Ewa L. pisze:Klaudia - całe życie się człowiek uczy i tak głupi umiera.ale nie każdy ma takie oko do fotografii jak ty. Widzisz dużo więcej niż każda z nas osobno i wszystkie razem a to właśnie nazywa sie talent.
I ty ten talent masz a tego sie nie można nauczyć . Z talentem człowiek się rodzi a dzięki nauce możesz tylko ćwiczyć technikę. Czasami jest tak że technicznie wszystko jest ekstra - światło, tło, ustawienie ale nie ma tego czegoś na widok czego widz krzyknie wow..... a twoje zdjęcia tak się właśnie ogląda.
Tak trzymaj!![]()
Szlifuj ten swój diament jakim jest talent który nie wątpliwie masz by świecił jak brylant za miliony dolarów.

Powiem Wam, że dużo robi wychowanie - mnie nie wychowano na pewną siebie dziewczynę, która może zdobywać świat... Mnie wychowano na dziewczynę niepewną siebie, nie wierzącą w swoje możliwości i wiedzącą że inni są lepsi, zdolniejsi, bardziej utalentowani, mądrzejsi... Moja mama chciała tym samym zmusić mnie do większej samodyscypliny a tak naprawdę zrobiła mi krzywdę na całe życie.
Dlatego ja mimo nauk, mimo tego że już wiem niemało o np fotografii wciąż biegam do szkoły czy na kursy, żeby wreszcie zdobyć tego "króliczka", który wciąż i tak mi się wymyka i myślę, że jak kolejną rzecz osiągnę to w końcu stanę się pewna siebie a przede wszystkim pewna tego co umiem. Tak się nie dzieje, choć ciut lepiej mi się żyje po ukończeniu drugiego stopnia w ZPAF to jednak myślę, że ten III stopień i kolejny rok jest mi niezbędny do życia. (skasowałam pół posta, bo nie chciałam zostać źle odebrana a też nie wiadomo kto to czyta

Kasiu jak dobrze że już jesteś, bo martwiłam się o Ciebie!