Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 36

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2016 10:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

FElunia pisze:Ewunia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jak zacytuję swój post w Kottolotku. Ty jesteś taka dobra dusza, która zawsze pomaga, co sądzicie o moim pomyśle? Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o wiadomości na priv lub w wątku Kottolotka.

FElunia pisze:Kochani, mam takie nieśmiałe pytanie, a w zasadzie propozycję.

Skoro mamy przerwę w Kottolotku, co byście powiedzieli, jakbyśmy wykupili Kottolotkowego Kondzia u Jokota?

http://www.jokot.pl/cwierc-kondzia-2016,1054.html
viewtopic.php?f=1&t=162730

Na pewno słyszeliście o akcji Ćwierć Kondzia. To organizowana od 2014 roku przez Fundację JOKOT akcja -Jokotowy Fundusz Pomocy Kociętom. Nazwana na cześć uratowanego maluszka - Kondzia. Sfinansowanie całej opieki weterynaryjnej dla kociaka przekracza budżet wielu osób. Można więc "adoptować" ćwierć kociaka - tzn. zadeklarować, że przez 3 miesiące będzie się wpłacać po 20 zł.
Przyszło mi do głowy - skoro na razie zawieszony jest Kottollotek - co powiecie, gdybyśmy jako Kotolotkowicze wpłacili pieniądze na całego Kondzia? To znaczy musielibyśmy w danym miesiącu zebrać wspólnie 80 zł i wpłacić Jokotowi - i tak przez 3 miesiące. Pieniądze zebralibyśmy na czyjeś konto - czy Thorkatt, czy moje, czy innej chętnej osoby i zostaną one przelane dla Kondzia od nas. Myślę, że jeśli się zbierzemy, to suma uzbiera się w mig! To co, ratujemy razem kocie dziecko? Proponuję, by zbierać sumy poniżej 20 zł, bo jeśli ktoś chce wpłacić przez 3 miesiące 20 zł, to może na własny rachunek adoptować ćwierć Kondzia i mieć satysfakcję z dodatkowo uratowanego kociaka.
Kto chętny? Ja na razie deklaruję 10 zł miesięcznie.
Z Ragdollowiczami udało nam się adoptować 2 Kondzie!
Jeśli chętnych będzie mniej, możemy adoptować stosowną do zebranej kwoty ilość ćwiartek Kondzia.

Wśród wpłacających rozlosuję małą nagródkę-niespodziankę!
To co, ratujemy kocie dziecko?

Ja jestem jak najbardziej na tak i moją dyszkę masz :ok:
Kto jeszcze chętny ........jak nie dyszkę to piątaka dajcie ludzie na kociaka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw cze 23, 2016 10:54 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Super! Po 10 zł przez 3 miesiące? My dwie to już byłaby ćwiartka Kondzia :mrgreen:

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Czw cze 23, 2016 10:56 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

FElunia pisze:Super! Po 10 zł przez 3 miesiące? My dwie to już byłaby ćwiartka Kondzia :mrgreen:

Tak po dyszku przez 3 mieś.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 10:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
FElunia pisze:Super! Po 10 zł przez 3 miesiące? My dwie to już byłaby ćwiartka Kondzia :mrgreen:

Ewunia :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Zapraszam dalsze chętne osoby!

FElunia

Post » Czw cze 23, 2016 11:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

FElunia pisze:
Ewa L. pisze:

Napisz mi tylko gdzie i do kiedy mam wpłacać.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 11:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
FElunia pisze:
Ewa L. pisze:

Zobaczymy ilu chętnych się zbierze. Wtedy złożę Jokotowi deklarację i wszystko wyjaśnię :)

FElunia

Post » Czw cze 23, 2016 11:05 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

FElunia pisze:
Ewa L. pisze:
FElunia pisze:
Ewa L. pisze:

Zobaczymy ilu chętnych się zbierze. Wtedy złożę Jokotowi deklarację i wszystko wyjaśnię :)

Ok to jak się wszystko wyklaruje to daj znać co i jak.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 11:38 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
FElunia pisze:Ewunia, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, jak zacytuję swój post w Kottolotku. Ty jesteś taka dobra dusza, która zawsze pomaga, co sądzicie o moim pomyśle? Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o wiadomości na priv lub w wątku Kottolotka.

FElunia pisze:Kochani, mam takie nieśmiałe pytanie, a w zasadzie propozycję.

Skoro mamy przerwę w Kottolotku, co byście powiedzieli, jakbyśmy wykupili Kottolotkowego Kondzia u Jokota?

http://www.jokot.pl/cwierc-kondzia-2016,1054.html
viewtopic.php?f=1&t=162730

Na pewno słyszeliście o akcji Ćwierć Kondzia. To organizowana od 2014 roku przez Fundację JOKOT akcja -Jokotowy Fundusz Pomocy Kociętom. Nazwana na cześć uratowanego maluszka - Kondzia. Sfinansowanie całej opieki weterynaryjnej dla kociaka przekracza budżet wielu osób. Można więc "adoptować" ćwierć kociaka - tzn. zadeklarować, że przez 3 miesiące będzie się wpłacać po 20 zł.
Przyszło mi do głowy - skoro na razie zawieszony jest Kottollotek - co powiecie, gdybyśmy jako Kotolotkowicze wpłacili pieniądze na całego Kondzia? To znaczy musielibyśmy w danym miesiącu zebrać wspólnie 80 zł i wpłacić Jokotowi - i tak przez 3 miesiące. Pieniądze zebralibyśmy na czyjeś konto - czy Thorkatt, czy moje, czy innej chętnej osoby i zostaną one przelane dla Kondzia od nas. Myślę, że jeśli się zbierzemy, to suma uzbiera się w mig! To co, ratujemy razem kocie dziecko? Proponuję, by zbierać sumy poniżej 20 zł, bo jeśli ktoś chce wpłacić przez 3 miesiące 20 zł, to może na własny rachunek adoptować ćwierć Kondzia i mieć satysfakcję z dodatkowo uratowanego kociaka.
Kto chętny? Ja na razie deklaruję 10 zł miesięcznie.
Z Ragdollowiczami udało nam się adoptować 2 Kondzie!
Jeśli chętnych będzie mniej, możemy adoptować stosowną do zebranej kwoty ilość ćwiartek Kondzia.

