mir.ka pisze:Udało mi się zapisać Elenkę na echo serca w Zabrzu, na 22 stycznia na 13.20, jeszcze muszę jechać do naszego weta po tabletki na uspokojenie, bo droga od nas to minimum 40 minut wg nawigacji.
Elenko, trzymaj się!
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:Udało mi się zapisać Elenkę na echo serca w Zabrzu, na 22 stycznia na 13.20, jeszcze muszę jechać do naszego weta po tabletki na uspokojenie, bo droga od nas to minimum 40 minut wg nawigacji.
Silverblue pisze:To dobrze że się udało na tego 22.Faktycznie to długa podróż dla zestresowanego kota, warto się wspomóc uspokajaczem. Tak teraz pomyślałam czy to można przed badaniem serca, ale chyba można?
Nul pisze:mir.ka pisze:Udało mi się zapisać Elenkę na echo serca w Zabrzu, na 22 stycznia na 13.20, jeszcze muszę jechać do naszego weta po tabletki na uspokojenie, bo droga od nas to minimum 40 minut wg nawigacji.
Elenko, trzymaj się!
jolabuk5 pisze:Uff, dobrze, że Elenka ma już termin badania![]()
![]()
Oby uspokajacz zadziałał, bo to długa droga!
madrugada pisze:Kciuki za Elenkę![]()
![]()
![]()
jolabuk5 pisze:Uff, dobrze, że Elenka ma już termin badania![]()
![]()
Atta pisze:jolabuk5 pisze:Uff, dobrze, że Elenka ma już termin badania![]()
![]()
Termin jest to już pół drogiAle, ale, czy ten uspokajacz zarówno dla kota, jak i dla Pańci?? Myślę,że nam by się przydało czasem, gdy idziemy z naszą
Nul pisze:mir.ka pisze:Dziękuję Was za słowa wsparcia i poradyA taurynę gdzie kupujecie i w jakiej postaci? bo Elenka, chyba jak każdy kot jest trudna w obsłudze.
Rozmawiałam jeszcze wczoraj z naszym wetem i będziemy się jednak badać w Wetkardio w Zabrzu, jak sama nazwa wskazuje to specjalistyczna lecznica. Elenka jak na razie jest ustabilizowana, a chodzi o to , żeby zrobić dokładne rozpoznanie jej dolegliwości, pozwoli to na lepsze jej leczenie. Leczyć się na szczęście będziemy już u nas.
Szukałam tauryny i znalazłam taki preparat https://zooart.com.pl/product-pol-12154 ... 50-ml.html, chyba go kupię Elence, bo on jest w wygodnej formie syropu, a ona np Apelkę chętnie łyka to może i z tym nie będzie problemu, cena nie jest wysoka to moze zaryzykuję.
Czytam skład tego i nie wiem, czy syrop glukozowo-fruktozowy jest bardzo ok. W produktach dla ludzi unikam.
My kupujemy w proszku, tylko trzeba doskonale rozpuścić, bo podobno może podrażnić żołądek. Czasami dajemy pastę GimCat z extra tauryną, koty lubią, coś takiego: https://dlapsaikota.com/pl/p/GIMCAT-Pas ... -50-g/2631 (to przykładowy sklep, zwykle brałam z zooplusa).
Oby Elenka się czuła dobrze!
Użytkownicy przeglądający ten dział: joanjoan, Marmotka i 64 gości