Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 17, 2016 12:42 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

mir.ka pisze:
Gosiagosia pisze:Janinko wiem ze czasem nie ma wyjscia i nowoczesne Domy Opieki sa dobra forma opieki. Seniorzy maja stala opieke, rehabilitacje i rozne zajecia a przede wszystkim nie sa skazani na samotnosc. Pozdrawiam

jeszcze żeby rodzina czasami o nich pamiętała, jak ją maja

No wlasnie, ciocia ma syna, synowa i wnuczke i oni nas nawet nie powiadomili ze ciocia jest w domu opieki :(
Rozmawialismy z pielegniarka i ona nam powiedziala ze ciocia placze ze nikt jej nie odwiedza. Mnie sie serce sciska, dzis byla usmiechnieta bo wiedziala ze przyjdziemy.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie lip 17, 2016 13:16 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Hej Gosiu :)
A u nas pochmurnie i zimno...
Nieciekawie z ciocią :( Domy Opieki nie muszą być złe, jeżeli rodzina odwiedza to może być fajnie. Ale jeżeli odwiedza... Ta moja 80cioletnia ciocia od której mam Marysię też przepisała mieszkanie na wnuczkę. Tamta biegała do cioci jak opętana do czasu przepisania mieszkania a potem nagle czasu nie ma - ona i pozostałe wnuczki mino, że mieszkają w tym samym mieście niedaleko. Ja tam nie miałam problemu, żeby pojechać mimo, że jadę przez trzy miasta na rowerze przeszło godzinę.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 17, 2016 13:28 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

No to juz kwestia nastawienia rodziny. Niestety nie wszyscy dbaja.
Czesto tak jest ze rodzina odda do domu a potem ma to gdzies jak dostanie mieszkanie itp.

Inna sprawa... ze wyciagniecie "starego drzewa" zwykle zle sie konczy w krotkim czasie. Kiedys juz na forum bylo to poruszane.

Jako kotelki? Juz humorki ok?
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie lip 17, 2016 13:34 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

PixieDixie pisze:No to juz kwestia nastawienia rodziny. Niestety nie wszyscy dbaja.
Czesto tak jest ze rodzina odda do domu a potem ma to gdzies jak dostanie mieszkanie itp.

Inna sprawa... ze wyciagniecie "starego drzewa" zwykle zle sie konczy w krotkim czasie. Kiedys juz na forum bylo to poruszane.

Uwazam ze nie powinno sie przepisywac mieszkania za zycia bo tak to sie zawsze koncza wizyty i opieka czyli brakiem czasu :cry:
Koteczki w domu, my na dzialce a dzialkowe coraz fajniejsze i ufne, mam zdjecia Kropeczki w domu :kotek:
pogoda zmienna ale jest cieplo. Jutro do pracy :(

Gosiagosia

Post » Nie lip 17, 2016 13:38 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Klaudia ja mysle ze na wszystko mozna znalesc czas jak sie chce, ale jak sie juz dostanie kase to o darczyncy sie zapomina ale nie wszyscy zapominaja. Ty nie zapominasz i jezdzisz na rowerze, my z mezem tez nie zapomnimy i bedziemy jezdzic. Ciocia zawsze mi pomagala, siedxiala z synem i brala go na wakacjie. Duzo jej zawdzieczam i nie zapomne.
Ostatnio edytowano Nie lip 17, 2016 13:44 przez Gosiagosia, łącznie edytowano 1 raz

Gosiagosia

Post » Nie lip 17, 2016 13:40 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

KatS pisze:
MaryLux pisze:Ja nie lubię Inki

A ta znowu swoje, no. Inka powinna w końcu sprawić swojej Dużej solidne lanie :evil:

Nie zrobi tego, jest zbyt leniwa

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 17, 2016 13:45 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

MaryLux pisze:
KatS pisze:

A ta znowu swoje, no. Inka powinna w końcu sprawić swojej Dużej solidne lanie :evil:

Zebys sie nie zdziwila, Inusia to fajna koteczka :ryk: j

Gosiagosia

Post » Nie lip 17, 2016 14:14 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Gosiagosia pisze:
PixieDixie pisze:No to juz kwestia nastawienia rodziny. Niestety nie wszyscy dbaja.

Uwazam ze nie powinno sie przepisywac mieszkania za zycia bo tak to sie zawsze koncza wizyty i opieka czyli brakiem czasu :cry:
Koteczki w domu, my na dzialce a dzialkowe coraz fajniejsze i ufne, mam zdjecia Kropeczki w domu :kotek:
pogoda zmienna ale jest cieplo. Jutro do pracy :(

No i moja ciocia też właśnie tego żałuje, że przepisała mieszkanie.

Nastawiłam nalewkę. Ale musiałam improwizować, bo miałam borówki czerwone już w słoiku zasypane cukrem i zapasteryzowane. Zrobiłam tak - przełożyłam owoce do słoika, dosypałam jeszcze dwie łyżki cukru i wlałam 250 ml spirytusu + 500 ml wody. Dodałam 5 goździków. Mam takie dwa słoje. Zostawię to na miesiąc. Po miesiącu zleję do butelek bez owoców. I czytałam w samouczku jak robić nalewki, że owoce które zostały jeszcze można zasypać cukrem i zostawić dalej takie alkoholowe owoce na miesiąc. I one mają puścić sok. Po miesiącu ten sok mam zlać do wcześniejszego płynu i zostawić na jeszcze jeden miesiąc lub więcej w ciemnym miejscu. Czy myślisz, że dobrze robię i coś mi z tego wyjdzie? Do zimy czy też świąt zdąży się przegryźć.
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie lip 17, 2016 14:22 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

czesc Malgosiu :201461
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Nie lip 17, 2016 15:08 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

MaryLux pisze:
KatS pisze:

:ryk:
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Nie lip 17, 2016 16:42 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

klaudiafj pisze:Tamta biegała do cioci jak opętana do czasu przepisania mieszkania a potem nagle czasu nie ma - ona i pozostałe wnuczki mino, że mieszkają w tym samym mieście niedaleko. Ja tam nie miałam problemu, żeby pojechać mimo, że jadę przez trzy miasta na rowerze przeszło godzinę.

Bardzo przykre :(
tamtej to bym chyba w lampę strzeliła za takie coś ////

Czołem Goś :) :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lip 17, 2016 17:51 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Cześć Gosiu :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie lip 17, 2016 18:19 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Czesc moje kochane !
Co tu pisac, takie jest zycie, czasami zas.... najwazniejdze sa nasze koty, aby byly zdrowe i dlugo z nami byly.
Jade juz do moich koteczkow a szkoda mi zostawic te dzialkowe. Sa coraz smielsze i takie kochane.

Gosiagosia

Post » Nie lip 17, 2016 19:31 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Za tydzień wrócisz do nich? :201461
ObrazekObrazek
Obrazek

Batumi [*] 1.06.2009
Padzioch [*] 20.09.2014
Tereska [*] 10.09.2018
Iga [*] 9.10.2019

Kotimont

Od: Sob cze 13, 2015 22:34

Post » Nie lip 17, 2016 19:58 Re: Pusia, Migotka i Hugo zapraszają na 3 część

Kotimont pisze:Za tydzień wrócisz do nich? :201461

Wroce a maz bedzie we wtorek. Nasypalismy w 2 miski suchego, nakarmilismy mieskiem i dalismy puszeczke. Najadly sie jak baki a maluszkowi az boczki sie zaokraglily ale jeszcze przeswity sa. :ryk: :ryk:

Gosiagosia

[poprzednia][następna]