monochromatycznie i nie tylko

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt paź 12, 2012 20:44 Re: monochromatycznie i nie tylko

to tak jak mój Piotrek ;)
tylko 1 dzień różnicy...ech Wy poukładane Panny :)

no to ametyst albo szafir Madziu :ok:

EDIT: ewentualnie jaspis jeszcze :kotek:
Ostatnio edytowano Pt paź 12, 2012 20:48 przez magdaradek, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt paź 12, 2012 20:47 Re: monochromatycznie i nie tylko

Magija pisze:panna
6.09

Ależ to moja data urodzin :ok:
Zdecydowanie szafir.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Pt paź 12, 2012 21:28 Re: monochromatycznie i nie tylko

No tak, cioteczki wybrały szafir. Ale on nie jest tańszy od bursztynu Obrazek
Poszukam jaspisu oceanicznego - wzmacnia wątrobę, pęcherzyk żółciowy, cały układ trawienny i układ krążenia; wspiera i wzmacnia w warunkach stresu, pochłania negatywną energię.
Rodochryzot też się przyda. Awenturyn - obowiązkowo.
I można je nosić w kieszeniach.

a z 14.09 jest jakaś ciocia? Obrazek

Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt paź 12, 2012 21:29 Re: monochromatycznie i nie tylko

A może brylant? :wink: :mrgreen:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pt paź 12, 2012 22:44 Re: monochromatycznie i nie tylko

Noc Kairu. Kamień o dużej mocy, ciemny, mroczny, a mimo to pełen życia. Idealnie do Magiji pasuje.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pt paź 12, 2012 23:01 Re: monochromatycznie i nie tylko

Diament,
diament najlepszym przyjacielem dziewczyny jest :ok: :ok: :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt paź 12, 2012 23:05 Re: monochromatycznie i nie tylko

Georg-inia pisze:Noc Kairu. Kamień o dużej mocy, ciemny, mroczny, a mimo to pełen życia. Idealnie do Magiji pasuje.

Tak się wtrącę, bo trochę na kamieniach się znam. Noc Kairu to tzw. manmade, czyli wytwór człowieka a nie ziemi. Mocy, które przypisywane są minerałom nie posiada.
Onyks czarny i mroczny, a oszlifowany błyszczy cudownie :)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt paź 12, 2012 23:11 Re: monochromatycznie i nie tylko

Onyks albo dymny kwarc, morion :)

Kciuki nadal trzymane :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Sob paź 13, 2012 7:05 Re: monochromatycznie i nie tylko

ło matko ale Magija będzie miała tych klejnotów :ryk:
a do ozdób teraz jest bardzo modny krzemień pasiasty - rzadki na świecie - w Polsce obecny.
śliczny - szaro biały w paseczki :)
a moje ulubione to tygrysie oko i piasek pustyni (jam bliźnię ;) )
ale wróżka ze snu mi powiedziała kiedyś, że mam sobie zrobić biżuterię z jadeitu...a jeszcze nie zanabyłam...bo brzydki ten jadeit był.
Może się wybiorę teraz :D
Obrazek

magdaradek

Post » Sob paź 13, 2012 7:42 Re: monochromatycznie i nie tylko

ja się w ogóle na tym nie znam
ale widzę, że tu większość wie o co chodzi z tymi kamieniami- ja kiedyś nosiłam kryształ górski na szyi - dodawał mi sil i energii, jak energia słabła trzeba było go wypłukać pod wodą, najlepiej w górskim strumyku
a może tez na szyję bym chciała Ciotuniu ten kamyczek? Na rzemyczku sobie uwieszę i będę paradować po oddziale

p.s - baba gaduła nie wytrzymała się zaczęła odzywać, jest nieszczęśliwa z powodu braku słuchacza, odpowiadam półgębkiem i zakańczam rozmowę, nie chcę być chamem ale też nie chcę skazać się na wieczne dziamanie przez cały weekend
3 dzień chemii przede mną - wszystko się poopóźniało przez te przeprowadzki ii nie zeszła mi jeszcze chemia z nocy
pobujam się pewnie do jutra rana
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob paź 13, 2012 7:43 Re: monochromatycznie i nie tylko

ale jak się czujesz Madziu po tej chemii?
Obrazek

magdaradek

Post » Sob paź 13, 2012 7:47 Re: monochromatycznie i nie tylko

magdaradek pisze:ale jak się czujesz Madziu po tej chemii?

nie napiszę, że super
daję radę
narzekać nie będę
:wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob paź 13, 2012 18:41 Re: monochromatycznie i nie tylko

maueczarne pisze:
Georg-inia pisze:Noc Kairu. Kamień o dużej mocy, ciemny, mroczny, a mimo to pełen życia. Idealnie do Magiji pasuje.

