Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Jake'a

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 27, 2016 10:32 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

klaudiafj pisze:O jacie :strach: no to faktycznie przygnębiający widok... ale może kwiaty się podniosą, a jak nie no to będą nowe :)

większość na szczęście wstała, oprócz tego żółtego o bardzo wielu płatkach, ale juz trochę oczy nacieszył w tym roku, to byle cebulka nie wymarzła zakwitnie w przyszłym :)
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro kwi 27, 2016 10:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Chciałam Wam przedstawić małe kocie nieszczęście, które wczoraj przywiozłam do domu.
Obrazek
Ma około 4-5 tygodni i problem z żuchwą, ale radzi sobie z jedzeniem z butli. Dzisiaj rano zawiozłam go na zabieg , żeby mu ją w jakimś stopniu poprawić.
Trzymajcie kciuki :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 10:43 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Normalnie wierz mi - napisałam wcześniej, że coś długo u Ciebie nie było żadnego kota! I SKASOWAŁAM to, żeby jednak nie narzucać i nie wywoływać wilka z lasu. Ale to wyczułam!!!

Boże, jakie biedne maleństwo! Jaki pysio poraniony :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro kwi 27, 2016 10:50 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

klaudiafj pisze:Normalnie wierz mi - napisałam wcześniej, że coś długo u Ciebie nie było żadnego kota! I SKASOWAŁAM to, żeby jednak nie narzucać i nie wywoływać wilka z lasu. Ale to wyczułam!!!

Boże, jakie biedne maleństwo! Jaki pysio poraniony :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ale jednak wywołałaś :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
biedne maleństwo dzisiaj juz trochę lepiej wygladało, bo pysio mu myłam po każdym jedzeniu, choć ma jeszcze jakieś takie czarne zaschnięte z boku :(
i chyba pyszczek miał czerwony od karmienia strzykawką, ja od razu dałam mu butlę i początkowo po kropelce zaczął pić, a już ostatnie trzy posiłki ładnie ciągnął, choć bokiem pysia
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 10:58 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Dzisiaj jak jechalismy z kociakiem do lecznicy zabraliśmy Dżekusia żeby sprawdzić ile waży. No i przeżyliśmy szok, bo choć widać mu talię to waga bez zmian pomimo diety i systematycznych spacerów :(
Chyba ,że psina zamieniła tłuszcz na mięśnie, które więcej ważą :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 11:04 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Na pewno psina zamieniła tłuszcz na mięśnie :)

Czyli koteczek nie ma ran na pysiu?

klaudiafj

Post » Śro kwi 27, 2016 12:36 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

klaudiafj pisze:Na pewno psina zamieniła tłuszcz na mięśnie :)

też tak uważamy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Czyli koteczek nie ma ran na pysiu?

może ma trochę poraniony, ale powinno być dobrze, jak zacznie pić z butli

czekam na wiadomości o kocinie z niecierpliwością, jak poszło to szycie
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 12:41 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Mirusia, jesteś prawdziwym Kocim Aniołem! Jak dobrze, że są tacy ludzie jak Ty! Trzymam kciuki za maluszka! To chłopaczek? Czy ma już jakieś imię?
PS. Pingwinki to moje ulubione umaszczenie. Dobrze, że jest Bohun i nie mogę sobie pozwolić na 4 kota, bo już bym o nim myślała... :)

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro kwi 27, 2016 12:47 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

FElunia pisze:Mirusia, jesteś prawdziwym Kocim Aniołem! Jak dobrze, że są tacy ludzie jak Ty! Trzymam kciuki za maluszka! To chłopaczek? Czy ma już jakieś imię?
PS. Pingwinki to moje ulubione umaszczenie. Dobrze, że jest Bohun i nie mogę sobie pozwolić na 4 kota, bo już bym o nim myślała... :)

Elu a Ty to nie robisz dla kotów co tylko możesz?
dlaczego nie miałabym pomóc jak to mi sprawia przyjemność

kociak to podobno chłopak, oglądaliśmy go od tyłu, ale nie jesteśmy pewni, jak go będę odbierać to moze mi powiedzą
jeśli to chłopak to będzie Czaruś (czyż nie jest czarujacy :wink: ), nawet tak podałam w lecznicy, a gdyby to była koteczka to Cleo ( od bohaterki książki)
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 15:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Mirka, brakuje mi słów by wyrazić co czuje...
Czuje radość w sercu ze maluch trafił do Ciebie!

Wiedziałam ze za długo spokoju nie bedzie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro kwi 27, 2016 18:30 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Moli25 pisze:Mirka, brakuje mi słów by wyrazić co czuje...
Czuje radość w sercu ze maluch trafił do Ciebie!

Wiedziałam ze za długo spokoju nie bedzie :lol:

spokój nadal jest, bo mały je i śpi :mrgreen:

choć teraz biedaczek chyba trochę źle się czuje bo miał szyty pyszczek, wprawdzie tylko jeden szew ale na pewno to nic przyjemnego :(
mam mu zakładać na noc taki prowizoryczny mało kołnierz zrobiony przez wetki, zeby nie grzebał w pyszczku
chyba , że ktoś ma pomysł co mu mozna założyć zamiast niego
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 18:34 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

Ja nie mam pomysłu :( Mam nadzieję, że go to nie boli i że dostał coś przeciwbólowego :ok: :ok: :ok:

klaudiafj

Post » Śro kwi 27, 2016 18:37 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

klaudiafj pisze:Ja nie mam pomysłu :( Mam nadzieję, że go to nie boli i że dostał coś przeciwbólowego :ok: :ok: :ok:

dostał dzisiaj zastrzyk, jutro znowu z nim jedziemy do kontroli, to znowu dostanie

potwierdzili mi ,że to chłopak czyli mamy Czarusia :201461
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 27, 2016 18:38 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥cz15 Kaja[*]za TM;mamy Ja

To dobrze, że dostał Czaruś leki przeciwbólowe, super!

Czaruś taki czarujący jak Kitusia :mrgreen:

klaudiafj

[poprzednia][następna]