Aia pisze:Ewa L. pisze:Gdybym się nie upominała pewnie do dziś nie miałabym ani telefonu ani kasy bo oni sami od siebie nie raczyli poinformować mnie o zaginięciu przesyłki i rozwiązaniu tej sprawy.
Ewo, ja mam wrażenie, że ci sprzedawcy tak specjalnie robią, bo a nuż klient zapomni, nie upomni się i nie będą musieli zwracać kasy... żeby było zabawniej, ci, u których ja kupowałam mają wielki baner reklamujący "RZETELNA FIRMA"...
I wydaje mi się że masz dobre wrażenie. Ja kupuję dużo na allegro różnych rzeczy łącznie z ciuchami bo na stacjonarne sklepy nie mam czasu i mi się nie chce i to był jedyny przypadek gdzie tak zwlekali i zwodzili. Gdy coś kupowałam na licytacji a kolejna kończyła się za kilka dni to tez nie było problemu z zapłatą poczekali i wysłali wszystko razem. To samo jest z wymianą towaru na inny, mniejszy, większy . Za zwyczaj sprawdzam sprzedającego przed zakupem jakie ma opinie. Rzadko mają 100% pozytywnych więc szukam kto dał negatywna lub neutralną i z jakiego powodu.
Raz też trafiłam na panią która po raz pierwszy wystawiała na allegro bluzki które spodobały się mojej mamie. Długo czekałam na przesyłkę i po 2 tyg od zakupu zadzwoniłam do pani co się dzieje z wysyłką bo jeszcze jej nie otrzymałam. Pani mi na to że jak wpłacę należność to ona mi ja wyśle. Doradziłam pani żeby częściej zaglądała na swoje konto PayU na allegro bo moja wpłata została uregulowana w dniu zamówienia i mam nadzieję że do końca tygodnia bluzka będzie u mnie. Powiedziała że to sprawdzi i.......na następny dzień dostałam przesyłkę. Żeby jej nie bruździć nie wystawiłam jej opinii choć miałam ochotę na co najmniej ocenę neutralną za to opóźnienie.Bo coś chciała robic a nie panowała nad sytuacją.
To tak jakbym ja na miau zrobiła bazarek i zaglądała na forum raz na miesiąc a nuż może ktoś coś kupi.