Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 25, 2015 19:15 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Ewa L. pisze:Klaudia - całe życie się człowiek uczy i tak głupi umiera. :mrgreen: ale nie każdy ma takie oko do fotografii jak ty. Widzisz dużo więcej niż każda z nas osobno i wszystkie razem a to właśnie nazywa sie talent.
I ty ten talent masz a tego sie nie można nauczyć . Z talentem człowiek się rodzi a dzięki nauce możesz tylko ćwiczyć technikę. Czasami jest tak że technicznie wszystko jest ekstra - światło, tło, ustawienie ale nie ma tego czegoś na widok czego widz krzyknie wow..... a twoje zdjęcia tak się właśnie ogląda.
Tak trzymaj! :ok:
Szlifuj ten swój diament jakim jest talent który nie wątpliwie masz by świecił jak brylant za miliony dolarów. :1luvu:

:201489 :oops: Och dziękuję, co za przepiękna opinia :)

Powiem Wam, że dużo robi wychowanie - mnie nie wychowano na pewną siebie dziewczynę, która może zdobywać świat... Mnie wychowano na dziewczynę niepewną siebie, nie wierzącą w swoje możliwości i wiedzącą że inni są lepsi, zdolniejsi, bardziej utalentowani, mądrzejsi... Moja mama chciała tym samym zmusić mnie do większej samodyscypliny a tak naprawdę zrobiła mi krzywdę na całe życie.
Dlatego ja mimo nauk, mimo tego że już wiem niemało o np fotografii wciąż biegam do szkoły czy na kursy, żeby wreszcie zdobyć tego "króliczka", który wciąż i tak mi się wymyka i myślę, że jak kolejną rzecz osiągnę to w końcu stanę się pewna siebie a przede wszystkim pewna tego co umiem. Tak się nie dzieje, choć ciut lepiej mi się żyje po ukończeniu drugiego stopnia w ZPAF to jednak myślę, że ten III stopień i kolejny rok jest mi niezbędny do życia. (skasowałam pół posta, bo nie chciałam zostać źle odebrana a też nie wiadomo kto to czyta ;) ) Więc lepiej skończę ten temat.

Kasiu jak dobrze że już jesteś, bo martwiłam się o Ciebie!
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw cze 25, 2015 19:27 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klauduś, ale wiesz.. cała przyjemność w tym, by gonić króliczka.. :lol: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw cze 25, 2015 19:30 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

No tak - ponoć artyści dzielą się na dwa rodzaje - jedni są wciąż z siebie niezadowoleni i wciąż gonią króliczka, a drugim króliczek nie potrzebny bo co stworzą to twierdzą - klękajcie narody! :mrgreen:

klaudiafj

Post » Czw cze 25, 2015 19:39 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

klaudiafj pisze:No tak - ponoć artyści dzielą się na dwa rodzaje - jedni są wciąż z siebie niezadowoleni i wciąż gonią króliczka, a drugim króliczek nie potrzebny bo co stworzą to twierdzą - klękajcie narody! :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw cze 25, 2015 19:43 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudia, kochana ja tez została wychowana w taki sposób jak ty :ok: I tak sie zastanawiam czy lepiej być nie pewnym czy zbyt pewnym siebie 8O pamiętam do tej pory jak prof na studiach opowiadał różnice w wygłaszaniu prezentacji :ok: Opowiadał o ludziach którzy na prawdę zdolni byli, ale tak nie pewni siebie i o ludziach którzy nie umieli nic a wychwalali swoje prace jak największe cuda świata :ok: I mówił ze z dwojga złego lepiej być zbyt pewnym siebie, ze lepiej byli odbiera i przez publiczność :ok: :strach:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw cze 25, 2015 19:46 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Ani jedno, ani drugie nie jest dobre. Potrafi niszczyć, i odbierać radość. Trzeab sobie wyrobić zrównoważony stosunek i realistyczne podejście i już. A Klaudia jest świetna w tym, co robi i z pewnością sama o tym wie. :P A uczyć się można całe życie i to w niczym nie przeszkadza. :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw cze 25, 2015 19:49 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Tak jest :) Wiem to Kasiu, bo też o tym rozmawialiśmy na konkretnych przykładach po prezentacji co rocznej zdjęć różnych fotografów :)
Bożenko czasem wiem, ale i co z tego? Wiele zleceń nie przyjęłam ze strachu, że nie podołam, z braku pewności siebie, że dam radę. A inni walą w bęben, zrobią shit a potem się jeszcze wykłócają jak śmie się nie podobać ;p

