Drabik, Felicjan, Aster: Pablo odszedł....

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob gru 19, 2009 18:43 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Oooo, tymczasik :mrgreen:
To mocne kciuki za dobry dom dla niego :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob gru 19, 2009 18:46 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Oto Pędzel Pablo, miziak jakich mało :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cały czas leży u mojej mamy na kolanach, mruczy i udeptuje :)
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob gru 19, 2009 19:01 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Fajny słodziak :D
W czarnym mu do twarzy :wink:

mahob

Post » Sob gru 19, 2009 20:43 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Piękny czarnuszek :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie gru 20, 2009 18:56 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Rezydenci nadal wściekli, najbardziej warczy Aster, największy luzak to Drabik, który już zdążył obwąchać Pędzelka bez warczenia i syków. Feluś na wszelki wypadek omija go dużym łukiem. Aster zachowuje się jak krygująca się panna: z jednej strony warczy i syczy, z drugiej przesiaduje przed klatką i obserwuje wszystko, co mały robi, a najbardziej, jak bawi się myszką. Jakby nie mógł pójśc do drugiego pokoju :twisted: Darmowe kino.
Feliway w kontakcie oczywiście założony.

Dzisiaj Pędzel był ze mną na akcji dobroczynnej w Galerii Krakowskiej - dzielnie pomagał w chodzeniu z puszką, pozwalał się głaskać, a nawet wzbudził zainteresowanie u kilku osób. Nie zapeszam...... Wytrzymał prawie trzy godziny, to sukces jak na małego kota. Mam nadzieję, że udało się wiele zebrać.
Mój TŻ przyniósł go do domu, wstawił do klateczki, mały rzucił sięna chrupki, popił wody i padł spać. A teraz znowu szaleje z myszką.
Obrazek

miszelina

Post » Nie gru 20, 2009 23:51 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

dzielny chłopak, super dał radę :1luvu:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 21, 2009 8:01 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

miszelina pisze:Dzisiaj Pędzel był ze mną na akcji dobroczynnej w Galerii Krakowskiej - dzielnie pomagał w chodzeniu z puszką, pozwalał się głaskać, a nawet wzbudził zainteresowanie u kilku osób. Nie zapeszam...... Wytrzymał prawie trzy godziny, to sukces jak na małego kota. Mam nadzieję, że udało się wiele zebrać.
.

Oj, to dzielny faktycznie :)
I kciuki za zainteresowanych :ok:

mahob

Post » Pon gru 21, 2009 8:51 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

ślocznotek! i do tego jaki dzielny :1luvu:
kciuki za domek trzymam

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon gru 21, 2009 10:42 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

miszelina pisze:Feliway w kontakcie oczywiście założony.

Powiedz czy ten Feliway działa ? I gdzie kupiłaś ? :roll:

Bo domyślam sie że już stosowałaś ....
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Pon gru 21, 2009 11:08 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

amyszka pisze:

Stosowałam wcześniej, jak oswajałam Astra. Według ulotki dyfuzor emituje kocie feromony policzkowe, co uspokajająco działa na koty, wycisza agresję wobec innych kotów i ogólnie pomaga w walce z kocim stresem. Trzeba stosować minimum 4 tygodnie, jeden dyfuzor wystarcza na powierzchnię ok. 70 m2.

Mnie osobiście ciężko jednoznacznie stwierdzić, czy Astrowi pomogło właśnie to, ale stosowaliśmy go też w fundacyjnej kociarni i tam efekty były widoczne po kilkunastu dniach.

A kupić można zarówno przez net (np. w animalii), jak i w lepszych sklepach zoo. Przez net oczywiście tańsze, w sklepie sam wkład kosztuje ok. 80 zeta, wkład z dyfuzorem dwar razy tyle :(
Obrazek

miszelina

Post » Pon gru 21, 2009 11:17 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

miszelina pisze:
amyszka pisze:

Stosowałam wcześniej, jak oswajałam Astra. Według ulotki dyfuzor emituje kocie feromony policzkowe, co uspokajająco działa na koty, wycisza agresję wobec innych kotów i ogólnie pomaga w walce z kocim stresem. Trzeba stosować minimum 4 tygodnie, jeden dyfuzor wystarcza na powierzchnię ok. 70 m2.

Mnie osobiście ciężko jednoznacznie stwierdzić, czy Astrowi pomogło właśnie to, ale stosowaliśmy go też w fundacyjnej kociarni i tam efekty były widoczne po kilkunastu dniach.

A kupić można zarówno przez net (np. w animalii), jak i w lepszych sklepach zoo. Przez net oczywiście tańsze, w sklepie sam wkład kosztuje ok. 80 zeta, wkład z dyfuzorem dwar razy tyle :(

Dzięki za info :D Rozejrzę się u siebie i w necie :wink: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto gru 22, 2009 22:08 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Nie wiem czy będę miała czas jeszcze tu zajrzeć przed świętami więc już dziś składamy Wam serdeczne życzenia ...

ObrazekZdrowych ,Pogodnych i Beztroskich Świąt ! :D
ObrazekObrazek

amyszka

Post » Wto gru 22, 2009 22:13 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Obrazek

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro gru 23, 2009 13:38 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

I ja się dołączam do życzeń - wszystkiego najlepszego :D Wesołych świąt :ok:
Ja też należę do tych co za świętami nie przepadają, więc...żeby jak najlepiej się wszystko udało :wink: :ok:

mahob

Post » Pt gru 25, 2009 21:41 Re: Drabik, Felicjan, Aster i .......... tymczas Pablo

Pędzel Pablo szaleje, zaczepia duże koty, morduje myszki i pochłania ogromne ilości jedzenia :)
Najchętniej bawi się z Asterkiem, może dlatego, że miedzy nimi jest najmniejsza różnica wieku.

Dzisiaj zlikwidowałam małemu klatkę. Powód jest jeden: mały żeby skorzystać z kuwety, wskakiwał do otwartej klatki. Kuweta stojąca obok go nie interesowała.
Ja wiem, że on miesiąc w lecznicy w klatce siedział i tak się nauczył, ale w DS nie będzie przecież miał klatki, musimy go oduczyć. Kuwetę zamkniętą postawiłam na miejscu klatki, kuwetę odkrytą obok. Zobaczymy, dzisiaj pierwsza noc.
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]