze z przyjemnością :)

I oczywiście nowe zdjęcia kotek - rezydentek tego uroczego wątku :)

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Śro lip 02, 2008 21:22

A ja nie mogę się doczekać, kiedy moja Kasieńka przytyje, teraz jest straszny chudzielec :( bo ona tylko by ciekała, szalejka jedna :D

Najważniejsze, żeby tylko kotki były zdrowe, i jak najdłużej były z nami na tym ziemskim padole! :D

Teraz upały to pewno Bisia, Mrusia, Kasia i Kropcia mniej korzystają z ogródka, a bardziej doceniły domowe pielesze? :wink:

Kciuk, Twoja Madzieńka też śliczna :1luvu:

Pozdrawiam wszystkie pańcie i ich koteczki :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 03, 2008 19:57

kciuk pisze:A teraz chciałabym pochwalić się moim kotkiem :oops:
W końcu udało mi się zrobić zdjęcie Madzi :P

Obrazek

Madzia jest przepiękna :love:

I widać z wyrazu buzi, że, mimo lękliwości, jest chyba obdarzona silnym charakterem :wink: :lol:

Głaski dla piękności :D

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lip 03, 2008 20:14

Dziękujemy za pozdrowienia :D

anna09 pisze:
mb pisze:Jeszcze trochę, a okaże się, że moje biedne koty są głodzone :ryk:

My tego nie powiedzieliśmy :wink: Będziemy Cię bacznie oserwować 8)

O, ja biedna :( I za co to wszystko :cry: :wink:

kasia86 pisze:A ja nie mogę się doczekać, kiedy moja Kasieńka przytyje, teraz jest straszny chudzielec bo ona tylko by ciekała, szalejka jedna

Kasieńka ma na główce podobną "czapeczkę", jak Mieciu.
Więc jest możliwe, że wkrótce upodobni się do niego także pod względem ilości ciałka :smiech3:

U nas trwa ciężki tydzień. Od wtorku wychodziłam codziennie na bardzo długo i biedne koty mogły cieszyć się ogródkiem dopiero popołudniu. Z mojej nieobecności też były niezadowolone, a biedna Bisia chyba bała się dzisiaj, że ja już w ogóle nie wrócę, bo po moim powrocie łaziła za mną, zaglądała mi w oczy, domagała się głaskania, leżała koło mnie na krześle w kuchni, jadła ze mną i cały czas mruczała, aż się zachodziła. Mruczała nawet podczas zakraplania oczek.
A nowe zdjęcia zrobię w sobotę lub niedzielę.

Pozdrawiamy wszystkie Ciocie tak samo gorąco, jak gorąco jest "na polu" :lol:
A wszystkim kotkom przesyłam dobranockowe drapanko za uszkami :D

mb

Post » Czw lip 03, 2008 21:43

Biedna Bisia, boi sie pewno, żeby znowu nie została sama na poniewierce. :(
Wie jak jej dobrze u Ciebie, i nie chce tego stracić! Tak mi się wydaje.
Mb, Bisia Cię kocha :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pt lip 04, 2008 10:47

wszystkie kotki kochają mb :D

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Pt lip 04, 2008 18:12

kasia86 pisze:Biedna Bisia, boi sie pewno, żeby znowu nie została sama na poniewierce. :(
Wie jak jej dobrze u Ciebie, i nie chce tego stracić! Tak mi się wydaje.

Też tak myślę - że boi się stracić dom. Z tego powodu także pewnie płakała w taksówce, bo jechałyśmy długo i mogła myśleć, że ją wywożę z domu całkiem.
kasia86 pisze:Mb, Bisia Cię kocha

kciuk pisze:wszystkie kotki kochają mb

Pozostaje mi tylko nadzieja, że tak jest, bo dzisiaj Bisia już mnie oburczała, gdy chciałam jej natrzeć boczków :lol: , Kaśka pogryzła, bo wolała biegać niż dać się ponosić pańci na rękach, Kropcię ciekawił tylko ogródek po deszczu, a Mruśkę zdołałam pogłaskać tylko po ogonie, bo dla niej najważniejszy jest dobry, dzienny sen w poduchach :smiech3:

mb

Post » Pt lip 04, 2008 22:10

mb pisze:Pozostaje mi tylko nadzieja, że tak jest, bo dzisiaj Bisia już mnie oburczała, gdy chciałam jej natrzeć boczków :lol: , Kaśka pogryzła, bo wolała biegać niż dać się ponosić pańci na rękach, Kropcię ciekawił tylko ogródek po deszczu, a Mruśkę zdołałam pogłaskać tylko po ogonie, bo dla niej najważniejszy jest dobry, dzienny sen w poduchach :smiech3:

Przynajmniej wiesz, że żywią wobec Ciebie jakieś uczucia :wink: To lepsze niż obojątność :wink:

Pozdrawiamy i życzymy Tobie i dziewczynkom kolorowych snów :D Prosimy o wymizianie dziewczynek i wycałowanie ich ślicznych główek :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob lip 05, 2008 8:53

anna09 pisze:
mb pisze:Pozostaje mi tylko nadzieja, że tak jest, bo dzisiaj Bisia już mnie oburczała, gdy chciałam jej natrzeć boczków :lol: , Kaśka pogryzła, bo wolała biegać niż dać się ponosić pańci na rękach, Kropcię ciekawił tylko ogródek po deszczu, a Mruśkę zdołałam pogłaskać tylko po ogonie, bo dla niej najważniejszy jest dobry, dzienny sen w poduchach :smiech3:

Przynajmniej wiesz, że żywią wobec Ciebie jakieś uczucia :wink: To lepsze niż obojątność :wink:

Też tak myślę! :lol:

To my musimy się dostosować do naszych zwierzaków, wiedzieć co który lubi, czego nie lubi, czy lubi drapanko pod bródką, czy pod brzuszkiem, czy może za uszkiem! :conf:
I jeszcze, kiedy lubi, bo w nieodpowiednim momencie to mogą podrapać!
To wszystko, jak i wiele innych rzeczy, my musimy wiedzieć, dla dobra naszych milusińskich :wink:

Dobrze, że popadało, bo już nie szło wytrzymać! :crying:

Pozdrawiam i życzę przyjemnej soboty. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Sob lip 05, 2008 10:33

Pozostaje mi tylko nadzieja, że tak jest, bo dzisiaj Bisia już mnie oburczała, gdy chciałam jej natrzeć boczków , Kaśka pogryzła, bo wolała biegać niż dać się ponosić pańci na rękach, Kropcię ciekawił tylko ogródek po deszczu, a Mruśkę zdołałam pogłaskać tylko po ogonie, bo dla niej najważniejszy jest dobry, dzienny sen w poduchach
- oj tam, radość radością, ale ile można? Życie toczy się dalej...
Poza tym, skąd będziesz wiedziała, że się cieszą, jeśli będą się cieszyć cały dzień? A jeśli znowu znikniesz na długo i znowu trzeba będzie okazać radość z Twojego powrotu, przywiązanie i w ogóle - toż środków wyrazu braknie :strach:
No, racjonalnie trza do sprawy podejść :roll:

:lol:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lip 05, 2008 20:31

Chyba macie rację :roll:

A poza tym: czy jest ktoś jeszcze, kogo Kasia by TAK gryzła :?: ; i czy jest jeszcze ktoś, na kogo Bisia by TAK burczała :?:

Nie, nie ma nikogo takiego i to też jest coś warte :lol:

Zdjęcia będą jutro - głównie piękne "portrety we wnętrzu" :smiech3:

A dzisiaj życzymy wszystkim Ciociom i wszystkim kotkom dobrej nocki :D

mb

Post » Nie lip 06, 2008 10:40

A więc - poniżej nowe zdjęcia.
Na 3 pierwszych - Bisia w większej rozdzielczości (świetnie widać jej gęste, kędzierzawe futerko). Na 2 ostatnich widać wyraźnie, że pańcia przeszkadzała Kropci w zaśnięciu :lol:
Nie ma zdjęć Mrusi, bo nie wyszła zbyt ładnie, a to niestety dlatego, że znowu pojawiły się jej w okolicy oczu jakby zacieki, bardzo słabo widoczne, ale jednak :( Jadła ostatnio Acanę, ale że kupki były za mało wzorcowe :wink: dodałam jej Exigenta, i to chyba przez to. Dodatkowo Kropcia absolutnie nie chce przerzucić się na Acanę, więc od przyszłego tygodnia będziemy testować jeszcze inne karmy.
Dobrze, że chociaż Bisia je wszystko, co dostanie :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mb

Post » Nie lip 06, 2008 11:21

Wzrok Kropci, hmm... wymowny, bym rzekła 8)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie lip 06, 2008 12:00

Ale masz piękne tygrysy! :love:

Pozdrawiamy i miziamy weekendowo!!! :D
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

[poprzednia][następna]