klaudiafj

Post » Czw cze 25, 2015 19:53 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Musisz więc nabrać odwagi.W końcu do odważnych świat należy :D Może to przyjdzie z czasem. :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw cze 25, 2015 19:55 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudys czas nabrać odwagi :ok: Wszyscy ci tu mówimy ze jesteś świetna, bo jesteś, na prawdę i musisz w to uwierzyć :ok: I przede wszystkim sie nie bać :piwa:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw cze 25, 2015 20:20 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudiafj, jak się porównuje swoje prace, pomysły, czy osiągnięcia z innymi, to zawsze znajdą się lepsi i gorsi od nas. To najprostsza droga do kompleksów, zwłaszcza, jak ktoś ma zaniżoną samoocenę. Myślę, że najważniejsze jest, żeby spokojnie robić swoje, to co się umie i lubi, tak, jak się chce. Nikt nie widzi świata, tak, jak Ty, bo nikt inny nie jest Tobą. Ciesz się swoimi zdjęciami. Pozwól sobie na satysfakcję ze swojej pracy. Twoje zdjęcia są wynikiem nie tylko długich lat nauki, ale, jak już ktoś wspominał, wrodzonych zdolności i specyficznego patrzenia na rzeczywistość, właściwego tylko Tobie. Myślę, że jak najbardziej powinnaś przyjmować nawet trudne zlecenia, bo to jedyna droga, żeby nabrać biegłości i pewności siebie w realizacji takich zleceń. A przy okazji: z czegoś żyć też trzeba.
Te zdjęcia, które pozostaną w czarnych ramkach po egzaminie, może ozdobią czyjś dom, albo i życie. :ok:
Egzamin, jak egzamin... Zdać trzeba i tyle. Przecież Cię tam nie zjedzą, bo mięso ludzkie jest toksyczne. Uszu Ci też nie urwą. W komisji będą siedzieć zwyczajni ludzie, podobni do nas, którzy także mają swoje radości i smutki. Nie ma co się bać. Musi być dobrze. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw cze 25, 2015 20:41 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Dzięki Dziewczyny :)
Te zdjęcia są specyficzne, raczej nikt prócz organizatorów Teatromanii by ich nie chciał mieć u siebie w domu, a i organizatorzy chyba tylko w biurze :) Ciekawe jak to wyjdzie. Jak coś, już wymyśliłam, że przemaluje czarne na białe i będę mieć białe spore ramy na zdjęcia rodzinne - meble przemalowałam to i z kartonem dam radę :D
Teatromania polubiła moją stronę i udostępniła moje zdjęcia i czekała na więcej a ja nie dałam więcej zdjęć na net buu :ryk: Jakoś tak wyszło.
A powiem Wam że porównuję swoje zdjęcia z tym co na swojej stronie ma dany teatr czy opera ze swojego przedstawienia i moje zdjęcia są lepsze :oops: Bo fajne jest to, że po takim wydarzeniu mogę sobie odszukać zdjęcia z danego przedstawienia i porównać i wejść też na stronę samego teatru, a co jak co, ale Ci powinni mieć najlepsze zdjęcia, bo przecież to ich reklama. A tak nie jest. Albo zobaczyć zdjęcia fotografów, którzy fotografowali razem ze mną. To jest bardzo pouczające :D
Właśnie skończyłam przygotowywać zdjęcia do druku. Wszystko już zrobione i nie prezentuje się to źle :) Połowa sukcesu to pewność siebie i pewność do tego co się zrobiło. Trzeba być pewnym swoich zdjęć, bo tylko wtedy przekona się do nich innych nawet można "sprzedać" słabe zdjęcia, a czasami można nie obronić tych najlepszych jak się samemu w nie nie wierzy. Stresuję się :D

klaudiafj

Post » Czw cze 25, 2015 21:07 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Zaciskam kciuki i mówię dobrej nocki! :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Czw cze 25, 2015 21:09 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Mam nadzieję, że trema Ci się znudzi i na egzamin pójdziesz wyluzowana. :ok:

lilianaj

Od: Sob kwi 26, 2014 19:14

Post » Czw cze 25, 2015 21:14 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Dzięki :) Na razie jeszcze nie trzymajcie kciuków bo egz mam za tydzień w piątek :)

klaudiafj

Post » Pt cze 26, 2015 6:13 Re: Bytomskie Łobuzy :) cz. 4

Klaudia,dziękuję za pw, wieczorem odpiszę <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[poprzednia][następna]