Wśród wpłacających rozlosuję małą nagródkę-niespodziankę!
To co, ratujemy kocie dziecko?

Ja jestem jak najbardziej na tak i moją dyszkę masz :ok:
Kto jeszcze chętny ........jak nie dyszkę to piątaka dajcie ludzie na kociaka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

świetne hasło :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw cze 23, 2016 11:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Hej ! :)
Powróciłam.
Tak jak się spodziewałam sprowadziła sobie Dorotę tę która jest na urlopie. Chociaż dzisiaj to jej się nie dziwię bo inaczej zostałaby z mimozą i młodą. Młoda jest obrotna ale mimoza.......to już porażka. Kazałam jej dołożyć warzywa to połowę rzeczy przywiozła z powrotem bo nie wiedziała gdzie to leży. Wózek z warzywami, z nabiałem a głównie mlekiem w butelce i jajkami wykładała od 22 do 24 . Jak wychodziłam to kończyła jajka. Dziewczyna porażka po prostu.
Ja zgodnie z planem skończyłam swoją robotę i o 24 .04 wyszłam ze sklepu.
Jeszcze tylko jutro i w sobotę praca - piątek i niedziela wolne i ...........URLOP !!!!

a ja ze Ciebie ogladałam wczoraj mecz Portugalii :)

Portugalia coś słabo wypada bo na samych remisach jedzie a szkoda bo ma dobrych piłkarzy . Ale jeszcze nic nie jest przesądzone bo w tym roku mamy dodatkową atrakcję mianowicie do 1/8 finału przechodzą 4 zespoły z 6 zajmujące 3 miejsca w grupach. Czyli szansę nadal mają.

następną juz w sobotę
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw cze 23, 2016 12:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Gorąco zaczyna się robić . Zuzia w cieniu na balkoniku smacznie śpi a Pola zakopana pod kołdrą okupuje mi łóżko ale ja niedługo wychodzę więc całe ma do dyspozycji. :mrgreen:
Znów napawam się chwilą że jeszcze dziś do pracy, jutro wolne ( ale takie połowiczne bo idę do kardiologa - może za trzecim razem się uda bo to moje trzecie podejście :mrgreen: ) , męcząca sobota , której się trochę boję i wolna niedziela. I w końcu urlopik :dance: :dance2: :dance:
A na razie życzę miłego dnia i uciekam do roboty. :ok:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw cze 23, 2016 15:41 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:Gorąco zaczyna się robić . Zuzia w cieniu na balkoniku smacznie śpi a Pola zakopana pod kołdrą okupuje mi łóżko ale ja niedługo wychodzę więc całe ma do dyspozycji. :mrgreen:
Znów napawam się chwilą że jeszcze dziś do pracy, jutro wolne ( ale takie połowiczne bo idę do kardiologa - może za trzecim razem się uda bo to moje trzecie podejście :mrgreen: ) , męcząca sobota , której się trochę boję i wolna niedziela. I w końcu urlopik :dance: :dance2: :dance:
A na razie życzę miłego dnia i uciekam do roboty. :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

Post » Czw cze 23, 2016 17:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Nie cierpię jak jest gorąco Obrazek :mrgreen:

Urlopik :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw cze 23, 2016 17:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Hej Ewciu! Byłam dziś w koszalińskiej Stokrotce i wyszłam obładowana, między innymi przez śmietankę dla pannic, która w gazetce nie była promocyjna, ale na półce już tak (i w dodatku z dodatkowymi punktami na pudełka). W tym upale ledwo dopełzłam do domu.
A tak na marginesie, ty sporo pierzesz, można przez internet zamówić darmową próbkę proszku lub płynu do prania Surf. Jakaś taka nowość i się reklamują. Do mnie właśnie przyszła próbka, wypróbuję przy następnym praniu.
Pozdrowienia z balkonu i spokojnej pracy!
No i miziawki dla Zuzi i Poli, oczywiście :201461 :201461
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw cze 23, 2016 17:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

Ewa L. pisze:
MaryLux pisze:
Ewa L. pisze:Witam wtorkowo ! :D
Coraz bliżej do urlopiku . Jeszcze 4 dni i 2 wolne i już.
Dziś dziewczynki nie co lepiej z jedzeniem bo nie dużo zostawiły w miseczkach. Zuzi się włączył namolniak i ciągle zaczepia i miziaj mnie miziaj. Pola zaszyła się w szafie i śpi.
Pogoda też sie trochę poprawiła. Po nocno rannych deszczach rozpogadza się i momentami nawet przebijało słońce.

Inka małpuje Zuzuę

To chyba dobrze. To bardzo pożądane zachowanie u każdego kotka. :mrgreen:

To prawda. Lubię mizianki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw cze 23, 2016 17:57 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 3

klaudiafj pisze:Nie cierpię jak jest gorąco Obrazek :mrgreen:

Urlopik :ok:

A ja kocham upał

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]