Tak się wtrącę, bo trochę na kamieniach się znam. Noc Kairu to tzw. manmade, czyli wytwór człowieka a nie ziemi. Mocy, które przypisywane są minerałom nie posiada.
Onyks czarny i mroczny, a oszlifowany błyszczy cudownie :)

jak to mówi nasz kolega Wituś - "no i ch...j, ale ładnie tańczę" ;) Noc Kairu ładna jest jak nie wiem. Onyks jest inny całkiem, mam kilka naszyjników z onyksu :)

Madzia, Lolka się popsuła trochę :oops: Tylko się nie martw, nie całkiem, troszeczkę tylko i już byliśmy u Cioci Ani. Po pierwsze znalazłam na niej strupolca, na kostce. Ona ma tyle plam i plamek, że w ogóle tego wcześniej nie zauważyłam, dopiero jak się kotłowałyśmy na łóżku to mi pod palce weszło takie chropowate. Oczywiście zeskubałam to, bo brudne, z glebą było. Smaruję poleconym przez Pozytywkę Tribiotykiem, Ania W mówi, że dobrze, żeby smarować. A po drugie - dziś zaczęła kuleć na prawą rękę. Obejrzałam jej to, ale nic nie znalazłam, a ona coraz bardziej tę łapę w górze zaczęła trzymać, więc zaraz wsiedliśmy w auto i pojechaliśmy. Nie wiem, nikt nie wie, boli jeden palec i nadgarstek, może z rozbiegu wpadła w jakąś dziurę i naciągnęła ścięgna. Dostała tabletki jakieś, po pół dwa razy dziennie.

A Wiesiek dopiero wczoraj mi się przyznał...
Jak byłam w pracy to wypuścił psy na dwór. Strasznie dziamotały przy bramie, ale nie zwracał uwagi. W końcu przestały, Wiesiek je zawołał i przybiegł tylko Rastek :strach: Szczęście moje zbladło, serce mu do gardła podeszło, no ładnie, szczekały bo się bronić chciały, a tu ktoś UKRADŁ LOLKĘ!!! Najpierw Buba została dwa razy zgubiona, a teraz nam Lolkę z zamkniętego podwórka ukradli. Przez 15 minut popitalał po podwórku, zaglądał wszędzie, płot centymetr po centymetrze przeglądał, czy jakoś nie wyszła, no nie ma! kamień w wodę. Jak już wziął telefon, żeby do mnie dzwonić, to Blondynka wylazła zza domu, tam w tych chaszczach przy płocie od Benka siedziała i nic! zero reakcji na wołanie!
Dwa dni Wiesiek potrzebował, żeby ochłonąć na tyle, żeby się przyznać do akcji. Udało mi się zgubić kilka razy kocięta w mieszkaniu, owszem. Ale 12-kilogramowego psa? 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob paź 13, 2012 20:56 Re: monochromatycznie i nie tylko

Bo Blondynka postanowiła ogłuchnąć na to ucho, którym słyszała, że ją Wiesiek woła.
Magiczne, utalentowane psi ma Magija Obrazek

Magija, mówisz i masz. Kryształ górski powinien być ale górskich strumyczków na tej giełdzie nie będą sprzedawali.
Woda ze Stawów Stefańskiego może być? No co, niedaleko mam po nią Obrazek
Chcesz "spękany", matowy czy tylko oszlifowany? Nie odpowiadaj, kupię to, co mi się spodoba, no przerąbane maszObrazek

Maueczarne ma rację, Noc Kairu jak i Piasek Pustyni, żadnych właściwości kamieni naturalnych nie mają. Ale faktycznie, jako syntetyki prezentują się pięknie.

Magijko, trzymaj się dzielnie, bo musisz zobaczyć, co kupię.
A poza tym czekamy codziennie na Twoje relacje Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Sob paź 13, 2012 22:03 Re: monochromatycznie i nie tylko

Fakt, Noc Kairu ładna. Szkoda tylko, że mocy szczególnych do tego swojego wyglądu dodatkowo nie ma. Piasku Pustyni nie lubię, bo ogólnie brązów nie lubię. A kocham od zawsze ametysty. A najbardziej te z najwyższej półki pięknie oszlifowanie, mniam :)

Magija nie daj się. Gadule książkę pożycz. Może zacznie czytać i będzie spokój. Tylko koniecznie jakieś romansidło ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]