Maybach, Taurus i Topik :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 21, 2008 23:07

TyMa... a ogórki w końcu zakisiłaś??? kota przypadkiem nie???

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt sie 22, 2008 9:54

Matahari pisze:TyMa... a ogórki w końcu zakisiłaś??? kota przypadkiem nie???

:strach:

TyMa... Napisz jak łobuzy.
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pt sie 22, 2008 15:42

Ja dopiero teraz widzę, że gdy pisałam, że mimo chorych brzuszków zachowują się normalnie, miałam na myśli moje nienormalne pojęcie o normach zachowania maluchów. Porównywałam je do małego Tymka, który przecież w ich wieku zupełnie nie widział. Zwłaszcza Tajri ma ADHD! No bo w dzień prawie wcale nie śpi, jest bez przerwy w biegu, wciska się w każdy kąt, na niczym nie skupia swojej uwagi. Dziś dostał się na telewizor, stojący na komódce i zabezpieczony z boków poduszkami przed Maybachem. Podskakiwał, zaczepiał się pazurkami o poduszkę, podciągał i hulaj dusza, piekła nie ma!. Znalazł dojście do ostatniej ostoi moich kwiatów, do półek z ceramicznymi, fajansowymi i szklanymi kotami, delikatnymi filiżaneczkami do mokki po prababci. Musiałam podostawiać kolejne poduchy. Żebyście widzieli reakcję odwiedzających mnie gości! Dziś był dalszy dzień kiszenia kotów, tfu! ogórków.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Pt sie 22, 2008 15:55

To znaczy, że one dopiero teraz zaczynają pokazywać rogi? 8O
A to wcześniej to było NIC? :strach:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt sie 22, 2008 21:01

Dalej tam włazi i zrzuca kotki, już naprawdę nie wiem, którędy! Topik przy nim to ideał!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Pt sie 22, 2008 21:21

TyMa pisze:Topik ok, a Tajri znów Smektę dostaje...

cały czas tak samo?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Pt sie 22, 2008 21:43

No, dziś rano też dostał, wieczorem była kupa daleka od ideału. Czekam aż lek zadziała. Topik nabiera ciałka, gołym okiem widać róznicę między nimi, ale też Tajri ma więcej enrgii i mniej je.
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Sob sie 23, 2008 9:04

W nocy nad Bydgoszczą przeszła burza z ulewą, a ja wieczorem pogotowałam następna porcję prania i rozwiesiałam na balkonie. Potem w strugach deszczu ściągałam to i rowieszalm po całym domu. Po naturalnym prysznicu i pobudzeniu kotów mogłam zapomniec o dalszym spaniu. Przy dzisiejszej pogodzie Maybe senny, a maluchy - przeciwnie, no bo w domu tyle się pozmieniało: nowe kartony, posłanka, nakrycia mebli. Jakież szanse do dewastacji to stwarza! Czuję się jak Syzyf albo ofiara natręctw, bo piorę czyste, myję to, co nie jest brudne.
PRECZ Z PIERWOTNIAKAMI!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Sob sie 23, 2008 14:08

TyMa pisze:PRECZ Z PIERWOTNIAKAMI!

:ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sie 23, 2008 14:18

Ugotowałam świeże siemię lniane, zlałam do słoiczka, pozostawiając ziarenka w garnku, by je wyrzucić jak ostygną. Po chwili zniknęły z garnka! Mam nadzieję, że im nie zaszkodzą. Szorowalm podłogi, najpierw płynem do dezynfekcji, potem drugim, by pozbyć się zapchu. Poodstawiałam stolik i krzesła i poszłam zmienić wodę. Za chwilę zastałam kolejny kwiatek w pozie dogorywającej wśród rozsypanej ziemi na umytej podłodze. Maluchy sprytnie wykorzystały miejsce, w które postawiłam krzesło, by dostać się na wyżynne tereny. Pobrudziły sobie łapki, a na mój widok zwiewały po całym domu, znacząc go na czarno. Syzyfem być ,lalalala, Syzyfem być...
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Sob sie 23, 2008 14:21

TyMa 8O
Tobie jeszcze chce się śpiewać??
NA pocieszenie wstawię zdjęcia tapety kuchennej u mnie... 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob sie 23, 2008 21:11

Tak sobie siedzę i napiszę, że podziwiam tego powera i siłę. Tyle przebojów jak na takie małe kociaki, eh. No ale teraz w końcu wiadomo co jest, w końcu jest światełko w tunelu, że będziesz miała zdrowe koteczki.

edit: one już szczepione są 2 razy?

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie sie 24, 2008 7:52

Niestety, od początku sierpnia są leczone, co wyklucza 2. szczepienie i nie mam pojęcia, kiedy będą do niego gotowe. Power to ja mam, zwłaszcza przed południem, jeśli tylko upałów nie ma.
Komitywa między Tajrim a Maybem rośnie. Maluch budzi się i pędzi na fotel, na kórym leży duży, mruczy, przeciąga sie przed nim, a ten go wylizuje. Taurus nadstawia mu brzusio, głaszcze łapkami. Topik to gaptuś. Wczoraj pierwszy raz wskoczył na parapet - kolejny fiołek w koszu. Wieczorem buszował po półkach, a gdy wołałam go po imieniu, od razu zeskakiwał i biegł do mnie na kolana. Myślę, że to jednak kwestia ich ubarwienia, do rudego Maybach przywykł, z szarym Filonem - walczył. Nie oznacza to, że atakuje malucha czy robi mu krzywdę, po prostu nie wchodzi z nim w relacje a i Topik ma przed nim respekt, to widać. Maybach wreszcie przyzwyczaił się do mniejszych porcji jedzenia i nie żebrze ustawicznie. Wieci, że on nawet poczas jedzenia, gdy tylko Tajri do niego podchodzi, bez słowa usuwa się od miski? Mam przekochane koty!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Post » Nie sie 24, 2008 7:55

A wiesz, ze moje stare też ustępują gówniarzom przy miskach? 8O A że małe futrują, jak hipopotamy, to muszę dorosłe karmić osobno, chroniąc je przy tym przed zachłannymi paszczadłami niedorostków :lol:
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Nie sie 24, 2008 9:30

Odchudzany Maybach jeszcze misek ustępuje? Świat się kończy :lol:
ObrazekObrazek

villemo5

[poprzednia][następna]