Pralcia. Otpocznęliście na świątach? Bo my kotki się wypusiałyśmy, ja se poamciałam mniamuśnościów, a teraz niestety jezdeśmy już w domciu. Szkoda, bo już mię się udało wytresowić Dziatka że fotel jezd mój i ja tam drzemię, a on niech se siednie gdziesik indziej. Książniczka Ofelja relacjonująca
Zimno ale koty balkonowały chętnie, nawet Smakusia na chwilę wyszła
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
U nas przymrozek. Zmroził wodę dobrze w miskach ptasich i kocich. Trzeba było rozbijać. Tyle,że wiatru nie było więc tak nie mroziło zimnem. Kotów nie było prawie wcale.
Pralcia. Co u cię? Masz apetyta? Ja dzisiaj ładmnie amciałam śniodanko i troszku obiadka i dostałam na deserek szaszetku co dostałam w prezęcie, mniamuśna miauczę ci! I był króciutki bałkoning, bo jezd słoneczko ale zimno i wiater. Nie wię doprawdy co ta wiosna se myśli że wciąż i wciąż jej nie ma, przecież my kotki chcemy ciepełka i bałkonu! I bzykaczów! Książniczka Ofelja
Dostałam tabletki, zjedliśmy śniadanie. Duża mówi, że nic jej się nie chce Pralcia Smutno. Zmarł dr Szczepan Kawski, nie leczyłam u Niego zwierząt, ale znałam. Miał 63 lata. Nie wiem, na co umarł.